C10 H5 CIN2 d'Isabel Llobell Fornés.

El divendres 7 de novembre El Casal Jaume l de Pedreguer, acollirà des del proper divendres 7 de Novembre la que és la primera exposició de la jove artista procedent d’Ondara Isabel Llobell Fornés, focalitzada en les revoltes que van esclatar a Turquia l'any passat i que l'autora va poder viure en primera persona. Una exposició que va ser inaugurada per primera vegada el passat mes de Maig en Jesús Pobre i que ara aplega a Pedreguer.


Amb una temàtica controvertida i crítica, la mostra reflexa, en paraules de la pròpia autora “un sentiment d'admiració cap a la lluita del poble turc davant la injustícia i, alhora, evidencia el meu malestar amb la societat occidental pel seu immobilisme respecte a situacions del mateix caliu”. Per poder plasmar aquests sentiments, l'autora utilitza diferents tipus de tècniques de gravat, instal·lació, escultura o tècniques de revelat fotogràfic que ha pogut aprendre durant els seus anys d'estudi a la Universitat Miguel Hernández.

Amb tot, “el que es pretén és remoure les consciencies de la població occidental i fer-los veure el que jo he pogut viure en el sentit de defensa de la llibertat. Moltes vegades tinc la sensació de que ens trobem en una somnolència permanent i no importa el que ocorre al nostre voltant sempre que no ens toqui directament a nosaltres. Hem perdut l'esperit crític”. Per fer-ho possible, Isabel Llobell, ens trasllada a Istanbul i ens planteja els problemes que van derivar en aquelles revoltes que encara es troben en vigor: “L'exposició gira en torn a les mesures preses per un govern totalitari a Turquia però en l'ambient es planteja la qüestió de si realment a països com el nostre la situació dista molt de l'anterior”.


C10 H5 CIN2, nom que ha rebut l'exposició en al·lusió al gas lacrimogen que inundà Istanbul durant l'any passat, ocuparà l'espai del Casal Jaume l del 7 al 28 de Novembre i podrà ser visitada de forma gratuïta de dilluns a divendres horari de 19 a 21h.

Noticies de la associació

HORARI CASAL

de dilluns a divendres

19h a 21h

966 456 499 / 640 203 187

casal@casalpedreguer.cat

 

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.