Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El Casal organitza un viatge per assistir a l'espectacle "Maremar" de "Dagoll Dagom" en Barcelona

INSCRIPCIONS VIATGE A BARCELONA PER ASSISTIR A L'ESPECTACLE "MAREMAR" DE "DAGOLL DAGOM" EL DISSABTE 20 D'OCTUBRE


Si estàs interessat el termini d'inscripcions i pagaments és de l'1 al 10 de setembre enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la on s'informarà del nº de compte on realitzar el pagament.

 

Preu inscripcions 140€

Preu inscripcions socis 130€


El preu inclou:


A. Entrada per l'espectacle MAREMAR de DAGOLL DAGOM el dissabte 20 d'octubre a les 20:00h en Teatre Poliorama Barcelona.


B. Hotel cèntric amb desdejuni


C. Visita guiada per Barcelona el diumenge de mati


D. Viatge autobús

Sortida: dissabte 20 d'octubre a les 08:00h des de Parada d'Autobusos de Pedreguer

Tornada: diumenge 21 d'octubre a primera hora de la vesprada

 

Nota:
Inscripcions mínimes 40 persones.
En cas de no arribar al mínim d'inscripcions el Casal no podrà dur a terme aquesta activitat.

 

VIATGE ORGANITZAT PER:
Casal Cultural Jaume I Pedreguer

 

Tanquem per vacances! VIU L'ESTIU

El Casal Cultural Jaume I Pedreguer romandrà tancat per vacances fins l'octubre.

No obstant, esteu atents a la nostra web www.casalpedreguer.cat i el nostre perfil facebook a on us anirem informant dels actes que estem preparant per a 20 Aniversari del Casal.

Esperem que gaudiu de l'estiu amb tots els vostres!

Salut, cultura i bon estiu ;)

 

El Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza autobús per anar al 54 Sexenni de Morella


Vols assistir al Sexenni de Morella? El Casal Cultural Jaume I Pedreguer posa a disposició per a tots aquells interessats Autobús Pedreguer-Morella.


El preu del bitllet és de 20 € (15 € per a socis del Casal).
Si vols inscriure't envia un email a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .
Inscripcions i pagaments fins al 10 d'agost.


Mínim 40 inscripcions, en cas de no arribar al mínim el Casal no podrà posar a disposició autobús per aquest acte.

#Agenda2018Casal Programació JUNY 2018

Programació juny 2018

Exposició juny

“Parlen els ulls: el temps s’arresta vers un trànsit nou”

de Josep Vicent Cabrera

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Va ser l'any 2004, quan tenia 28 anys, que el Josep Vicent, el poeta, va començar a deixar constància fotogràfica digital dels viatges que feia; una dotzena d'anys després el Josep Vicent fotògraf ha volgut seleccionar els instants significats d'aquells viatges que ha fet tant a soles com amb companyia i aplegar-los en una exposició dita "No és sobrer res/ quan amb destret/ parlen els ulls". Ara aquestes captures de moments viscuts i espais passejats, bé propis, bé de companys de trajecte, tenen ja una veu, no per a ser explicades només, sinó per a fer-los costat.

PRIMAVERA DEL 2016

L’exposició estarà oberta al públic fins el 22 de juny de dilluns a divendres de 19h a 21h.


divendres 29 de juny

Exposició “Dulcinea del Toboso elevada al mito”

de Ramón Pérez Carrió

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Dulcinea del Toboso elevada al mito

L'editorial Ourense Linteo i l'artista Ramon Pérez Carrió presenten a Pedreguer una exposició en la qual la musa de Don Quixot, Dulcinea, és elevada a mite.

El 29 de juny de 2018 presenta a Pedreguer el llibre Dulcinea del Toboso, editat per Linteo, al costat d'una exposició que recorrerà l'imaginari iconogràfic del Quixot. El Casal Jaume I de Pedreguer ha decidit tancar amb aquesta doble activitat cultural la programació del curs 2017-2018. Des del 29 de juny fins al 6 de juliol proposen submergir-se en l'ideari del Quixot, en les escenes més originals que han deparat les seves aventures i en la mirada amb la qual l'artista Ramon Pérez Carrió ha retratat totes aquestes seqüències i als seus personatges. "Dulcinea del Toboso elevada al mito" és el títol d'aquesta mostra organitzada pel propi pintor en col·laboració amb l'editorial Ourense Linteo, que ha cedit les obres.

Tres llibres (Dulcinea del Toboso, Sancho Panza gobernador de Barataria i el Pequeño Quijote) L'exposició "Dulcinea del Toboso elevada al mito" es compon de 40 làmines originals que han servit d'il·lustració a tres de les obres que l'editorial Linteo ha publicat com a homenatge a Miguel de Cervantes. La més recent, i que serà presentada el dia 29 de juny, és Dulcinea del Toboso, un llibre inèdit dedicat en exclusiva a l'estimada de l'enginyós hidalgo, a la "més bella dona del món" -segons destaca Don Quixot-. És per això que ella dóna nom a l'exhibició i a ella se li dedica el protagonisme. Aquí es poden veure deu imatges realitzades amb la tècnica del guaix i un oli sobre llenç en què se'ns presenta a una Dulcinea "reina i senyora", tal com la veuen els ulls del Quixot; una interpretació singular i inèdita en la qual mitjançant un joc de miralls, una galeria d'art en la qual els quadres prenen vida i surten de l'obra i una permeabilitat cap a la mitologia artúrica, materialitzen les anades i vingudes de l'encantament de la donzella. A més hi ha altres cinc làmines que completen les il·lustracions del llibre.

Per acompanyar-es recullen les dotze estampes que Pérez Carrió va realitzar en guaix i tinta sobre paper per ornamentar El petit Quixot. Es tracta d'un petit llibre publicat per Linteo l'any 2003, a l'estil de les novel·les exemplars, en el qual es recullen els set primers capítols de l'obra cervantina embellits amb aquestes imatges més les corresponents lletres capitulars. En aquesta mateixa línia, el 2015 l'editorial Ourense treia a la llum Sancho Panza, governador de Barataria, volum que conté els capítols relatius al mandat insular del inseparable escuder acompanyat de tretze imatges, portada, guardes amb el mapa imaginari de Barataria i capitulars incloses executats amb un estil que recorda els retaules miniats en els antics còdexs.


Inscripcions autobús per a 54 Sexenni Morella 2018


Pròximament tota la informació

#Agenda2018Casal Programació MAIG 2018

Programació maig 2018

divendres 4 de maig

Exposició Presos políticos espanyoles contemporáneos de Santiago Sierra

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Lexposició de lliure distribució censurada en Arco Presos políticos españoles contemporáneos de Santiago Sierra serà exposada en Casal Cultural Jaume I Pedreguer del 4 al 18 de maig.

A causa de la cruel censura que ha tingut aquesta exposició en llocs com ARCO, l'artista permet la divulgació de la seva obra lliurement.
El Casal Cultural Jaume I Pedreguer està totalment en contra de tots els empresonaments sense judicis que s'han produït en relació al procés català, així com de tants altres presos per motius polítics que l'actual govern espanyol intenta amagar. I per aquests motius ens veiem obligats a donar a conèixer mitjançant aquesta exposició a totes aquestes persones que lamentablement estan empresonades per l'únic motiu de defensar la seva llibertat.

El recurs universal a la institució penitenciaria és en si mateix un indicador del fracàs i la impotència de les societats per construir un àmbit de convivència saludable que respecti la sobirania personal. La presència de presos polítics dins de les presons constitueix a més la pedra de toc que desacredita qualsevol govern que pretengui definir-se com democràtic. En conseqüència, cap govern admet la seva existència, camuflant amb tipus penals com ara atemptat contra l'ordre públic, enaltiment del terrorisme, rebel·lió, etc. L'estat espanyol no és una excepció.

Quan en 2016 el dirigent abertzale Arnaldo Otegui es va qualificar a si mateix com "pres polític", després de complir diversos anys de condemna, el ministre de Justícia Rafael Català va declarar immediatament que "en una democràcia no hi ha presos polítics" i que a Espanya " no n'hi ha des de fa molts anys ". No obstant això, una mirada superficial sobre el panorama carcerari espanyol permet identificar nombroses persones que han estat condemnades per les seves idees, en particular en els àmbits abertzale i anarquista, encara que no exclusivament.

El criteri per definir a un pres com a polític no està clar en qualsevol cas, ni és compartit per tothom. A Espanya aquest criteri ha estat encara més confús, a causa de la tradició franquista ia la prolongació dels conflictes nacionalista després de la Transició, que ha generat un context des del qual pràcticament qualsevol activitat (exercici de les llibertats d'expressió i reunió, militància en organització revolucionàries, lluita pels drets de les persones preses, etc.) pot ser catalogada com a delicte de "terrorisme".

L'aprovació de la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda significativament com a "Llei Mordassa", ha ampliat enormement els supòsits de delicte fins abastar les opinions i els actes de desobediència com, per exemple, els intents de paralitzar col·lectivament els desnonaments. El que proposem a través d'aquesta sèrie és visibilitzar l'existència de tals presos polítics a l'estat espanyol, tot i que se sosté institucionalment. Sense focalitzar cap ideologia en concret, ja que es tracta de demostrar que els presos polítics espanyols contemporanis abasten un ampli espectre de posicions polítiques especialment d'esquerres, però amb un criteri de selecció molt clar: persones empresonades per tractar de fer públiques i efectives les seves idees sense recórrer a violència de cap tipus. Segurament no hi seran tots els que són, però a través d'aquesta selecció d'exemples molt clars volem deixar constància de la seva existència i denunciar no només les lleis caduques i la seva aplicació torta, sinó sobretot l'alienació social que permet i justifica aquesta realitat i mira cap a un altre costat.


divendres 18 de maig

Cicle Conferències·taller Qüestions de gènere

Teresa Meana

Hora: 19:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El divendres 18 de maig a les 19h com a última xerrada del cicle de conferències·taller Qüestions de gènere organitzat per Casal Cultural Jaume I Pedreguer, Ajuntament de Pedreguer i Comissió dIgualtat Ajt.Pedreguer contarem amb la participació de Teresa Meana amb la conferència Lleguatge sexista. Un espai de dominació.

Va néixer a Astúries en 1952. És llicenciada en Filologia Romànica i actualment treballa com a professora de Llengua i Literatura castellanes en un institut de secundària a València. Milita al moviment feminista des de 1975 i des dels anys 80 es dedica especialment al tema del sexisme en el llenguatge. Ha impartit molts cursos, tallers i xerrades sobre aquest tema. Durant sis anys d'estada a Amèrica Llatina es va especialitzar en les característiques del castellà de l'altre costat de l'Atlàntic. A Santo Domingo (República Dominicana) va publicar un llibret d'instruccions sobre un ús no sexista de la llengua i va impartir un curs en una Universitat a la capital dominicana sobre el mateix tema. En l'actualitat i sempre des del feminisme participa activament a la Casa de la Dóna de València. Ha publicat diversos articles sobre temes referents a la situació de les dones però fonamentalment treballa sobre la qüestió de la discriminació de les dones en la llengua i en concret en el castellà. L'any 2002 va publicar un manual sobre un ús no sexista de la llengua, titulat "Porque las palabras no se las lleva el viento" (Ajunt. Quart de Poblet, València).


dijous 24 de maig

Exposició Parlen els ulls: el temps sarresta vers un trànsit nou

de Josep Vicent Cabrera

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El dijous 24 de maig a les 20:00h inaugurem en Casal Cultural Jaume I Pedreguer lexposició Parlen els ulls: el temps sarresta vers un trànsit nou de Josep Vicent Cabrera.

Lexposició estarà oberta al públic fins el 22 de juny de dilluns a divendres de 19h a 21h.


divendres 25 de maig

Concert de Jazz

OCEAN SPRAY

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Les actuacions en directe tornen el divendres 25 de maig a les 20h al Casal amb lactuació del grup Ocean Spray. Grup format per Georgina Day (vocalista), Pep Ferrer (guitarra) i Enric Llacer (saxo) amb repertori de versions de standars de jazz i també temes de pop/rock adaptat a jazz i bossa nova.

Entrada gratuïta i servei de barra.


diumenge 27 de maig

VIVIU V Tast de vins del terreny Pedreguer

Hora: 09:30h

Lloc: Recinte Fira Gastronòmica Pedreguer

Pròximament tota la informació

Pàgina 14 de 37

En llinea

Tenim 34 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.