#Agenda2018Casal Programació MARÇ 2018

Programació març2018

Exposició Març

Inauguració dijous 1 de febrer

Said Ben Sal·lah

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El dijous 1 de març a les 20h inaugurem l’exposició de Said Bensalah.

L’exposició estarà fins finals d’abril en el Casal oberta al públic de dilluns a divendres de 19h a 21h

SAID BEN SAL.LAH LA FORÇA DE L ́AUTENTICITAT

Diferents son les eines que empra Said a l’hora de la seua creació sigui a l‘obra bidimensional o a la tridimensional, és cert que ha estat més bolcat a la primera branca expressiva però no per això ha deixat d‘investigar la tridimensionalitat tal com ha demostrat a diferents exposicions i en particular a la magnífica exposició a l’Espai Lambert a Xàbia a finals del 2016.

La bidimensionalitat ve representada per les obres realitzades sobre paper o sobre llenç amb bolígraf i retolador permanent o retallant acuradament fulles de ficus. En tots els casos l’univers és el mateix que podríem emmarcar sota la estètica de “l’art brut”, una expressió la del nostre autor d‘arrel simbòlica que ens parla d’universos d’autenticitat, de vegades inquietats, pulcrament realitzats i amb una gran càrrega d’emoció continguda, de fantasia onírica.

EXPOSICIONS:

2011: Casal de la Música Gata, colectiva. Casal de la Musica Gata, colectiva. Espai Bidimensional. Art Al Vent, Gata. Casa del Cable, colectiva. 19 Art Conteporani.

2012: Marina Art, Gata. Colectiva. Casal de la Muisca, Gata. Colectiva. Art al Vent, Gata.

2014: Corral del Pato, Individual

2016: Casal de la Musica Gata, Colectiva. Museu de Xalo, Individual – Natura Salvatge. El Prado. Ondara – Colectiva. Casal de la musica. Gata – Colectiva Art Al Vent – Gata Ca Lambert – Xabia. La Magia dels arbres-  Individual

2017: Al Pati, Centre d’ART – Jesus Pobre- Connexió, Ca Revolta, Valencia – Colectiva, Casal de la Musica Gata- Colectiva, Art al Vent – Gata, La Torre Medieval – Verger, Individual – La Mare Terra, Centre d’Art l’Estacio- Denia- Colectiva


divendres 9 de març

Qüestions de gènere Conferències Taller

“Ni muses ni sotmeses: codis nous des de l’art i la publicitat”

Irene Ballester

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Xerrada “Ni muses ni sotmeses: codis nous des de l’art i la publicitat” a càrrec d’Irene Ballester dins del cicle conferències tallers “Qüestions de gènere”.


És Doctora en Història de l'Art per la Universitat de València l'any 2010 i va realitzar un màster universitari en Investigació Aplicada en Estudis Feministes, de Gènere i Ciutadania en la Universitat Jaume I de Castelló l'any 2003. Com a docent, ha impartit cursos i classes a la Universitat d'Alacant, Universitat de València, Espai d'Art Fotogràfic, Universitat Jaume I, Fundació Fiart o Centre d'Estudis Casa Lamm. A més ha participat en diversos tribunals de màster i projectes de recerca, congressos i conferències i ha estat jurat en diversos certàmens de la Universitat de València i Alicante. Va rebre, entre altres, una beca d'Investigació Doctoral atorgada per la Secretaria de Relacions Exteriors de Mèxic i una Estada d'Investigació a l'Institut d'Investigacions Estètiques de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic. A més ha estat revisora ​​externa de les revistes Dossiers Feministes i Asparkía publicades per la Universitat Jaume I de Castelló, de la revista Anagrames, Universitat de Medellín a Colòmbia, correctora externa de la revista Cultura i religió, Universitat Arturo Prat a Santiago de Xile i coordinadora de la secció Art i feminismes a la plataforma de formació on-line Feminicidio.net.1 3 Els seus estudis se centren en dones artistes i en la representació del cos de la dona. Ha publicat un llibre sobre la representació extrema del cos de la dona titulat El cos obert. Representacions extremes de la dona en l'art contemporáneo.4 Ha estat directora a la Comunitat Valenciana del Festival Mirades de Dones de l'associació MAV en l'any 2014 5 Com activista social és la coordinadora de la plataforma web activista Acció Contra Violència de Gènere (ACVG), membre de Dones en les Arts Visuals MAV i de l'Associació Valenciana de Crítics d'Art (AVCA) .6 7 El 4 d'abril de 2017 va participar com a ponent, al costat d'altres cinc dones, al Parlament Europeu analitzant la visió estereotipada de la dona en el món publicitari, van abordar des de la seva disciplina el panorama actual de l'objectualització de la dona en la publicitat i, a més van coincidir en la necessitat de canviar una situació «clarament denigrant» i una visió «manifestament irreal» de la mujer.8 Segons les paraules de Ballester a l'Eurocambra, "Aquesta representació no digna de les dones és el que volem eliminar. Aparèixer des tirades a terra, violentades, totalment passives"


diumenge 25 de març

Un poema en el camí - 6ª Excursió Poètica a La Foradà

Hora d’eixida: 09:30h des de Placeta de Benissivà (La Vall de Gallinera)


EXCURSIÓ POÈTICA A LA FORADÀ · DIUMENGE 25 DE MARÇ

A partir del 26 de febrer tots els interessats podran inscriure per a la 6ª Excursió Poètica a La Foradà que aquest any es celebra el diumenge 25 de març.

Sisena edició d'una activitat que s'ha convertit en una cita imprescindible per admirar un dels paisatges més bonics de la nostra geografia com es La Vall de Gallinera. Una excursió que no oblidaràs, engalanada per cirerers en flor i acompanyats per poemes durant la travessia.

Tota la informació d'inscripcions

Noticies de la associació

HORARI CASAL

de dilluns a divendres

19h a 21h

966 456 499 / 640 203 187

casal@casalpedreguer.cat

 

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.