El Casal torna a l'activitat cultural amb el Correllengua 2021

 

El 1 y 2 de octubre el Casal Cultural Jaume I Pedreguer ACPV Marina Alta va organitzar el cap de setmana del Correllengua en Pedreguer.


La vesprada del divendres 1 en la seu del Casal, la presidenta del Casal de Pedreguer, Anna Aurora Pérez Gilabert va iniciar el cap de setmana d’actes amb la lectura del Manifest del Correllengua 20021. A continuació, la cantautora de Benigànim Gem, va obsequiar als assistents amb una captivadora actuació en acústic. El directe va fer repàs al seus dos treballs en un reclam a l’autentificació de les persones i els sentiments en un món cada vegada més impersonal i irreal.


El dissabte 2 d’octubre la Plaça de l’Amistat va ser l’escenari per al lliurament XVI Premi Casal Jaume I Pedreguer i el concert de Pau Alabajos que conformaven la finalització d’actes del Correllengua 2021.


Aquest any el Casal Cultural Jaume I Pedreguer va atorgar el XVI Premi a Josep Castelló i Vives, veí de Pedreguer, escriptor, ex polític, amic i activista del Casal des de la seua fundació. Defensor de la nostra llengua i els nostres paratges en els seus llibre. Josep, al rebre el premi, va compartir en el seu discurs que per molts anys, 77 en el seu cas, la vida es una continua i infatigable defensa, memòria i evocació de la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre País Valencià.


A continuació del lliurament del Premi, el cantautor Pau Alabajos va actuar durant més d’una hora i mitja en el colofó dels actes del Correllengua de Pedreguer. El cantautor de Torrent, encara que forma part de la generació de joves cantautors valencians, ja te publicats nombrosos treballs i el concert de Pedreguer va ser un repàs als himnes de resistència i reivindicació que conformen la seva carrega discogràfica.


L’organització agraeix a totes i tots que van participar en la festa de commemoració del naixement del poble valencià i la nostra llengua.


Els actes del Correllengua de Pedreguer van ser organitzats per Acció Cultural del País Valencià i Casal Cultural Jaume I Pedreguer amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pedreguer.

 

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.