[Programació Desembre 2018] Aquesta setmana en Casal Jaume I Pedreguer

Programació desembre 2018

Dijous 13 de desembre

Conferència AFCOPMA

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Hora: 20:00h

El dijous 13 de desembre a les 20h en Casal Cultural Jaume I Pedreguer conferència de la Plataforma AFCOPMA (Associació per Fomentar la Connexio entre les Persones i pobles i el Medi Ambient).

La conferència comptarà amb la participació dels co-presidents Peter PockrandtDavid Pellicer i el secretari Carmelo Nofuentes. Entre altres coses informaran sobre elprojecte del tren de la costa a on a més de la necessitats de tindre aquest servei, informen de la importància de que pugui oferir respecte amb el medi ambient, rapidesa i una estació comarcal i no centralitzada.


divendres 14 de desembre

Presentació llibre “Insomni”

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Hora: 20:00h

El divendres 14 de desembre a les 20h presentem en Casal Cultural Jaume I Pedreguer el llibre “Insomni” de Cèsar Martí amb il·lustracions de Daniel Olmo.

Després de publicar la guia tècnica Introducció als esports de muntanya, l’escriptor del Camp de Túria i l’il·lustrador de l’Alcoià tornen a ajuntar-se a aquest llibre il·lustrat.

Aquest segon llibre ha estat gestat a partir dels pensaments sorgits en les nits en vetlla i esdevé un recull de relats, poemes i reflexions de Cèsar Martí, tot il·lustrat amb molta estima, cura i confidència per Daniel Olmo.

El músic i cantautor contestà Andreu Valor ha fet el pròleg d’Insomni.

Tothom, alguna vegada a la vida, ha passat una nit en vetlla. Aquest estat de vigília s’ha presentat, sovint, a les portes de la casa de l’escriptor Cèsar Martí (La Pobla de Vallbona, 1979), informàtic de professió i escriptor per devoció. La foscor nocturna li ha donat major lucidesa creativa i, així, han sorgit els diversos texts del nou llibre: Insomni (2018), un llibre que coneguérem a La Veu de Llíria, en octubre de l’any passat.

És una recopilació, però també hi ha texts nous. No tenen relació entre ells. El fil conductor de tots ells és l’insomni. Muntem una història de 45 nits de vigília”, explica l’autor turienc. Segons el poblà, “l’insomni pot transmutar la nit en creativitat i sota aquesta empara, i amb les conseqüències físiques i psicològiques que suposa la incapacitat de dormir, es lliguen les pàgines d’aquest llibre”, assegura.

L’afició a l’escriptura li ve de lluny, però en 2010, quan va presentar un relat a un concurs literari, aquesta va augmentar. Poc després va obrir un blog on publica alguns dels seus escrits, dels quals, ara, alguns passaran a paper. Cèsar es dedica professionalment al desenvolupament de pàgines web, però li agradaria viure de la literatura: “No fem açò per diners, sinó pel plaer de compartir. És un projecte humil, en valencià, que acaba de veure la llum en maig de 2018”.

Daniel Olmo (Alcoi, 1973), és qui, des d’Olocau, ha il·lustrat els milers de paraules insomniadores. Daniel ha realitzat projectes de diferent caire dins del món plàstic i s’ha especialitzat en la il·lustració. Autor de tot un seguit de treballs editorials, així com publicacions, en les quals s’ha fet ús de diferents disciplines com ara el còmic i la novel·la gràfica. Des dels seus inicis professionals ha col·laborat amb el grup musical VerdCel. També, Daniel és l’autor de moltes altres portades i il·lustracions de diversos projectes musicals així com de nombrosos llibres com ara Com un record d’infantesa (Sembra Llibres, 2015) de Feliu Ventura.

Amb Insomniel tàndem alcoià-poblà reprén la col·laboració que ja van tenir amb l’autoedició d’Introducció als esports de muntanya (2014), un llibre introductori de 104 pàgines, destinat a tothom que desitge introduir-se als esports de muntanya. Insomni compta, a més, amb el pròleg del cantautor de Cocentaina (El Comtat), Andreu Valor.

El llibre s’ha autoeditat mitjançant un procés de micromecenatge a la plataforma Verkami per a costejar-ne les despeses econòmiques. Van aconseguir més de 3.000 euros en un període de 40 dies.

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.