#Agenda2019Casal Programació Abril 2019

#AgendaCasal2019

Divendres 5 d’abril

Presentació llibre “A la platja de Camus” d’Elvira Cambrils

Hora: 20:00h


El divendres 5 d’abril a les 20h presentem en el Casal el llibre “A la platja de Camus” d’Elvira Cambrils acompanyada per Pilar Aparicio.
A la platja de Camus és un thriller protagonitzat per un músic valencià de nom Toni-Lluís (en homenatge a Toni-Lluís Carrió i Artigues) que denuncia la corrupció en el poder valencià. La vida dels valencians a Alger en temps de la colònia i el cruent desenllaç de la guerra d’independència donen pas a una reflexió sobre el difícil equilibri entre cultures que amenaça el present. És una història a quatre veus sobre la veritat i l’amor que recorre la geografia valenciana des d’Alacant a València passant per Pedreguer. Els personatges opten pel dret a estimar sense mesura per a escapar de les malaurances que acompanyen la vida humana.


Elvira Cambrils (Pego, 1955) s’inicia en la ficció amb Mira’m, Amor (Bromera, 2007), un recull de relats rere les petjades d’Ulisses que guanya el premi Blai Bellver. Publica El bes de l’aigua (Bullent, 2010), novel·la que s’endinsa en les ànsies de llibertat de la Segona República per a acarar un present subjugat per l’especulació urbanística. El conte Foc a la llar mereix el premi Felipe Ramis, 2011. La novel·la Tot el que tinc per ballar amb tu (Bullent, 2014) recorre a una illa grega els camins per a la conquesta d’una vida feliç. Vestida de Lluna (Bullent, 2016), un llibre que juga amb l’autoficció, guanya el premi Soler i Estruch. «La mar d’Essaouira» obté l’accèssit lliure del premi de Narrativa de Dones, 2017 i «Teresa» en queda finalista. A més ha publicat «La Leica» en La improbable vida de Joan Fuster (3i4, 2017), Ariadna adormida (Fundació Bromera per al foment de la lectura, 2018), «L’estraperlista» en Setze contes de guerra (Ajuntament de Pego, IECMA, 2019), i altres relats en publicacions diverses. A la platja de Camus (Bullent, 2018) és la darrera novel·la.


Divendres 12 d’abril

Presentació llibre “Les volves d'aquella neu” de Tomàs Llopis

Hora: 20:00h


El divendres 12 d’abril a les 20h presentem en el Casal el llibre “Les volves d’aquella neu” de Tomàs Llopis.
En l'any del 50 aniversari del maig del 68, els joves encara lluiten per causes justes i els iaios que el visqueren són la inspiració.
«Les volves d'aquella neu» és una novel·la que parla de valors, especialment, i també d’amors i d’aventures. Quan els joves protagonistes tornen a Benifondo, després d’un viatge d’institut als Alps francesos, l’especulació urbanística està a punt de canviar moltes coses al seu poble, i de canviar-los a ells mateixos. Però un estrany personatge, un savi, que van conèixer en aquelles muntanyes els va ensenyar a demanar l’impossible i ara es proposen d’aconseguir-lo.

Tomàs Llopis (Beniarbeig, 1954) ha exercit de professor de secundària, ofici que ha compaginat amb l’escriptura. Ha publicat, entre altres, llibres per a l’ensenyament de la literatura «Curs de narrativa» (1988) i «Curs de poesia» (1989), diversos llibres de text, dos llibres de poemes: «Palau de cendra» (2000) —Premi “25 d’abril Vila de Benissa”— i «Sospirs de Babel» (2006), la rondalla «El rei cec» (2005), el relat «Lluc» (2006/2014), la novel·la «Hi ha morts que pesen cent anys» —Premi Andròmina 2012—, «Contra les aules» (2015) i «Les volves d'aquella neu» (2018)


Diumenge 14 d’abril

Xerrada participativa "Històries per la República"

Projecció del documental "Fills del silenci"

Hora: 12:00h


El diumenge 14 d’abril a les 12:00h el Casal alberga l’acte organitzat per PSPV La Marina Alta Secretaria Memòria Històrica i Joves Socialistes Marina Alta, “Històries per la República”. Un acte d’intercanvi de testimonis per celebrar l’aniversari de la República. L’acte contarà també amb la projecció del documental “Fills del silenci” de Rosa Brines.

Noticies de la associació

HORARI CASAL

de dilluns a divendres

19h a 21h

966 456 499 / 640 203 187

casal@casalpedreguer.cat

 

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.