Joan Pinyol presenta "Avi, et trauré d'aquí!" en el Casal de Pedreguer

Joan Pinyol, llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, ​​catedràtic d'Ensenyament Secundari i escriptor va presentar el llibre "Avi, et trauré d'aquí!" al Casal Jaume I de Pedreguer. Dinovè llibre que publica després de diverses obres de narrativa, biografia i materials didàctics a propòsit d'obres d'altres autors com Pere Calders.

"Avi, et trauré d'aquí!" (Edicions Saldonar) és el resultat de la promesa de Joan al seu avi Joan Colom, republicà exhumat d'una fossa comuna de Lleida per la dictadura i traslladat vergonyosament al Valle de los Caídos, sense permís de la seva família. Lodissea pel compromís adquirit per a que les seves restes descansen a Capellades al costat dels seus.

La història va ser narrada en el documental homònim emès pel programa "Sense Ficció" de TV3 que posa en relleu les nefastes conseqüències de la guerra en la vida de les persones i la desconsideració amb les víctimes, primer de la dictadura i després de la democràcia.
"Avi, et traure d'aquí" és una crida d'alerta i de denúncia a tots aquells que miren cap a un altre costat quan s'ha de fer memòria, i també una mà estesa a l'esperança, per evitar que persones com Joan Colom no tornin a caure mai més en l'oblit.

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.