Casal Cultural Jaume I Pedreguer

#Agenda2018Casal Programació febrer

Programació febrer2018

dijous 15 de febrer

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Des de fa uns anys el Casal Cultural Jaume I Pedreguer recull diners per a obres socials que es porten a terme en Guatemala destinats a l’ajuda per la desnutrició infantil que malauradament pateixen greument els xiquets. Gràcies al contacte amb Ibermed Médicos con Iberoamérica, tots els diners dels donatius s’han destinat íntegrament a diferents projectes. El dijous 15 de febrer a les 20h i abans de que tornen aquest any a Guatemala, els metges, veïns de Pedreguer i amics del Casal Dr. Jordi Torres Pérez i Dr. Pere Andrés Vengut. Ens explicaran en la conferència “Guatemala, Una altra realitat” a que fins s’han destinat aquesta ajuda a més d’agrair la inestimable ajuda bolcada pels veïns de Pedreguer en aquest projecte. També ens explicaran de primera mà la situació actual dels pobles de Guatemala a on ells ajuden com a membres de l’ONG Ibermed.


divendres 16 de febrer

Conferències · taller

Qüestions de gènere

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Durant els mesos de febrer, març i abril el Casal Cultural Jaume I Pedreguer junt amb l’Ajuntament de Pedreguer organitzaran diverses jornades de “Conferències · Taller sobre qüestions de gènere”.

Aquestes jornades començaran el divendres 16 de febrer a les 20h amb la conferència “Noves masculinitats, reptes igualitaris per al segle XXI” de Carles Fons.


+info:

Carles Fons Poquet es reconeix un ciutadà capficat a ser feliç (i contribuir que la resta també ho siga) en un món organitzat de forma injusta, que desintegra les persones i que condemna a la pobresa i a l'exclusió la gran majoria de la població mundial.

Diu que és una persona nascuda políticament i amb identitat política Altermundista, Ha partícipat en la creació del moviment ATTAC i està convençut que un altre món és possible.

Està sindicat a Comissions Obreres del País Valencià, des d’on pretén actualitzar el pensament i l’acció sindical del segle XXI. Ha sigut regidor en l’oposició al seu poble, Meliana, i Vicepresident del Consell de la Juventut de  la Comunitat Valenciana, en representació de CCOO.

Està implicat de forma activa en la denúncia del Patriarcat, des de la perspectiva d’un home que està en constant revisió de la seua masculinitat: creu que és possible i necessari ser un home igualitari, corresponsable i cuidador. Té un blog, Lentoperoviene.org, que pretén mostrar les experiències i reflexions d’una persona compromesa amb la seua realitat des d’una perspectiva Feminista, Socialista i Republicana, dit d’una altra forma ALTERMUNDISTA. AntiNeoliberal i AntiPatriarcal.

Esperem el vostre compromís i compartiu les dates d’aquestes conferències amb els vostres contactes.

Trobem important per el nostre futur com a societat conscienciar en la igualtat i respecte i per això fa falta la màxima repercussió en aquest tipus d’iniciatives.


exposició febrer

Horari: de dilluns a divendres de 19h a 21h fins 23 de febrer

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer


Acomiadem l’exposició “La immobilitat en el moviment” del fotògraf Pasqu Mulet que des del 19 de gener esta en exposició en el Casal. Les fotos estan a la venda per a tots aquells que estiguin interessats.

 

Casal Cultural Jaume I us destja Bon Nadal i Feliç 2018


Per un 2018 de cultura, teatre, tradició, Viviu, poble, concerts, cinema, conferències, presentacions, excursió poètica, país valencià

per un 2018 de Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Et desitgem Bon Nadal

#Agenda2018Casal Programació gener

Programació gener2018

divendres 12 de gener


Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El divendres 12 de gener 20h celebrarem amb tots els nostres socis, simpatitzants i persones que col·laboren amb el Casal un vermut d’Honor amb motiu de l’atorgament del Premi Vila d’Honor de Pedreguer 2017 adjudicat al Casal Cultural Jaume I Pedreguer per mèrit cultural.


divendres 19 de gener

inauguració exposició


Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Horari obertura exposició: de dilluns a divendres de 19h a 21h

Pasqu Mulet Pedro (1987)

Va nàixer a Gata de Gorgos. Als catorze anys Alberto, son tio, li regalà la seva primera càmera analògica, amb companyia de la qual va realitzar el seu primer viatge a Londres. Estudia ciències econòmiques i realitza l’últim curs de carrera universitària a Bergen (Noruega), on els paisatges s’apoderarien, tant de la seva retina com de les primeres captures fotogràfiques. Al tornar a Espanya estudia fotografia a l’escola Revelarte (València) durant dos anys. En aquesta ciutat participa en l’exposició col·lectiva Fotografia Urbana a Ca Revolta (2012). Al 2013 viatja a Bolívia, on treballa de mestre voluntari d’anglès a una escoleta rural de l’orient bolivià. D’aquesta experiència naixen les seues primeres fotografies de caràcter social, que exposarà més tard sota el títol Bolívia: espectadors del progrés.

Al 2014 rep el premi a la millor fotografia en la XII edició del ralli fotogràfic del Fotoclub Forat de Gata, i al 2015 participa en l’exposició col·lectiva El retrato, comissariada per Jose María Hortelano, al Museu Etnogràfic Rafael Blasco de Xàbia.

2016 és quan es penja la motxilla al coll de nou i viatja a Índia i Tailàndia, països en els que realitza La Immobilitat en el moviment, que es composa per cinc sèries diferents, totes elles sota el paraigües temàtic del contrast com a concepte.


divendres 26 de gener

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El divendres 26 de gener a les 20h presentem el llibre Nosaltres les fusterianes en Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Presentaran el llibre Paquibel Server i Pérez, Teresa Garcerà i Piquer i Irene Mira i Navarro, que han col·laborat en aquest projecte amb un total de 140 d’arreu dels Països Catalans. L’acte contarà amb la participació de Cristina Martí i Sheila Jiménez.

Del pròleg · Núria Cadenes i Gemma Pasqua

Per reivindicar Joan Fuster no cal tenir cap data rodona. Tampoc no ens calen aniversaris per anar-lo llegint. Ni per rellegir-lo, que és la manera seriosa de llegir (l’única manera, convertida en aforisme). Benvinguts els aniversaris, però, si ens serveixen d’excusa per a la trobada, la barreja, la posada en comú d’idees i punts de vista. Nosaltres les fusterianes és una mirada calidoscòpica a un dels assagistes europeus més importants del segle XX. Dones de tot arreu dels Països Catalans, de diferents estaments, edats, professions i punts de vista ens parlen de l’escriptor de Sueca. O de la seva obra. De la influència. Les referències. De tot. Dones, sí. Amb voluntat visibilitzadora. Des d’un simple i Ovidià perquè vull. Als seus escrits, Joan Fuster ens parla poc de les dones. A Diccionari per a ociosos ho fa, i, curiosament a l’entrada del terme «Amor»: «Tanmateix, la pressió femenina en el món d’avui va més enllà del que podien esperar fa seixanta anys Emília Pankhurst i les seves seguidores. L’important no és que les dones votin –cosa que per a les“sufragistes” era l’ideal de la plenitud social del seu sexe–: l’important és que, avui, les dones s’han desprès de moltes subjeccions, legals o no, i s’acaren amb l’home en un tuteig perfectament equilibrat.» Més de 100 mirades que ens expliquen Fuster. Llegiu les fusterianes. I rellegiu-les. És un consell.


#Agenda2017Casal Programació desembre 2017

dijous 14 de desembre

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El dijous 14 de desembre a les 20h projecció del documental Sumaríssim 477. Televisió de Catalunya és el primer mitjà de comunicació que ha accedit a un arxiu sota jurisdicció militar, en concret el del govern militar de Burgos. L’objectiu era localitzar la instrucció del consell de guerra del 28 d’agost de 1937 que va condemnar el polític català Manuel Carrasco i Formiguera a la pena de mort. El resultat és Sumaríssim 477, un reportatge d’investigació obre la vida i la mort de Carrasco i Formiguera.

Des que Manuel Carrasco i Formiguera va ser afusellat al penal de Burgos el 9 d’abril de 1938 per un piquet de la Guàrdia Civil, hi ha hagut un gran nombre d’hipòtesis sobre el que va passar durant el consell de guerra que el va condemnar a mort i les circumstàncies que hi van influir.

Carrasco també va ser perseguit a la Catalunya republicana i revolucionària de començaments de la guerra. Carrasco era republicà i catalanista, però també era catòlic i, per tant, un objectiu a abatre. Paradoxalment, la raó que va impulsar els “incontrolats” a perseguir-lo no va ser la religió, sinó la seva actuació com a assessor jurídic de la Generalitat.

Sumaríssim 477 demostra que els interessos econòmics i l’ambició personal van obligar Carrasco a abandonar Catalunya, per bé que acabà en mans de la repressió militar del bàndol dels “nacionals”.

Direcció, guió i investigació: Mª Dolors Genovès

Realització: Lluís Montserrat

Producció: Gisela Perraut


divendres 15 de desembre


Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Moviments socials i construcció de subjectivitats. Els casos de la PAH i les CUP.

RESUM:

En la majoria d´ocasions, des de l´àmbit periodístic es valora l´èxit o fracàs d´un moviment social en base a la quantitat de persones que participen en les seues protestes públiques, les signatures que són capaços de recollir o el seu impacte mediàtic.

Tanmateix, des de l´òptica del moviment social com a eina de transformació social, resulta molt saludable endinsar-nos en la vida que s´hi genera a dins. Les seues pràctiques, formes relacionals, xarxes, accions o discurs que desenvolupen en el seu dia a dia, en la quotidianitat de l´activisme o de la col·laboració ens senyalen el camí del canvi social. En ocasions són pràctiques prefiguratives, que desenvolupen els objectius mitjançant la pràctica, en ocasions els canvis són més profunds i menys visibles. En ambdós casos hem d´atendre al subjecte que hi participa, quin individu és? per què ho fa? quins incentius per a implicar-s´hi? I després, de cara al moviment, quins recursos té? com organitza el seus participants? quina estructura tenen? i quines funcions?

Amb la intenció d´aportar alguna reflexió que ajude a aclarir aquestes qüestions, la recerca efectuada en forma de tesi doctoral es desenvolupa a partir de l´estudi de les assemblees de la PAH i de les CUP en Catalunya entre 2013 i 2015.

Més enllà del seu impacte mediàtic, elements com el repertori de protesta, les connexions institucionals i les estructures organitzatives i discursives apunten ja un canvi social que està en marxa ara mateix, generant espais socials alternatius als del model neoliberal dominant.

INFO CONFERENCIANT:

FERRAN GÍMÉNEZ AZAGRA

Doctor per la Universitat del País Basc, menció cum laude i doctor internacional, màster en sociologia i antropologia de les polítiques públiques per la Universitat de València, llicenciat en sociologia i ciències polítiques per la UNED, ha estat professor d´ensenyament secundari, en l´especialitat d´intervenció sociocomunitària des de 2007, al País Valencià i a Catalunya. Anteriorment havia treballat, des de 1999 com a mestre d´ed. infantil i primària a municipis d´Alacant i també a Oakland (Califòrnia).

S´inicia en el terreny de la recerca sociològica en 2011, amb un estudi sobre moviments socials a La Marina, titulat “Factors de mobilització social davant les polítiques públiques urbanístiques a la Marina Alta (Alacant). Casos de Veïns de Parcent  i Abusos urbanístics No”, com a treball final del Màster de sociologia i antropologia de les polítiques públiques, SAPP, de la Universitat de València.  Aquest  estudi el desenvolupa sota l´ajuda i supervisió del professor Carles Simó, de la UV.

Posteriorment realitza una estada de recerca a la universitat d´Euskadi, UPV-EHU en el curs 2012-13, en el centre d´estudis sobre la identitat col.lectiva, CEIC.

En 2016 realitza una estada investigadora en el centre d´anàlisi i intervenció social, CADIS, adscrit al centre d´estudis socials de França, CNRS, a Paris, on finalitza la tesi doctoral sobre moviments socials i construcció de subjectivitats sota la direcció de Benjamín Tejerina i Carles Simó.

Ha participat en diversos seminaris sobre moviments socials, entre d´altres, a la Universitat Complutense, a la Humboldt University a Berlin, a la U. Paris VII, a la Univ. de Barcelona i la Univ. del País Basc.

Ha presentat diverses comunicacions a congressos de sociologia com ara el de l´associació europea de sociologia, ESA, a Atenes a l´agost de 2017, al congrés de l´associació catalana de sociologia, celebrat a la URV a Tarragona (abril 2017), a les jornades doctorals de la univ. del País Basc (Bilbo, juliol 2016) i al congrés de la federació espanyola celebrat a Xixón (juliol 2016), entre d´altres.

Dues publicacions: “Aproximación a una propuesta de profundización democrática: las candidaturas de unidad popular, CUP, como modelo de partido-movimiento” Anuari del conflicte social 2015, Universitat de Barcelona, ISSN: 2014-6760, i la crítica de llibre “A propósito de Tilly. Conflicto, poder y acción colectiva”, Revista Española de Investigaciones Sociológicas, pp.205-209, REIS 145, gener-març 2014.


exposició desembre


Horari: de dilluns a divendres de 19h a 21h fins 29 de desembre

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Fins finals de mes esta en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer l’exposició del artista Antonio Asensi Gallardo “Paella Zombie”.

L’expressió colorista d’una imatge de l’Espanya del malbaratament que hem patit i que ens ha abocat a una situació d'atacs intolerants als nostres drets com a ciutadans en un món de polítics, folklòriques i altres corruptes que pul·lulen per la nostra geografia mental.


Activitats de Nadal · dimarts 2 de gener


Hora: 17:30h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Amb motiu de les festivitats nadalenques Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza una vesprada d’actes per els més petits de casa amb motiu de la visita del Patge dels Reis Mags d’Orient al Casal.

Programa activitats Nadal

17:30h Berenar Infantil (obsequi de Casal Cultural Jaume I Pedreguer)

18:00h Teatre Infantil de Nadal “Joan Ratot Nadalenc”

19:00h Visita del Patge dels Reis Mags d’Orient

El Casal organitza conferència "La importància de la llengua" amb motiu de l'atorgament del Premi Vila d'Honor de Pedreguer 2017

El passat dilluns 20 de novembre dins de la programació amb motiu dels atorgaments dels Premis Vila de Pedreguer 2017, el Casal va organitzar una conferència sobre la situació actual de l'ús del valencià titulada "La importància de la llengua".
En representació del Casal i com a conferenciants, o xarradores com elles prefereixen cridar-se, van estar Paquibel Server Pérez i Sònia Escrivà Durà. A més de les interessants dades que van aportar les conferenciants, al finalitzar la xerrada es va obrir un torn de paraula on els nombrosos assistents van donar la seva opinió sobre una llengua que sense el suport dels organismes governamentals està condemnada a la seva desaparició. Mitjans de comunicació (televisió, ràdio, Youtube ...) que no donen cobertura digna en el nostre idioma i sobretot per la negligència política més interessada en aplanar la voluntat i el criteri d'un poble mentre aixafa qualsevol tradició o idioma.
Que seguim parlant i normalitzant el valencià en les nostres vides és la base de qualsevol perpetuació de les nostres tradicions però sense un canvi radical en els governs el futur del valencià està en perill i amb ell també la nostra història com a poble.

Pàgina 14 de 34

En llinea

Tenim 32 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.