MANEL ARCOS PRESENTA EL SEU LLIBRE "QUAN ELS TRABUCS REFILAVEN" EN EL CASAL

Aquest dijous 15 de maig a les 20h Manel Arcos presentarà el seu llibre "Quan els trabucs refilaven" en el Casal Cultural Jaume I de Pedreguer. L'acte estarà presentat pel company i soci del Casal Bernat Tomàs Noguera.

+info

Un bon dia de l’any 2005, Manel Arcos va començar a encuriosir-se pel fenomen del bandolerisme que es va manifestar al País Valencià al llarg del segle xix. Amb el pas del temps, aquell interés inicial es va convertir en una passió. Des del desembre de 2008, Manel Arcos no ha parat de donar a conéixer els resultats de les seues investigacions en diferents llibres i treballs, i també en nombroses conferències impartides pertot arreu. Quan els trabucs refilaven recopila quinze estudis del seu autor.

En ells es repassen els períodes més conflictius i convulsos de la centúria dinovena, els que es van viure entre els regnats dels Borbó Carles IV i Alfons XIII, i especialment el Sexenni Absolutista (1814-1820) i el Sexenni Democràtic (1868-1874), on precisament van esdevenir-se les dues “edats daurades” del bandolerisme vuitcentista a casa nostra. Tot plegat, aquesta obra abraça i analitza un vast territori situat al sud del riu Xúquer, que és el comprés per les nou comarques valencianoparlants de la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Vall d’Albaida, la Safor, el Comtat, l’Alcoià, la Marina Alta i la Marina Baixa.

Noticies de la associació

HORARI CASAL

de dilluns a divendres

19h a 21h

966 456 499 / 640 203 187

casal@casalpedreguer.cat

 

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.