Casal Cultural Jaume I Pedreguer

#Agenda2017Casal Programació Maig 2017


El divendres 5 de maig a les 20h inaugurem en Casal Cultural Jaume I Pedreguer lexposició JOCS de lartista de Pedreguer Cristina Tomàs. Lexposició romandrà oberta de dilluns a divendres de 19h a 21h fins el 30 de juny.

Cristina Tomás Ortolá naix a Pedreguer la primavera del 69. Aficionada al dibuix i la pintura des de menuda, és autodidacta fins l´adolescència, moment en que decideix iniciar formació de pintura durant 4 anys de mans del pintor Joan Vidal, en Pedreguer. En aquesta etapa es va familiaritzant amb els olis i l´aquarel.la, tècnica per la que es decanta una llarga temporada.

Durant eixos primers anys s´estrena amb la seua primera exposició d´aquarel.les i aiguats de tinta xinesa a l´Espai d´Art i Café Tocamarro juntament amb l´artista Manuela Paszkowsky. Li segueixen altres mostres col.lectives amb alumnes dels cursos. Després d´un parèntesi de dos anys, continua la formació en el Curs de Plàstica Experimental A. Vives, en Gata de Gorgos, de mans de l´artiste Josep Ginestar Pedrós.  És en aquest indret on descobreix noves tècniques, nous materials i obri els ulls a tot un món desconegut fins ara.

Al llarg d´aquesta etapa participa en varies exposicions col.lectives arreu de la comarca de la Marina Alta, a Benissa, Calp, Dénia, Gata, Ondara i Pedreguer. També, de manera individual, exposa en: Claustre de l´Ajuntament d´Ondara, Espai d´Art i Café Tocamarro ( Pedreguer), Casal Jaume I en Pedreguer, Espai D´Art i Restaurant Corral del Pato (Gata de Gorgos).

Després d´eixa temporada aparca els pinzells per a ser mare. I ara,  s´ha posat a jugar de nou amb l´art i la creativitat, decantant-se pels acríl.lics i diversificant l´utilització de materials ( fils de cotó, barreja de papers, textures i transparències) per a presentar-mos la seua exposició Jocs.

Dominen els formats menuts. En ells busca e intensifica l´emoció d´un món ple de subtileses i s´abstreu en un fons abstracte  que seu d´una manera figurativa i realista amb un simple gest o icono. Sense deixar de banda mai la seua fidelitat als blaus, utilitza colors clars i nets que ens apropen els paisatges harmoniosos, ja que amb una mirada senzilla i, a la volta efímera , la seua obra ens posa en contacte amb la natura.

*Actualment interactua activament en xarxes socials  presentant treballs conjunts de fotografia i poesia, aficions que es reflecteixen, d´una manera o altra, en els seus darrers treballs.El divendres 12 de maig tenim el plaer de contar amb Jordi Bilbeny amb la conferència La descoberta catalana d’Amèrica. Crònica d’una falsificació premeditada i legal.

En aquesta xerrada a través de gravats, cròniques i documents dels XV, XVI i XVII veurem uma visió diferente daquest episodi tan conegut de la història. Jordi mostrarà allò que la censura destat no há pogut ocultar ni tergiversar i que, vist em global, i a partir de noves dades poc o gens conegudes que há desenterrat de loblit, ens donen uma visió molt més propera i versemblant dels fet

En Jordi Bilbeny (Arenys de Mar, 1961) és escriptor i investigador. És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorand en Història Moderna a la Universitat de Barcelona. Al llarg dels darrers anys ha compaginat les tasques de recerca amb la de professor de llengua catalana per a adults.

A mitjans dels vuitanta, recent llicenciat, Jordi Bilbeny comença a estudiar la censura en els textos cristians al llarg de la història, tasca que aparca momentàniament amb la voluntat d’escriure un primera obra de ficció. Des d’aquesta nova inquietud, es proposa d’escriure un novel·la històrica sobre la figura d’En Cristòfor Colom. En la fase de documentació s’adona que les dades al voltant del personatge i de les gestes són incoherents i, fins i tot, contradictòries. Mogut per la curiositat, comença a fer purament una investigació històrica del cas.

A partir d’aquí, comença la seva carrera d'historiador. El seu primer llibre, Brevíssima relació de la destrucció de la història, fou el resultat de les seves investigacions sobre la censura, que el portaren a obrir una nova perspectiva sobre la història de Catalunya. Jordi Bilbeny considera que la història de Catalunya ha sofert un procés de manipulació i tergiversació —historicidi— des del segle XVI ençà per tal d’afavorir la construcció d’un estat espanyol llunyà del protofederalisme de la Corona d'Aragó i proper al centralisme de la Corona de Castella. Certament, minvant el protagonisme de Catalunya -o la Corona d'Aragó- en la història col·lectiva espanyola mitjançant la falsificació, l'ocultació i la censura —i l'apropiació—, s’afavorí el lideratge de la ideologia castellana en la construcció de l'estat espanyol naixent.

Els seus treballs actuals s’eixamplen en tots els sentits del passat històric de Catalunya, amb una voluntat de confirmar o desmentir la sospita de la identitat oficial de figures històriques com En Cristòfor Colom mateix, En Miguel de Cervantes o Servent o, en un altre registre més d’anàlisi literària, d’obres de la literatura escrites en original català però manipulades, tergiversades i fetes traduir, com l’anònima El Lazarillo de TormesLa Celestina.

La seva obra, però, no es limita a la temàtica històrica, sinó que també ha conreat la poesia o d’altres registres d’assaig. Col·labora com a articulista en l’edició del Maresme del diari “El Punt”; en les revistes “La Fura” i “Terrarubra”; i en els setmanaris “El Temps”, o “Canvi 16”.

Aquesta inquietud de creació cultural ha anat més enllà. Així, l’han musicat poemes Na Marina Rossell, En Josep Tero i En Celdoni Fonoll. També forma part, com a lletrista, del grup de pop electrònic Relk d'Arenys de Munt, la musica del qual és de temàtica mística.El dijous 18 de maig presentem en Casal Cultural Jaume I Pedreguer els llibres A l’estiu el sexe somriu i Objectiu Fidel de l’escriptor Manel Joan i Arinyó. L’acte estarà presentat pel també escriptor Jovi Lozano.

Manel Joan i Arinyó. Poeta i narrador, és autor dels llibres de relats Han donat solta als assassins (Premi Ciutat d’Olot, 1985) i Stress (1985). I de les novel·les Les nits perfumades (Premi Sant Joan, 1989), traduïda al castellà; Com la flor blanca

(1991); Contra sentit (Premi Narcís Oller, 1994); El cas Torreforta (1999), traduïda al castellà; 10.193-Escuma de mar (2004); L’agenda del sicari (2007); Fem un trio (Premi Ciutat de Sagunt, 2009); Cubaneta meua (Premi
Càrcer, 2010); L’atzucac del perdedor (Premi Enric Valor, 2010); A cor obert (2013); El cas Peníscola (Premi Vila de
Puçol, 2014)… El gruix de la seua poesia ha estat aplegat a Plany de l’home llop (1999) i Versos blancs (2012). En
narrativa infantil i juvenil ha publicat: Cento i les mones (2009); El llop Cento al superparc de la pau (2011); Que dur que és ser guapo! (1998); MP, una vida de llegenda (2005); Les màgiques nits de Prada (2007) i L’any que vam córrer perillosament (2012). Les seues últimes obres han estat Na Desconeguda (El Petit Editor, 2016) i Objectiu Fidel (Voliana edicions, 2017).El divendres 19 de maig torna la música en directe al Casal amb el concert de Jazz de  Jim War Brou. Hi haurà servei de barra i l’entrada es gratuïta.

Jim War Brou ens presenta un repertori de cançons cubanes, valencianes i nordamericanes executades des d’una òptica jazzística.

La formació, que naix al 2017, és la nova aposta del músic valencià Jaume Guerra (Orxata, Dómisol Sisters, Obrint Pas, Ramon Cardo & The Nyora Boppers, etc), que per a l’ocasió compta amb exepcionals músics de l’àmbit del jazz: L’alcorí Carlos Medina, la gallega Bea Estévez i l’extremeny Carlos Ayuso. Unes cançons que es voran transformades amb arranjaments originals i improvisacions que no deixaran indeferents. Jazz holístic.

FORMACIÓ

Jaume Guerra, contrabaix i veu.

Bea Estévez, saxo alt.

Carlos Medina, guitarra.

Carlos Ayuso, bateria.

 

#Agenda2017Casal Programació abril 2017


El dijous 20 d'abril a les 18:30h presentem en el Casal el llibre "Contes Familiars", un projecte que naix de la necessitat d'oferir als xiquets i xiquetes una varietat de contes on puguen sentir-se identificats/des en la diversitat de les famílies actuals.

La col·lecció consta de 6 contes on els quals un/a xiquet/a és el/la protagonista que narra un dia qualsevol de la seua quotidianitat. Cada un/a d'ells/es té una família diferent i apareix en el conte com a part important en la seua vida emocional i afectiva.

Els títols de la col·lecció són:
1.Tinc dues mares 2.Tinc un pare i una mare 3.Tinc una mare 4.Tinc dos pares 5.Tinc dues famílies 6.El dia de la família

El fet de les diferències familiars es presenta dins d'una normalitat absoluta en les seues vides, i això és el que les autores volen transmetre.

Els contes van dirigits a un públic d´infants de 0 a 8 anys. Per llegir-los en família, a l´escola, i també per a primers lectors/es. Els contes no són aïllats; el fil conductor de la col·lecció és l´escola i en concret la classe del mestre Serafí on van tots les protagonistes. Al llarg dels contes i de manera transversal apareixen temes referents a la cultura, la música, el teatre, l'ús de la bicicleta ... La col·lecció acaba en un últim conte on es celebra a l'escola un dia de festa: "El dia de la família". Un dia molt especial on caben totes les famílies sense distinció de cap tipus. Un dia on hi ha molt que celebrar.

Les autores i escriptores del projecte som dos mestres de Primària: Antònia Cardona GavilàNatàlia Ferrús Blasco.

La il·lustradora és Alba Bla que amb la seua senzillesa i sensibilitat ha sabut donar vida a tots els personatges dels contes.El dissabte 29 d’abril el Casal Cultural Jaume I Pedreguer posarà a disposició d’aquells interessats  autobús Pedreguer - València amb motiu de la Manifestació “Televisió Sense Fronteres”

L’eixida de l’autobús serà des de la Parada d’autobusos de Pedreguer a les 15:30h i es tornarà una vegada finalitzat el concert “Televisió Sense Fronteres” que tindrà lloc en els Jardins de Vivers.

IMPORTANT: EL BITLLET NO INCLOU ENTRADA AL CONCERT I S’HAURAN DE COMPRAR PER SEPARAT

Preu bitllet dautobús: 10 (inclou anada i tornada a Pedreguer).

Mínim 48 persones, en cas de no arribar al mínim el Casal no podrà contractar aquest servei

Reserves: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

Els bitllets es podràn adquirir en Casal Cultural Jaume I Pedreguer de dilluns a divendres de 19h a 21h (dissabtes, diumenges i festius tancat)Durant aquest mes d’abril es posaran a la venda les entrades per a l’obra “Apadrina un valencià” de Ferran Gadea.

Viure en esta terra i mantindre el trellat és cada vegada més difícil. Per això, Ferran Gadea ha 
creat la fundació ‘Apadrina un valencià’, dedicada a millorar la vida dels habitants de la Comunitat a través d’una eina fonamental: l’humor.

Interpretat per Ferran Gadea
Text: Diego Guill
Direcció: Carlos Amador
Cartell: Juan Ernesto
Fotografia: Miguel Barberá

Ferran Gadea (Burjassot1971) és un actor valencià i president de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians des del 2009.

Naix al si d'una família de forners a Burjassot (Horta Nord), inicia el 1996 els estudis d'art dramàtic a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València, llicenciant-se el 2000. Gadea ha desenvolupat la seua activitat actoral principalment al teatre, però també ha treballat al cinema i a la televisió, on ha guanyat gran popularitat entre el públic valencià sobretot després del seu paper a la sèrie "L'Alqueria Blanca" on interpreta el personatge de "Tonet".

Des de la presidència de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians ha expressat l'esperit crític del sector davant les retallades pressupostàries de la Generalitat Valenciana cap al teatre valencià i Teatres de la Generalitat Valenciana

V Viviu, Tast de vins del terreny Pedreguer

El proper dissabte 1 d’abril a les 09:30h en Plaça de l'Amistat de Pedreguer el Casal Cultural Jaume I Pedreguer i l’Ajuntament de Pedreguer organitzen la 5ª edició de Viviu, Tast de vins del terreny de Pedreguer.

Proposta que es consolida cada any més com una de les cites amb més reconeixement vineter de La Marina Alta.

Inscripció vineters

inclou esmorzar + lot per al tast

8 €

Inscripció esmorzar

inclou lot per al tast

10 €


Bases inscripció vineters

-Tots els elaboradors hauran de ser de Pedreguer.

-El raïm utilitzat per elaborar els vins ha de ser de ceps sembrats a la Marina Alta.

-Els vins han d’estar elaborats amb varietats autòctones monovarietals o coupage.

-En la modalitat de criança, els vins han d’haver estat com a mínim un any dins de la bota. En la resta de categories els vins han de ser de la collita 2016.

-Cada elaborador podrà participar en les categories que vulga, diferenciant si és vitivinicultor (cultiva els ceps i elabora el vi) o vinicultor (elabora el vi).

-L’organització recollirà 3 botelles de cada vi presentat

-Els interessats en participar s’hauran d’apuntar a la Casa de la Cultura o al Casa Cultural Jaume I, fins dijous 30 de març.

-L’organització es reserva el dret de fer els canvis necessaris per millorar el tast


Organitzen:Patrocinador / Col·laboradors


#Agenda2017Casal Programació març 2017


Vestida de Lluna és un llibre de viatges que pot llegir-se com una novel·la construït amb setze històries encadenades per la veu de la narradora. L'escriptora recrea els paisatges estimats de la cultura clàssica -Delos, Troia-, el romanticisme oriental -Istanbul, Amman-, el nord d'Àfrica -Marràqueix, Sousse-, reviu l'èxode valencià a Nova York de principis de segle XX i les penalitats i la sensualitat de la Cuba actual. L'amor, la finitud, les migracions humanes, l'amistat, la fantasia, les dificultats i l'alegria del viure bateguen en aquestes narracions. Premi Soler i Estruch 2015

Elvira Cambrils (Pego, 1955), professora de filosofia, sinicia en lescriptura creativa amb relats breus per al programa Graffiti de Ràdio Lliure (1985-88). Segueix amb els escrits de divulgació filosòfica, cròniques de viatge i contes del programa Estirant el fil de Ràdio Municipal de Pego (2003-2006). Lany 2006, el llibre de relats Miram, Amor (2007) guanya el premi de narrativa Blai Bellver de Xàtiva. Amb El bes de laigua sestrena com a novel·lista.El dissabte 4 de març a les 18:00h inaugurem lexposició de Manualitats de lartista María Teresa Jordà que estarà en el Casal fins el 7 dabril oberta al públic de dilluns a divendres de 19h a 21h.


El diumenge 26 de març el Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza la 5ª Excursió Poètica a La Foradà. Acte que any rere any es consolida com una de les excursions més popular de la Marina Alta. Com sempre el camí ens sorprendrà amb actuacions, poemes i els paisatges tan espectaculars que la Vall de Gallinera ens ofereix. L’eixida serà a les 09:30h des de Placeta de Benissivà. Una vegada finalitzada l’excursió hi haurà dinar en Bar Placeta i Bar Ta Casa per a tots aquells que han confirmat la seva inscripció amb dinar.

Campanya Solidària Guatemala 2017

El nostre amic Jordi Torres Pérez (Metge i Pediatra de Pedreguer) com a membre l'ONG Ibermed Metges amb Iberoamèrica estan realitzant funcions sanitàries en Guatemala i amb la intenció de poder ajudar, estem recaptant donatius per entre altres projectes, reformar l'Escola Infantil de Maguei, reformar orfenat enmig de la selva i proveir d'aliments als nens.

Podeu fer els vostres donatius en:

Casal Cultural Jaume I Pedreguer
Centre Médic Pedreguer (Paquibel)
Bar Avinguda (José)

També podeu donar-li els vostres donatius a:
Mari Franç Torres Perez
Anna Aurora Pérez Gilabert
Juanisela Pérez Gilabert

Tots els diners recaptats hi aniràn integrament destinats al projecte.

Agraïm moltíssim a tots els que ja heu ajudat i els que no ho heu fet encara podeu fer els vostres donatius fins el 14 de febrer.

 

Pàgina 17 de 34

En llinea

Tenim 15 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.