Programació d'abril'16 carregada d'actes!

El Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza un abril ple d'actes als que us convidem a tots a participar. 


El dissabte 2 d'abril a les 9:30h el Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza la 4ª edició de VIVIU, TAST DE VINS DEL TERRENY. Cita obligada per a tots aquells enamorats dels vins de la nostra terra.Antoni Miró recrea plàsticament, amb atreviment i valentia, un fet històric del qual Alcoi, la seua ciutat natal, fou testimoni durant la malaurada Guerra Civil, la instal·lació a la ciutat de l'Hospital Sueco-Noruec, creat finançat i servit per voluntaris escandinaus. Però la seua obra, compromesa amb la història fins al moll de l'os, va més enllà en presentar-li a l'espectador un seguit d'imatges que recontrueixen, pas a pas, cadascun dels fets més significatius i colpidors d'aquesta magnifica història de solidaritat universal, de la qual la República fou dipositària l'any 1937.

Inauguració divendres 8 d'abril a les 20h. L'exposició romandrà oberta fins el 29 d'abril de dilluns a divendres de 19h a 21h.Amb motiu de la festa HOMENATGE A VALÈNCIA que organitza ACPV el proper 23 d'abril el Casal organitzarà un autobús per a tots aquells que vullguen anar i participar en aquest acte.
El preu de l'autobús serà de 10€.
Mínim 48 persones, en cas de no arribar a aquest mínim el Casal no podrà posar a disposició autobús.El divendres 29 d'abril a les 20hores presentem en el Casal el llibre ANTROPOLOGIA DE LA REVOLTA de Vicent Armell. El punt de partida d'aquest llibre és la narració d'un intent migratori fallit cap al Perú i l'Equador.

Al llarg del seu periple l'autor va ser testimoni de la confessió d'uns crims polítics: els de la matança de Baguazo. Aquest va ser, sens dubte, el detonant que el va empentar a escriure aquest fulls, en sentir-se responsable d'haver de compartir eixa informació.

ANTROPOLOGIA DE LA REVOLTA és un llibre polifacètic. La seua primera part és, per dir-ho d'alguna manera, un quadern de viatge, però els altres capítols són assaigs on Vicent Martell aborda temes diversos i fa un repàs als diferents conflictes que es troben latents en aquelles terres. Una visió no exempta de crítica del que encara queda d'altres formes de vida i també, de la idea sovint preconcebuda que podem tindre d'elles. Finalment l'autor fa un joc d'espills on mirar i analitzar comparativament diverses revoltes d'aci (la Punta, Gamonal i Can Vies), d'allà (revoltes andines i amazòniques) i del passat (conflictes socials a la Grècia clàssica).


Casal Cultural Jaume I, 17 anys de cultura en Pedreguer

Noticies de la associació

HORARI CASAL

de dilluns a divendres

19h a 21h

966 456 499 / 640 203 187

casal@casalpedreguer.cat

 

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.