#Agenda2018Casal Programació JUNY 2018

Programació juny 2018

Exposició juny

“Parlen els ulls: el temps s’arresta vers un trànsit nou”

de Josep Vicent Cabrera

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Va ser l'any 2004, quan tenia 28 anys, que el Josep Vicent, el poeta, va començar a deixar constància fotogràfica digital dels viatges que feia; una dotzena d'anys després el Josep Vicent fotògraf ha volgut seleccionar els instants significats d'aquells viatges que ha fet tant a soles com amb companyia i aplegar-los en una exposició dita "No és sobrer res/ quan amb destret/ parlen els ulls". Ara aquestes captures de moments viscuts i espais passejats, bé propis, bé de companys de trajecte, tenen ja una veu, no per a ser explicades només, sinó per a fer-los costat.

PRIMAVERA DEL 2016

L’exposició estarà oberta al públic fins el 22 de juny de dilluns a divendres de 19h a 21h.


divendres 29 de juny

Exposició “Dulcinea del Toboso elevada al mito”

de Ramón Pérez Carrió

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Dulcinea del Toboso elevada al mito

L'editorial Ourense Linteo i l'artista Ramon Pérez Carrió presenten a Pedreguer una exposició en la qual la musa de Don Quixot, Dulcinea, és elevada a mite.

El 29 de juny de 2018 presenta a Pedreguer el llibre Dulcinea del Toboso, editat per Linteo, al costat d'una exposició que recorrerà l'imaginari iconogràfic del Quixot. El Casal Jaume I de Pedreguer ha decidit tancar amb aquesta doble activitat cultural la programació del curs 2017-2018. Des del 29 de juny fins al 6 de juliol proposen submergir-se en l'ideari del Quixot, en les escenes més originals que han deparat les seves aventures i en la mirada amb la qual l'artista Ramon Pérez Carrió ha retratat totes aquestes seqüències i als seus personatges. "Dulcinea del Toboso elevada al mito" és el títol d'aquesta mostra organitzada pel propi pintor en col·laboració amb l'editorial Ourense Linteo, que ha cedit les obres.

Tres llibres (Dulcinea del Toboso, Sancho Panza gobernador de Barataria i el Pequeño Quijote) L'exposició "Dulcinea del Toboso elevada al mito" es compon de 40 làmines originals que han servit d'il·lustració a tres de les obres que l'editorial Linteo ha publicat com a homenatge a Miguel de Cervantes. La més recent, i que serà presentada el dia 29 de juny, és Dulcinea del Toboso, un llibre inèdit dedicat en exclusiva a l'estimada de l'enginyós hidalgo, a la "més bella dona del món" -segons destaca Don Quixot-. És per això que ella dóna nom a l'exhibició i a ella se li dedica el protagonisme. Aquí es poden veure deu imatges realitzades amb la tècnica del guaix i un oli sobre llenç en què se'ns presenta a una Dulcinea "reina i senyora", tal com la veuen els ulls del Quixot; una interpretació singular i inèdita en la qual mitjançant un joc de miralls, una galeria d'art en la qual els quadres prenen vida i surten de l'obra i una permeabilitat cap a la mitologia artúrica, materialitzen les anades i vingudes de l'encantament de la donzella. A més hi ha altres cinc làmines que completen les il·lustracions del llibre.

Per acompanyar-es recullen les dotze estampes que Pérez Carrió va realitzar en guaix i tinta sobre paper per ornamentar El petit Quixot. Es tracta d'un petit llibre publicat per Linteo l'any 2003, a l'estil de les novel·les exemplars, en el qual es recullen els set primers capítols de l'obra cervantina embellits amb aquestes imatges més les corresponents lletres capitulars. En aquesta mateixa línia, el 2015 l'editorial Ourense treia a la llum Sancho Panza, governador de Barataria, volum que conté els capítols relatius al mandat insular del inseparable escuder acompanyat de tretze imatges, portada, guardes amb el mapa imaginari de Barataria i capitulars incloses executats amb un estil que recorda els retaules miniats en els antics còdexs.


Inscripcions autobús per a 54 Sexenni Morella 2018


Pròximament tota la informació

Noticies de la associació

HORARI CASAL

de dilluns a divendres

19h a 21h

966 456 499 / 640 203 187

casal@casalpedreguer.cat

 

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.