Programació abril'15 Casal

A continuació es detalla la programació que el Casal Cultural Jaume I de Pedreguer organitza per aquest mes d'abril.

El Casal Cultural Jaume I de Pedreguer acull i organitza des del pròxim divendres 10 d’abril a les 20:00 hores l'exposició “Ovidi intemporal”. Es tracta d’un recull de quadres que l'artista Antoni Miró ha pintat inspirant-se en la figura del músic alcoià. Obres d'estil pop on el rostre del músic és el protagonista de la majoria de les composicions.

L'artista vol commemorar la figura de l'Ovidi. Des del Mas Sopalmo, on viu i treballa, les mans de Miró creen infinitat d'obres carregades de contingut social i inspirades sobretot per la denúncia, la injustícia i la recerca d'una cultura i identitat pròpies.

Tot lluny de l'uniformitat, el missatge de Miró beu de diferents experiències i empra diferents tècniques i recursos.

L'agudesa de la temàtica i la riquesa plàstica i cromàtica de les obres de Miró són tan punyents com les cançons de l'Ovidi, tan directes com la seua veu i tan profundes com la seua mirada.

Parlar d'Antoni Miró, és parlar també de l'Ovidi, el seu gran amic; de l'amor a un territori i de la passió per una cultura, però també de protesta, crítica i denúncia... I malgrat tot, d'incomoditat i censura.

La complicitat entre ambdós ha estat infinita. L'artista explica que l'Ovidi ha estat un dels seus millors amics "pensàvem igual, ens enteníem en tot, ideològicament érem calcats [...] Sens dubte pots estimar una persona que no siga com tu, però quan es donen tantes afinitats és molt senzill". La lluita, els ideals i les esperances compartides fan que hui no entenem l'un sense l'altre. La veu de l'Ovidi i l'obra de Miró han clamat sempre pel mateix. Cada gest, cada moviment de l'Ovidi ha inspirat i ha empentat l'obra d'Antoni Miró en esta mostra.

L’exposició romandrà oberta en el Casal fins el 30 d’abril.


Buc és un objecte que obra, que obri un forat. És també el buit que deixa el buc. És, per tant, l’agent i el resultat; la cosa que no-reseja. És la cabuda de la cavitat del buc. El ventre d’una persona o d’un animal, d’una balena o d’un alienat, posem per cas, a qui un altre ha passat la propietat. És la caixa de l’escala de Ca Revolta, on, cadascú amb la seua capsa, cadascú amb el seu escarabat a dins, entaulàrem una contesa de marca valenciana: la qüestió del nom; del no-res que cosifica. Buc, així mateix, és el cos d’una aerodina, generalment fusiforme, destinat a la tripulació, als passatgers i a la càrrega, i que porta incorporats el grup propulsor i el tren d’aterratge. És el cos d’una nau de línies aèries, sense màquines ni superestructures. El cos d’alguns escriptoris que conté els calaixos d’algunes escriptures. És tot açò, i algunes coses més. El fons i els marges per on passa un riu, l’habitacle d’una comunitat (d’abelles), una arma defensiva… Buc, rebuc i contrabuc. «Book i ja n’hi ha prou.»

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.