Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Casal Cultural Jaume I Pedreguer com a delegació d'Acció Cultural demana l'alliberament dels polítics electes catalans empresonats.


Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera extremadament greu l’accentuació de la repressió com a única reacció de l’Estat espanyol davant dels darrers esdeveniments polítics a Catalunya. Empresonar càrrecs electes per haver organitzat una votació, o perquè la majoria parlamentària que expressa la sobirania popular decidesca investir un diputat o un altre com a president, i amenaçar amb possibles penes de fins a 30 anys de presó, és simplement desproporcionat i, per tant, injust. A més que la base jurídica sobre la qual es fonamenta tota l’acusació, la violència que suposadament van exercir, animar o permetre els empresonats, “no ha estat vista per cap català”, en afortunada expressió del periodista Enric Juliana, és a dir: és inexistent.

Denunciar aquesta gravíssima regressió autoritària no implica en absolut compartir el projecte independentista: només cal tenir present el desig expressat per Felipe Gonzalez que els diputats catalans no foren empresonats, o l’opinió igualment contrària del PNB (partit, recordem, amb el que el PP estava negociant els pressupostos de l’Estat). Cal situar-se molt a la dreta, i en un posicionament molt autoritari, per a no compartir aquesta preocupació i aquesta denúncia.

Per això, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera que cal revertir amb urgència aquesta regressió, que acabarà per afectar no només els independentistes, sinó tots els demòcrates de l’estat: si es pot empresonar càrrecs electes, o impedir que un Parlament investisca un diputat amb els seus drets polítics intactes --i tot això per organitzar una votació--, s’obre una porta que no sabem on ens pot conduir. Hi ha una dreta espanyola que sembla no haver renunciat encara a un projecte unitari, uniformista i autoritari d’Espanya, i a la imposició com a única via d’actuació política.

Per raons elementals de democràcia i de justícia, cal demanar l’alliberament dels nou càrrecs electes catalans empresonats, i que es permeta el lliure retorn dels que són a l’exili. I reclamar l’obertura d’un diàleg obert entre el Govern espanyol i les institucions catalanes (ara representades pel Parlament, dipositari de la sobirania popular). I per això mateix convoquem a participar en les concentracions que avui tindran lloc al País Valencià.

Casal Cultural Jaume I Pedreguer
Delegació ACPV Marina Alta
 

Campanya Solidària Guatemala 2018

CAMPANYA GUATEMALA 2018


Hola a tots, com ja supose que sabreu un altre any estem a Guatemala, passant consulta a estos poblets a peu de muntanya . Tenen noms com Maguey, El Baul, Pinito, Piragua..el Volcan...tots localitzats al voltant de les plantacions de café que els donen feina, i es per aixó, per evitar desplaçaments estan aillats.

Alli putgem i revisem els xiquets, la cloració de l'aigua i el dia a dia d’aquesta gent. Aquest any ens plantegem ajudar peró amb que? quant hi ha tanta necessitat. Podriem comprar antiepileptics per a tres xiquets que les families no s'ho poden permetre i que seria molt important evitant les convulsions fins que el proper equip d'Ibermed arribe. Comprar una llavadora industrial per l’Asilo de San Agustin. Comprar un quintal de cloro per clorar l'aigua de Las Sidras. Comprar llet infantil i papilles, o acabant l"escola del Maguey, en la que van col.laborar l’any passat i on falten les portes i finestres.

Ahir en Cimiento on van revisar els xiquets es van arrimar unes mestres que saben que Pedreguer ajuda amb les escoles i ens demanaven ajuda per una escoleta infantil. Jo vaig aclarir que nosaltres si ajudem es amb la compra de material, bigues i uralites. No paguem jornals... el pares tindrien que fer-se càrrec del transport del material i d’obrar l'escoleta. Vos pareix be que iniciem la recollida a vore fins on arribem?
En aquests pobles ja ens coneixen, la gent ens somriu dolçament amb ulls d’agraiment, ho tenen clar, saben qui ajuda i d’on ve l’ajuda.

Enguany demanem com sempre una xicoteta ajuda de 5 o 10 euros. Nosaltres la fem arribar com si estiguereu aci i la gestionarem íntengrament i de la millor manera per a que faça el millor paper.

Els punts de recollida son:

a. Centre de Salut de Pedreguer

b. El Bar Avinguda

c. La Musical

d. Casal Jaume I Pedreguer

fins el 15 de març.

Gràcies. JORDI i PERE

#Agenda2018Casal Programació MARÇ 2018

Programació març2018

Exposició Març

Inauguració dijous 1 de febrer

Said Ben Sal·lah

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El dijous 1 de març a les 20h inaugurem l’exposició de Said Bensalah.

L’exposició estarà fins finals d’abril en el Casal oberta al públic de dilluns a divendres de 19h a 21h

SAID BEN SAL.LAH LA FORÇA DE L ́AUTENTICITAT

Diferents son les eines que empra Said a l’hora de la seua creació sigui a l‘obra bidimensional o a la tridimensional, és cert que ha estat més bolcat a la primera branca expressiva però no per això ha deixat d‘investigar la tridimensionalitat tal com ha demostrat a diferents exposicions i en particular a la magnífica exposició a l’Espai Lambert a Xàbia a finals del 2016.

La bidimensionalitat ve representada per les obres realitzades sobre paper o sobre llenç amb bolígraf i retolador permanent o retallant acuradament fulles de ficus. En tots els casos l’univers és el mateix que podríem emmarcar sota la estètica de “l’art brut”, una expressió la del nostre autor d‘arrel simbòlica que ens parla d’universos d’autenticitat, de vegades inquietats, pulcrament realitzats i amb una gran càrrega d’emoció continguda, de fantasia onírica.

EXPOSICIONS:

2011: Casal de la Música Gata, colectiva. Casal de la Musica Gata, colectiva. Espai Bidimensional. Art Al Vent, Gata. Casa del Cable, colectiva. 19 Art Conteporani.

2012: Marina Art, Gata. Colectiva. Casal de la Muisca, Gata. Colectiva. Art al Vent, Gata.

2014: Corral del Pato, Individual

2016: Casal de la Musica Gata, Colectiva. Museu de Xalo, Individual – Natura Salvatge. El Prado. Ondara – Colectiva. Casal de la musica. Gata – Colectiva Art Al Vent – Gata Ca Lambert – Xabia. La Magia dels arbres-  Individual

2017: Al Pati, Centre d’ART – Jesus Pobre- Connexió, Ca Revolta, Valencia – Colectiva, Casal de la Musica Gata- Colectiva, Art al Vent – Gata, La Torre Medieval – Verger, Individual – La Mare Terra, Centre d’Art l’Estacio- Denia- Colectiva


divendres 9 de març

Qüestions de gènere Conferències Taller

“Ni muses ni sotmeses: codis nous des de l’art i la publicitat”

Irene Ballester

Hora: 20:00h

Lloc: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Xerrada “Ni muses ni sotmeses: codis nous des de l’art i la publicitat” a càrrec d’Irene Ballester dins del cicle conferències tallers “Qüestions de gènere”.


És Doctora en Història de l'Art per la Universitat de València l'any 2010 i va realitzar un màster universitari en Investigació Aplicada en Estudis Feministes, de Gènere i Ciutadania en la Universitat Jaume I de Castelló l'any 2003. Com a docent, ha impartit cursos i classes a la Universitat d'Alacant, Universitat de València, Espai d'Art Fotogràfic, Universitat Jaume I, Fundació Fiart o Centre d'Estudis Casa Lamm. A més ha participat en diversos tribunals de màster i projectes de recerca, congressos i conferències i ha estat jurat en diversos certàmens de la Universitat de València i Alicante. Va rebre, entre altres, una beca d'Investigació Doctoral atorgada per la Secretaria de Relacions Exteriors de Mèxic i una Estada d'Investigació a l'Institut d'Investigacions Estètiques de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic. A més ha estat revisora ​​externa de les revistes Dossiers Feministes i Asparkía publicades per la Universitat Jaume I de Castelló, de la revista Anagrames, Universitat de Medellín a Colòmbia, correctora externa de la revista Cultura i religió, Universitat Arturo Prat a Santiago de Xile i coordinadora de la secció Art i feminismes a la plataforma de formació on-line Feminicidio.net.1 3 Els seus estudis se centren en dones artistes i en la representació del cos de la dona. Ha publicat un llibre sobre la representació extrema del cos de la dona titulat El cos obert. Representacions extremes de la dona en l'art contemporáneo.4 Ha estat directora a la Comunitat Valenciana del Festival Mirades de Dones de l'associació MAV en l'any 2014 5 Com activista social és la coordinadora de la plataforma web activista Acció Contra Violència de Gènere (ACVG), membre de Dones en les Arts Visuals MAV i de l'Associació Valenciana de Crítics d'Art (AVCA) .6 7 El 4 d'abril de 2017 va participar com a ponent, al costat d'altres cinc dones, al Parlament Europeu analitzant la visió estereotipada de la dona en el món publicitari, van abordar des de la seva disciplina el panorama actual de l'objectualització de la dona en la publicitat i, a més van coincidir en la necessitat de canviar una situació «clarament denigrant» i una visió «manifestament irreal» de la mujer.8 Segons les paraules de Ballester a l'Eurocambra, "Aquesta representació no digna de les dones és el que volem eliminar. Aparèixer des tirades a terra, violentades, totalment passives"


diumenge 25 de març

Un poema en el camí - 6ª Excursió Poètica a La Foradà

Hora d’eixida: 09:30h des de Placeta de Benissivà (La Vall de Gallinera)


EXCURSIÓ POÈTICA A LA FORADÀ · DIUMENGE 25 DE MARÇ

A partir del 26 de febrer tots els interessats podran inscriure per a la 6ª Excursió Poètica a La Foradà que aquest any es celebra el diumenge 25 de març.

Sisena edició d'una activitat que s'ha convertit en una cita imprescindible per admirar un dels paisatges més bonics de la nostra geografia com es La Vall de Gallinera. Una excursió que no oblidaràs, engalanada per cirerers en flor i acompanyats per poemes durant la travessia.

Tota la informació d'inscripcions

#Agenda2018Casal "Qüestions de gènere", Horaris definitius

#Agenda2018Casal #QüestionsDeGènere
Després dels canvis de dates per diversos motius, us anunciem els HORARIS DEFINITIUS amb motiu del cicle de Conferències Taller "Qüestions de gènere".


Lamentem els canvis sorgits i us esperem en aquestes xerrades tan necessàries per ajudar-nos a conviure en una societat de respecte i igualtat.
Aquestes conferències estàn organitzades per Comissió d'Igualtat. Ajuntament de Pedreguer, Ajuntament de Pedreguer i Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Obert el termini d'inscripcions per a la 6ª Excursió Poètica a La Foradà "Un poema en el camí"

EXCURSIÓ POÈTICA A LA FORADÀ 
DIUMENGE 25 DE MARÇ

A partir del 26 de febrer tots els interessats podran inscriure per a la 6ª Excursió Poètica a La Foradà. Sisena edició d'una activitat que s'ha convertit en una cita imprescindible per admirar un dels paisatges més bonics de la nostra geografia com es La Vall de Gallinera. Una excursió que no oblidaràs, engalanada per cirerers en flor i acompanyats per poemes durant la travessia.


 

Tots els interessats podeu acudir al Casal en horari de dilluns a divendres de 19h a 21h o enviar un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la amb el nom i cognoms de les persones interessades, Dni i data de naixement (per gestionar el segur en cas de no tindre) a més de comunicar el tipus d'inscripció que voleu, si "Excursió" o "Excursió + dinar".

 

PREU INSCRIPCIONS:


Inscripcions i pagaments fins 16 de març

Preu Excursió Adults · 5 € (menors de 12 anys gratis)

Excursió + Dinar Xiquets · 10€
Excursió + Dinar Adults · 20€
Excursió + Dinar Adults (socis Casal) · 17€

Segur per a persones No Federades · 2€
(Casal Cultural Jaume I Pedreguer contractarà un segur amb motiu d’aquesta activitat per a totes aquelles persones no federades i sense segur)

Eixida: Diumenge 25 de març a les 09:30h Des de Placeta de Benissivà

Contacte: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la  
629 685 467

Places Limitades: 140 persones

***Per CONFIRMACIÓ D'INSCRIPCIÓ s'haurà de realitzar el pagament amb anterioritat al 16 de març***

Pàgina 13 de 34

En llinea

Tenim 31 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

Noticies de la associació

HORARI CASAL

de dilluns a divendres

19h a 21h

966 456 499 / 640 203 187

casal@casalpedreguer.cat

 

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.