Casal Cultural Jaume I Pedreguer

#Agenda2018Casal Programació gener

Programació gener2018

divendres 12 de gener


Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El divendres 12 de gener 20h celebrarem amb tots els nostres socis, simpatitzants i persones que col·laboren amb el Casal un vermut d’Honor amb motiu de l’atorgament del Premi Vila d’Honor de Pedreguer 2017 adjudicat al Casal Cultural Jaume I Pedreguer per mèrit cultural.


divendres 19 de gener

inauguració exposició


Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Horari obertura exposició: de dilluns a divendres de 19h a 21h

Pasqu Mulet Pedro (1987)

Va nàixer a Gata de Gorgos. Als catorze anys Alberto, son tio, li regalà la seva primera càmera analògica, amb companyia de la qual va realitzar el seu primer viatge a Londres. Estudia ciències econòmiques i realitza l’últim curs de carrera universitària a Bergen (Noruega), on els paisatges s’apoderarien, tant de la seva retina com de les primeres captures fotogràfiques. Al tornar a Espanya estudia fotografia a l’escola Revelarte (València) durant dos anys. En aquesta ciutat participa en l’exposició col·lectiva Fotografia Urbana a Ca Revolta (2012). Al 2013 viatja a Bolívia, on treballa de mestre voluntari d’anglès a una escoleta rural de l’orient bolivià. D’aquesta experiència naixen les seues primeres fotografies de caràcter social, que exposarà més tard sota el títol Bolívia: espectadors del progrés.

Al 2014 rep el premi a la millor fotografia en la XII edició del ralli fotogràfic del Fotoclub Forat de Gata, i al 2015 participa en l’exposició col·lectiva El retrato, comissariada per Jose María Hortelano, al Museu Etnogràfic Rafael Blasco de Xàbia.

2016 és quan es penja la motxilla al coll de nou i viatja a Índia i Tailàndia, països en els que realitza La Immobilitat en el moviment, que es composa per cinc sèries diferents, totes elles sota el paraigües temàtic del contrast com a concepte.


divendres 26 de gener

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El divendres 26 de gener a les 20h presentem el llibre Nosaltres les fusterianes en Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Presentaran el llibre Paquibel Server i Pérez, Teresa Garcerà i Piquer i Irene Mira i Navarro, que han col·laborat en aquest projecte amb un total de 140 d’arreu dels Països Catalans. L’acte contarà amb la participació de Cristina Martí i Sheila Jiménez.

Del pròleg · Núria Cadenes i Gemma Pasqua

Per reivindicar Joan Fuster no cal tenir cap data rodona. Tampoc no ens calen aniversaris per anar-lo llegint. Ni per rellegir-lo, que és la manera seriosa de llegir (l’única manera, convertida en aforisme). Benvinguts els aniversaris, però, si ens serveixen d’excusa per a la trobada, la barreja, la posada en comú d’idees i punts de vista. Nosaltres les fusterianes és una mirada calidoscòpica a un dels assagistes europeus més importants del segle XX. Dones de tot arreu dels Països Catalans, de diferents estaments, edats, professions i punts de vista ens parlen de l’escriptor de Sueca. O de la seva obra. De la influència. Les referències. De tot. Dones, sí. Amb voluntat visibilitzadora. Des d’un simple i Ovidià perquè vull. Als seus escrits, Joan Fuster ens parla poc de les dones. A Diccionari per a ociosos ho fa, i, curiosament a l’entrada del terme «Amor»: «Tanmateix, la pressió femenina en el món d’avui va més enllà del que podien esperar fa seixanta anys Emília Pankhurst i les seves seguidores. L’important no és que les dones votin –cosa que per a les“sufragistes” era l’ideal de la plenitud social del seu sexe–: l’important és que, avui, les dones s’han desprès de moltes subjeccions, legals o no, i s’acaren amb l’home en un tuteig perfectament equilibrat.» Més de 100 mirades que ens expliquen Fuster. Llegiu les fusterianes. I rellegiu-les. És un consell.


 

#Agenda2017Casal Programació desembre 2017

dijous 14 de desembre

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El dijous 14 de desembre a les 20h projecció del documental Sumaríssim 477. Televisió de Catalunya és el primer mitjà de comunicació que ha accedit a un arxiu sota jurisdicció militar, en concret el del govern militar de Burgos. L’objectiu era localitzar la instrucció del consell de guerra del 28 d’agost de 1937 que va condemnar el polític català Manuel Carrasco i Formiguera a la pena de mort. El resultat és Sumaríssim 477, un reportatge d’investigació obre la vida i la mort de Carrasco i Formiguera.

Des que Manuel Carrasco i Formiguera va ser afusellat al penal de Burgos el 9 d’abril de 1938 per un piquet de la Guàrdia Civil, hi ha hagut un gran nombre d’hipòtesis sobre el que va passar durant el consell de guerra que el va condemnar a mort i les circumstàncies que hi van influir.

Carrasco també va ser perseguit a la Catalunya republicana i revolucionària de començaments de la guerra. Carrasco era republicà i catalanista, però també era catòlic i, per tant, un objectiu a abatre. Paradoxalment, la raó que va impulsar els “incontrolats” a perseguir-lo no va ser la religió, sinó la seva actuació com a assessor jurídic de la Generalitat.

Sumaríssim 477 demostra que els interessos econòmics i l’ambició personal van obligar Carrasco a abandonar Catalunya, per bé que acabà en mans de la repressió militar del bàndol dels “nacionals”.

Direcció, guió i investigació: Mª Dolors Genovès

Realització: Lluís Montserrat

Producció: Gisela Perraut


divendres 15 de desembre


Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Moviments socials i construcció de subjectivitats. Els casos de la PAH i les CUP.

RESUM:

En la majoria d´ocasions, des de l´àmbit periodístic es valora l´èxit o fracàs d´un moviment social en base a la quantitat de persones que participen en les seues protestes públiques, les signatures que són capaços de recollir o el seu impacte mediàtic.

Tanmateix, des de l´òptica del moviment social com a eina de transformació social, resulta molt saludable endinsar-nos en la vida que s´hi genera a dins. Les seues pràctiques, formes relacionals, xarxes, accions o discurs que desenvolupen en el seu dia a dia, en la quotidianitat de l´activisme o de la col·laboració ens senyalen el camí del canvi social. En ocasions són pràctiques prefiguratives, que desenvolupen els objectius mitjançant la pràctica, en ocasions els canvis són més profunds i menys visibles. En ambdós casos hem d´atendre al subjecte que hi participa, quin individu és? per què ho fa? quins incentius per a implicar-s´hi? I després, de cara al moviment, quins recursos té? com organitza el seus participants? quina estructura tenen? i quines funcions?

Amb la intenció d´aportar alguna reflexió que ajude a aclarir aquestes qüestions, la recerca efectuada en forma de tesi doctoral es desenvolupa a partir de l´estudi de les assemblees de la PAH i de les CUP en Catalunya entre 2013 i 2015.

Més enllà del seu impacte mediàtic, elements com el repertori de protesta, les connexions institucionals i les estructures organitzatives i discursives apunten ja un canvi social que està en marxa ara mateix, generant espais socials alternatius als del model neoliberal dominant.

INFO CONFERENCIANT:

FERRAN GÍMÉNEZ AZAGRA

Doctor per la Universitat del País Basc, menció cum laude i doctor internacional, màster en sociologia i antropologia de les polítiques públiques per la Universitat de València, llicenciat en sociologia i ciències polítiques per la UNED, ha estat professor d´ensenyament secundari, en l´especialitat d´intervenció sociocomunitària des de 2007, al País Valencià i a Catalunya. Anteriorment havia treballat, des de 1999 com a mestre d´ed. infantil i primària a municipis d´Alacant i també a Oakland (Califòrnia).

S´inicia en el terreny de la recerca sociològica en 2011, amb un estudi sobre moviments socials a La Marina, titulat “Factors de mobilització social davant les polítiques públiques urbanístiques a la Marina Alta (Alacant). Casos de Veïns de Parcent  i Abusos urbanístics No”, com a treball final del Màster de sociologia i antropologia de les polítiques públiques, SAPP, de la Universitat de València.  Aquest  estudi el desenvolupa sota l´ajuda i supervisió del professor Carles Simó, de la UV.

Posteriorment realitza una estada de recerca a la universitat d´Euskadi, UPV-EHU en el curs 2012-13, en el centre d´estudis sobre la identitat col.lectiva, CEIC.

En 2016 realitza una estada investigadora en el centre d´anàlisi i intervenció social, CADIS, adscrit al centre d´estudis socials de França, CNRS, a Paris, on finalitza la tesi doctoral sobre moviments socials i construcció de subjectivitats sota la direcció de Benjamín Tejerina i Carles Simó.

Ha participat en diversos seminaris sobre moviments socials, entre d´altres, a la Universitat Complutense, a la Humboldt University a Berlin, a la U. Paris VII, a la Univ. de Barcelona i la Univ. del País Basc.

Ha presentat diverses comunicacions a congressos de sociologia com ara el de l´associació europea de sociologia, ESA, a Atenes a l´agost de 2017, al congrés de l´associació catalana de sociologia, celebrat a la URV a Tarragona (abril 2017), a les jornades doctorals de la univ. del País Basc (Bilbo, juliol 2016) i al congrés de la federació espanyola celebrat a Xixón (juliol 2016), entre d´altres.

Dues publicacions: “Aproximación a una propuesta de profundización democrática: las candidaturas de unidad popular, CUP, como modelo de partido-movimiento” Anuari del conflicte social 2015, Universitat de Barcelona, ISSN: 2014-6760, i la crítica de llibre “A propósito de Tilly. Conflicto, poder y acción colectiva”, Revista Española de Investigaciones Sociológicas, pp.205-209, REIS 145, gener-març 2014.


exposició desembre


Horari: de dilluns a divendres de 19h a 21h fins 29 de desembre

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Fins finals de mes esta en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer l’exposició del artista Antonio Asensi Gallardo “Paella Zombie”.

L’expressió colorista d’una imatge de l’Espanya del malbaratament que hem patit i que ens ha abocat a una situació d'atacs intolerants als nostres drets com a ciutadans en un món de polítics, folklòriques i altres corruptes que pul·lulen per la nostra geografia mental.


Activitats de Nadal · dimarts 2 de gener


Hora: 17:30h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Amb motiu de les festivitats nadalenques Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza una vesprada d’actes per els més petits de casa amb motiu de la visita del Patge dels Reis Mags d’Orient al Casal.

Programa activitats Nadal

17:30h Berenar Infantil (obsequi de Casal Cultural Jaume I Pedreguer)

18:00h Teatre Infantil de Nadal “Joan Ratot Nadalenc”

19:00h Visita del Patge dels Reis Mags d’Orient

El Casal organitza conferència "La importància de la llengua" amb motiu de l'atorgament del Premi Vila d'Honor de Pedreguer 2017

El passat dilluns 20 de novembre dins de la programació amb motiu dels atorgaments dels Premis Vila de Pedreguer 2017, el Casal va organitzar una conferència sobre la situació actual de l'ús del valencià titulada "La importància de la llengua".
En representació del Casal i com a conferenciants, o xarradores com elles prefereixen cridar-se, van estar Paquibel Server Pérez i Sònia Escrivà Durà. A més de les interessants dades que van aportar les conferenciants, al finalitzar la xerrada es va obrir un torn de paraula on els nombrosos assistents van donar la seva opinió sobre una llengua que sense el suport dels organismes governamentals està condemnada a la seva desaparició. Mitjans de comunicació (televisió, ràdio, Youtube ...) que no donen cobertura digna en el nostre idioma i sobretot per la negligència política més interessada en aplanar la voluntat i el criteri d'un poble mentre aixafa qualsevol tradició o idioma.
Que seguim parlant i normalitzant el valencià en les nostres vides és la base de qualsevol perpetuació de les nostres tradicions però sense un canvi radical en els governs el futur del valencià està en perill i amb ell també la nostra història com a poble.

Inauguració de l'exposició conjunta dels premiats del Premi Vila d'Honor de Pedreguer 2017


El dimarts 14 de novembre es va inaugurar l'exposició conjunta de tots els premiats del Premi Vila d'Honor de Pedreguer 2017 i entre els quals aquest any ha estat atorgat pel mèrit cultural al Casal Cultural Jaume I Pedreguer. A més del Casal aquest any també han premiat a l'associació Basurama, al col·lectiu Veu-la Llum i a Lluís Fornés i Perez-Costa "El Sifoner".
Des del Casal agraïm al Jurat del Premi, amb molta alegria per aquest reconeixement però amb molt més orgull per ser veïns i amics del nostre poble els que ens ho han atorgat. També agraïm i fem partícips d'aquest Premi a tots els socis del Casal que gràcies a les seves aportacions i suport continua obert aquest espai de la nostra cultura i llengua des de fa ja 19 anys, que es diu prompte.
L'exposició romandrà oberta al públic fins al 27 de novembre a la Casa de la Cultura de Pedreguer.

#Agenda2017Casal Programació novembre 2017

El divendres 3 de novembres a les 20h torna la música en directe al Casal amb l’actuació del grup Blau Barba.

Blau Barba

El que originalment va ser un trio passa a ser un quartet. El grup enceta nou projecte amb composicions pròpies i tocant un repertori de fusió de varis estils on predominarà el groove-jazz, temes d'Amadeo Moscardó, Pepe Zaragoza i Jaume Guerra que no deixaran indiferent a ningú per la creativitat i l'energia que trasmeten en directe.

Components:

Pepe Zaragoza > Trompeta

Amadeo Moscardó > Teclat

Jaume Guerra > Contrabaix

Tico Porcar > Bateria

Entrada Gratuïta i Servei de barra


El 10 de novembre a les 20h inaugurem l’exposició que estarà fins finals d’any Paella Zombie de l’artista Antonio Asensi Gallardo. Llicenciat en B.B.A.A. per la U.P.V  i director de la revista INSIDIAToday, presenta en el Casal la seva exposició Paella Zombie. Una barreja de idees a on l’autor expressa inquietuds en un món de colors. L’exposició romandrà oberta en el Casal fins finals de desembre de dilluns a divendres de 19h a 21h (els dies festius estarà tancat).


Divendres 24 de novembre a les 20h l'escriptor Just I. Sellés presenta en el Casal el seu llibre "Diània Terra Nostra"

Diània terra nostra és un emocionat viatge fotogràfic per les més antigues sendes de les nostres muntanyes, una expedició encapçalada i guiada per tres personatges il·lustres, possiblement els més entusiastes i erudits exploradors que ha conegut mai l’agraciada Diània:

Cavanilles, Joan Pellicer i Rafael Cebrián. Tots tres ens portaran de la mà pels més bells paisatges de la terra, de vegades acompanyats d’altres entesos col·laboradors, avançant tots junts en grup per vells camins empedrats, sovint sobre un bon talló de neu, o per estretes sendes cingleres, plovent, al capvespre, o ja en nit tancada, en altres ocasions progressant individualment en segura cordada per angostos barrancs, o per fabuloses crestalleres, a poqueta nit, o en clarejar el dia, albirant paisatges rocallosos, corprenedors, tardorencs, majestuosos, feridors: castells enlairats, penyals impossibles, poderosos cims i esmolats crestalls, barrancs que bramen ses aigües, joioses fontetes, vertiginosos penya-segats, ombrívoles caves, despoblats solitaris i oblidats, enrunades torres i talaies, captivadores valls, ullals, coves, illots, tolls i marjals, entre altres nombrosos i encisadors indrets...

Pàgina 17 de 37

En llinea

Tenim 32 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

Noticies de la associació

HORARI CASAL

de dilluns a divendres

19h a 21h

966 456 499 / 640 203 187

casal@casalpedreguer.cat

 

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.