Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Casal Cultural Jaume I Pedreguer us desitgem Bon Nadal

 

Laura Díaz, un homenatge a la música en valencià, actua en el Casal

Laura Díaz va actuar el divendres 11 de desembre en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer.El directe de la cantant de Monòver és un homenatge als grans grups i músics valencians. Un recital compost per temes, versionats de forma molt personal, que fan repàs a part de la història musical valenciana des de clàssics convertits en himnes, com cançons de formacions més contemporànies.Acompanyada per Paco Díaz i Salva Payà, la formació va demostrar la seua gran sintonia i el caràcter que cada músic aporta al projecte, en un concert on es va completar l'aforament.

 

Carles Mulet presenta el llibre "De la gran Safo soc parell" en el Casal

Dijous passat 10 de desembre es va presentar el llibre “De la gran Safo soc parell” en el Casal Cultural Jaume I de Pedreguer.Presentació i recital de versos del llibre a càrrec de Carles Mulet, traductor de l'obra original de Paul Verlaine, i María José Escrivà.El llibre del autor francés és una rondalla de sensacions, provocació, erotisme i sensualitat mostrant l'evolució com a poeta i persona del controvertit autor francés.Un ardu treball de traducció però sobretot de localització al nostre idioma que Carles ha dut a terme en aquest treball amb el segell de la col·lecció Razef d'Edicions 96.

Programació DESEMBRE 2020 Casal Cultural Jaume I Pedreguer

PRESENTACIÓ LLIBRE
DE LA GRAN SAFO SOC PARELL (Edicions 96)
CARLES MULET
HORA: 20H


El dijous 10 de desembre a les 20h, Carles Mulet i Maria Josep Escrivà presenten el llibre “De la gran safó soc parell(Edicions 96) en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer.

Aquest acte estava previst realitzar-ho el passat 12 de març i es aplaçat per les recomanacions dictades pels organismes sanitaris com a protocol contra el Covid19.


Carles Mulet Grimalt
(Gata, la Marina Alta, 1953) és llicenciat en Filologia catalana per la Universitat d'Alacant. Ha treballat com a mestre de primària, assessor psicopedagògic de CEP, assessor tècnic de valencià i professor de valencià, llengua i literatura a l'ensenyament secundari. Actualment està jubilat.

Pel que fa a l'assaig i la investigació, ha estat autor o coautor de diversos llibres de text i d'altres materials de caire didàctic, centrats sobretot en l'ensenyament de llengua. Cal ressenyar també la seua dedicació a la crítica i als estudis literaris, amb una especial dedicació a Maria Ibars, fra Pere Esteve o Joan Francesc Mira. Així mateix, ha realitzat estudis i comunicacions relatius a d'altres àmbits de recerca com la toponímia, la història, la política o la didàctica de l'ensenyament.

Dins la seua obra de creació literària, cal destacar els llibres de narracions
Els mons d'Aixa (Ondara, 1981, premi Vila d’Ondara), Amarg com el sèver (València, 1983, premi Vila d'Alaquàs), i Cossos i mossos (Barcelona, 1998, premi 25 d’Abril de Benissa); també ha publicat diversos relats inclosos en revistes literàries i en antologies, com 6000 estúpids i 10 més (Gandia, 2014).

Pel que fa a la poesia cal ressenyar la carpeta
Crestalls de desig (París-Gata, 1986), amb litografies de Josep Pedrós i Ginestar), Quadern de sal (la Pobla Llarga, 2011), Viatjar descansa (València, 2016, premi Senyoriu d'Ausiàs March de Beniarjó) i Talismà (València, 2017, XXXIV premi Manuel Rodríguez-Martínez Ciutat d'Alcoi) a més de poemes esparsos en publicacions de caire antològic o miscel·lànic, com For sale o 50 veus de la terra (Carcaixent, 1999). També ha conreat la traducció, especialment de poetes francesos com René Char, Paul Verlaine o Paul Éluard.

Col·labora amb assiduïtat en publicacions periòdiques de la comarca i el país, és membre del consell de redacció de la revista
L'Aiguadolç.

Des de 2007 manté actiu el bloc literari
Nausica, alguns materials del qual han estat editats també en publicacions col·lectives com La catosfera literària 08 (Valls, 2008) o Històries veïnals. Obra col·lectiva (Girona, 2012).

Web:http://nausicanova.blogspot.com


Maria Josep Escrivà,
Grau de Gandía (1968)

Llicenciada en Filologia Hispànica (1991) a la Universitat de València (UV), obté el doctorat en Filologia Catalana (2000) en aquesta mateixa universitat. Va treballar durant cinc anys com a professora de català a l’Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Dénia. Responsable, en el període 1999-2016, de la secció de Literatura del CEIC Alfons el Vell de Gandia. En l’actualitat dirigeix la col·lecció de plaquetes «Razef» d’Edicions 96, on fa de correctora lingüística i editora. És coautora amb Pau Sif de l’antologia Ai, València! Poemes (1017-2002); amb Josep Lluís Roig es va fer càrrec de l’edició de L’inventari clement de Gandia, poemari fins aleshores inèdit de Vicent Andrés Estellés, amb el qual va guanyar el premi Ausiàs March l’any 1966.

Com a poeta rep l’any 1992 el Premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó per Remor alè (1993), i el 1997, el Marià Manent per A les palpentes del vidre (1998). Posteriorment, Tots els noms de la pena (2002) representa un salt conceptual en l’univers poètic de l’autora saforenca. L’any 2007 guanya els Jocs Florals de Barcelona amb Flors a casa (2007) i, en conseqüència, obté el reconeixement com a «Poeta de la Ciutat». Serena barca (2016) és fins ara el seu darrer llibre de poemes.

Part de la seva obra poètica ha estat recollida en antologies com ara Contemporànies (1999) o, sobretot, a Imparables. Una antologia (2004), col·lectiu del qual formà part amb un propòsit clar i encara en vigència: que la poesia retorni a la cultura la seva dignitat. Així mateix, ha estat inclosa a Parlano le donne. Poetesse catalane del XXI secolo (Nàpols, 2008). I més recentment a l’antologia Women Writers in Catalan (2017).

Com a narradora, la seva obra es dirigeix al món adult a partir d’un llenguatge on la fantasia i la il·lusió tenen un paper fonamental. En són mostra Àngels de nata (2013), amb il·lustracions de Maria Alcaraz Frasquet, o el relat poètic L’Home del Capell de Palla (2017). Així mateix, forma part del grup d’autors de l’obra col·lectiva 10 de 2 (2015). També ha participat com a autora en el recull del llibre de relats, Entre dones (2016). Ha col·laborat en mitjans de comunicació diversos com a crítica literària: Caràcters, Reduccions, Levante-EMV, L’Aiguadolç o Poetari.

Té obra traduïda al castellà, a l'italià, al francès, a l’alemany, al croat, al basc i a l'anglès


CONCERT
LAURA DÍAZ
HORA: 20HEl
divendres 11 de desembre a les 20h actuarà en el Casal la jove cantautora Laura Díaz.

Nascuda en Monòver porta 12 anys de carrera musical tocant tant cançons d’autora com versions del panorama musical valencià.El concert organitzat pel Casal i ACPV complirà amb totes les mesures sanitàries i d’aforament. Reserves aforament Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

El Casal Jaume I Pedreguer celebra l'any de Carmelina Sánchez-Cutillas en una lectura col·lectiva i concert de Laura Esparza i Carlos Esteban

 Enguany l'Acadèmia Valenciana de la Llengua celebra l'any de
Carmelina Sánchez-Cutillas. Amb aquest motiu ACPV ha organitzat una sèrie de lectures col·lectives d'un dels seus treballs "Matèria de Bretanya". Divendres passat 13 de novembre aquesta lectura itinerant va fer parada en el Casal Jaume I Pedreguer.L'acte va finalitzar amb l'actuació de Laura Esparza i Carlos Esteban. El grup va presentar el seu últim treball "Mare Natura" en un concert amb interpretacions tant de temes propis com de versions de reconeguts poemes i cançons de la música i cultura valenciana.La personalitat de Carlos unida a la dolçor de Laura creen una formació tan fresca alhora que emotiva que no estranyen tots els merescuts guardons amb els quals han obsequiat el regal de la seua música.


 

Pàgina 2 de 35

En llinea

Tenim 29 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.