Casal Cultural Jaume I Pedreguer

"Adiós Arturo" de La Cubana en Teatre Olympia València amb Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Casal Cultural Jaume I Pedreguer posa a disposició autobús Pedreguer-València per a assistir el divendres 1 de juny al espectacle "Adiós Arturo" de La Cubana.

Preus:
Entrada + Autobús 40 €
Entrada + Autobús Socis Casal 38 €


Reserves: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
Pagaments fins 25/05/18


Sortida: A les 19h des de Parada Autobusos Pedreguer
Inici teatre: 22:00h
Tornada: Una vegada finalitzat l'espectacle

 

Places limitadíssimes!

 

#Agenda2018Casal Programació abril 2018

Exposició abril

Said Ben Sal·lah

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Horari: de dilluns a divendres de 19h a 21h

L'exposició de Said Ben Salah acomiadarà abril en una exposició que està oberta al públic de dilluns a divendres de 19h a 21h. Totes les obres estàn a la venda.


dissabte 21 d’abril

Autobús Pedreguer – València

Manifestació 21Abril

Hora d’eixida: 15:30h

Lloc: Parada autobusos Pedreguer

Preu bitllet: 12€  /  Preu bitllet socis: 10€  **mínim 48 persones**

Acció Cultural convoca una manifestació el 21 d'abril per inaugurar el Passeig Guillem Agulló de València

ACPV i diferents entitats convoquen la manifestació amb el lema “País Valencià, un país obert” com a resposta a l’emergència d’ideologies d’odi i en defensa d’un model de País Valencià obert i plural

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha organitzat enguany una Diada del 25 d’Abril (que tindrà lloc el dissabte 21 d’abril a la ciutat de València) especial, en el 25è aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló. Per això, hi haurà una manifestació que acabarà amb la inauguració del Passeig central del Jardí de Vivers.

ACPV i les entitats Calcsicova, Centre Cultural Islàmic de València, Comunitat Israelita de València, Comissió d’Ajuda al Refugiat CEAR-PV, Federació Maranatha d’Associacions Gitanes, Lambda, Movimiento contra la Intolerancia, Plataforma contra la Islamofòbia, Ververipén Rroms per la Diversitat ens vam unir fa dos anys per a demanar un carrer de València per a Guillem Agulló, moguts pel desig que les nostres institucions creen espais de memòria i de denúncia dels crims d’odi.

El procés per aconseguir el posicionament de l’Ajuntament de València ha estat llarg, però finalment l’Ajuntament acordà posar el nom de Guillem al Passeig central de Vivers, mentre també altres municipis han decidit posar el nom de Guillem Agulló a carrers, places i espais urbans.

Per això, com a acte de reconeixement al jove Guillem, d’afirmació de la pluralitat com un valor positiu i de futur, i del País Valencià com el model de societat que millor recull eixe valor i el fa alhora conviure i crèixer amb la nostra llengua i cultura, convoquem conjuntament la manifestació de la Diada el proper dissabte 21 d’abril a València, amb el lema “País Valencià, un país obert”.

La manifestació, que eixirà de la Plaça de Sant Agustí a les 18h, recorrerà el centre de la ciutat de València, i finalitzarà al Jardí de Vivers, on tindrà lloc la inauguració del Passeig Guillem Agulló, amb un acte especialment dissenyat per a l’ocasió, que comptarà amb música, imatges, i la participació de coneguts i destacats artistes del nostre país.

Volem convidar el poble valencià a continuar apostant pel diàleg i el respecte a la diversitat, i a acompanyar-nos en la manifestació, perquè ara és el moment de dir no a les ideologies de l’odi que ens volen retornar al passat, i dir sí, en veu alta i clara, a la igualtat i el futur. ACPV i les entitats que convoquen enguany la Diada som organitzacions molt diverses, però tot i així hem sabut col·laborar, treballar junts i construir complicitats. La nostra convocatòria, plural i oberta, és l’exemple del món que volem construir, on tothom tinga cabuda i no hi haja espai per a la discriminació per raó de llengua, cultura, origen, religió o condició sexual.

Us esperem el dissabte 21 d’abril, perquè el País Valencià és un país obert.


divendres 27 d’abril

Cicle Conferències·Taller Qüestions de gènere

Manolo Martínez

Del binomi hetero-normatiu a les diversitats emergents

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El divendres 27 d’abril a les 20h i dins del Cicle de Conferències · Tallers “Qüestions de gènere”, Manolo Martínez visitarà el Casal a on intervindrà amb la seva conferència “Del binomi Hetero-normatiu a les diversitats emergents.

Manolo Martínez Garrido. 14 de abril de 1974. Benaguasil. València.

Estudis universitaris de Psicología, 1992-1997, Universitat de València i de postgau en sexología “Título Superior de Experto en Sexología”, 1998-2000, Universidad de Alcalá-Instituto de Sexología IN.CI.SEX. de Madrid. Formació en drogodependències a través de diferents entitats com la Conselleria de Valencia, la Escuela de Servicios Sanitarios y Sociales de Canarias, etc..

Participa com a ponent en el XVI Congres Mundial de Sexología

Tècnic de l’UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Adictives) de l’Ajuntament d’Alaquàs des de 2013, desenvolupa les tasques pròpies del departament com a sexòleg i tècnic de prevenció de les drogodependències del municipi.

Treballa també com a tècnic d’orientació laboral a l’ajuntament de Benaguasil durant els anys 1999 a 2007

Participació en les Jornades Eduquem en Igualtat. Jornades de Formació de Gènere. Realitzades en 2017 a l’IES Faustí Barberà. Ëssen part del Col·lectiu Entre Iguals que es crea al propi centre educatiu per a treballar els temes de desigualtats des de els propis alumnes, conformant el grup, tant alumnat, com a personal docent del centre i personal de l’ajuntament d’Alaquàs.

ACPV COMMEMORARÀ EL 21 D’ABRIL EL 25è ANIVERSARI DE L’ASSASSINAT DE GUILLEM AGULLÓ AMB UNA MANIFESTACIÓ I UN ACTE

NOTA DE PREMSA

L’acte tindrà lloc al nou Passeig Guillem Agulló del Jardí Vivers de València, i constarà de diversos parlaments i actuacions musicals dissenyades especialment per a l’ocasió

Dimecres 11 d’abril, fa exactament 25 anys que el jove valencià Guillem Agulló fou assassinat per un grupuscle de violents feixistes. La impunitat de què durant els anys precedents havien gaudit aquests grupuscles al País Valencià, gràcies a la passivitat de la policia i el poder judicial (encara esperem, per exemple, els resultats de la investigació i la localització dels responsables de la col·locació de les bombes que va patir Joan Fuster o la Llibreria 3i4), es podia preveure que, en algun moment, això tindria conseqüències tràgiques, com finalment així va ser. La gravetat del cas significà un punt d’inflexió en la consciència social valenciana: 25 anys després hi ha encara molt de camí per recórrer per a la plena garantia dels drets civils més elementals de manifestació, reunió i lliure expressió al País Valencià, però hem aconseguit notables avanços, com l’existència de fiscalies de delictes d’odi i canvis legislatius i, sobretot, una major sensibilitat social.
Tot i això, 25 anys després assistim a una preocupant dinàmica regressiva i autoritària per part de l’Estat espanyol, que respon a la crítica de polítiques o del model territorial, amb actuacions repressives cada vegada més desproporcionades i amb una base jurídica més qüestionable, que s’allunyen dels estàndars europeus de garanties democràtiques.
És per això que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) hem decidit de commemorar el 25è aniversari de l’assassinat del jove Agulló amb una manifestació amb el lema “País Valencià, un país obert”, dissabte 21 d’abril, que eixirà a les 18 hores de la Plaça de Sant Agustí de València. L’objectiu és respondre a les ideologies d’odi amb un projecte de país obert i plural, que es reconeix en la seua llengua i cultura, i que alhora és respectuós amb la diversitat que conforma les societats contemporànies, també la nostra. Perquè ha de ser des del respecte i el diàleg que construïm la convivència i un futur millor.
La manifestació finalitzarà al Jardí de Vivers, on tindrà lloc un acte d’homenatge a Guillem Agulló i a totes les víctimes de la intolerància, especialment pensat per a l’ocasió, i que comptarà amb les actuacions musicals d’una destacada representació dels nostres millors artistes:
Pep Gimeno ‘Botifarra’, Miquel Gil, Feliu Ventura, Al Tall, Pau Alabajos, Mara Aranda, Xavi Sarrià, Josep Nadal, Carraixet, Eva Gómez, Meritxell Gené, David Fernàndez

Per a aquells interessats el Casal Cultural Jaume I Pedreguer posarà a disposició autobús Pedreguer-València.
Sortida a les 15: 30h des de Parada d'Autobusos de Pedreguer.
Preu: 12 € Preu socis: 10 €
Mínim de persones 48. En cas de no arribar al mínim d’inscripcions el Casal no podrà posar a disposició aquest servei.
Inscripcions: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
Pagament abans de 20 d'abril

Casal Cultural Jaume I Pedreguer com a delegació d'Acció Cultural demana l'alliberament dels polítics electes catalans empresonats.


Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera extremadament greu l’accentuació de la repressió com a única reacció de l’Estat espanyol davant dels darrers esdeveniments polítics a Catalunya. Empresonar càrrecs electes per haver organitzat una votació, o perquè la majoria parlamentària que expressa la sobirania popular decidesca investir un diputat o un altre com a president, i amenaçar amb possibles penes de fins a 30 anys de presó, és simplement desproporcionat i, per tant, injust. A més que la base jurídica sobre la qual es fonamenta tota l’acusació, la violència que suposadament van exercir, animar o permetre els empresonats, “no ha estat vista per cap català”, en afortunada expressió del periodista Enric Juliana, és a dir: és inexistent.

Denunciar aquesta gravíssima regressió autoritària no implica en absolut compartir el projecte independentista: només cal tenir present el desig expressat per Felipe Gonzalez que els diputats catalans no foren empresonats, o l’opinió igualment contrària del PNB (partit, recordem, amb el que el PP estava negociant els pressupostos de l’Estat). Cal situar-se molt a la dreta, i en un posicionament molt autoritari, per a no compartir aquesta preocupació i aquesta denúncia.

Per això, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera que cal revertir amb urgència aquesta regressió, que acabarà per afectar no només els independentistes, sinó tots els demòcrates de l’estat: si es pot empresonar càrrecs electes, o impedir que un Parlament investisca un diputat amb els seus drets polítics intactes --i tot això per organitzar una votació--, s’obre una porta que no sabem on ens pot conduir. Hi ha una dreta espanyola que sembla no haver renunciat encara a un projecte unitari, uniformista i autoritari d’Espanya, i a la imposició com a única via d’actuació política.

Per raons elementals de democràcia i de justícia, cal demanar l’alliberament dels nou càrrecs electes catalans empresonats, i que es permeta el lliure retorn dels que són a l’exili. I reclamar l’obertura d’un diàleg obert entre el Govern espanyol i les institucions catalanes (ara representades pel Parlament, dipositari de la sobirania popular). I per això mateix convoquem a participar en les concentracions que avui tindran lloc al País Valencià.

Casal Cultural Jaume I Pedreguer
Delegació ACPV Marina Alta

Campanya Solidària Guatemala 2018

CAMPANYA GUATEMALA 2018


Hola a tots, com ja supose que sabreu un altre any estem a Guatemala, passant consulta a estos poblets a peu de muntanya . Tenen noms com Maguey, El Baul, Pinito, Piragua..el Volcan...tots localitzats al voltant de les plantacions de café que els donen feina, i es per aixó, per evitar desplaçaments estan aillats.

Alli putgem i revisem els xiquets, la cloració de l'aigua i el dia a dia d’aquesta gent. Aquest any ens plantegem ajudar peró amb que? quant hi ha tanta necessitat. Podriem comprar antiepileptics per a tres xiquets que les families no s'ho poden permetre i que seria molt important evitant les convulsions fins que el proper equip d'Ibermed arribe. Comprar una llavadora industrial per l’Asilo de San Agustin. Comprar un quintal de cloro per clorar l'aigua de Las Sidras. Comprar llet infantil i papilles, o acabant l"escola del Maguey, en la que van col.laborar l’any passat i on falten les portes i finestres.

Ahir en Cimiento on van revisar els xiquets es van arrimar unes mestres que saben que Pedreguer ajuda amb les escoles i ens demanaven ajuda per una escoleta infantil. Jo vaig aclarir que nosaltres si ajudem es amb la compra de material, bigues i uralites. No paguem jornals... el pares tindrien que fer-se càrrec del transport del material i d’obrar l'escoleta. Vos pareix be que iniciem la recollida a vore fins on arribem?
En aquests pobles ja ens coneixen, la gent ens somriu dolçament amb ulls d’agraiment, ho tenen clar, saben qui ajuda i d’on ve l’ajuda.

Enguany demanem com sempre una xicoteta ajuda de 5 o 10 euros. Nosaltres la fem arribar com si estiguereu aci i la gestionarem íntengrament i de la millor manera per a que faça el millor paper.

Els punts de recollida son:

a. Centre de Salut de Pedreguer

b. El Bar Avinguda

c. La Musical

d. Casal Jaume I Pedreguer

fins el 15 de març.

Gràcies. JORDI i PERE

Pàgina 15 de 37

En llinea

Tenim 43 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.