Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Teresa Empar Aguado Bloise inaugura el cicle de conferències sobre igualtat "Qüestions de gènere 2019 Pedreguer" en el Casal Jaume I Pedreguer

El passat divendres 1 de març a les 20: 00h el Casal Cultural Jaume I Pedreguer va albergar la primer conferència del cicle "Qüestions de gènere 2019 Pedreguer". Una sèrie de conferències en les què comptem amb la participació de figures destacades dins de moviments feministes. 


Per a aquesta primera conferència comptem amb la participació de Teresa Empar Aguado Bloise. Professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, ha Estat distingida amb el Premi de Divulgació Feminista Carmen de Burgos per 1 article sobre Segregació horitzontal en dons estibadors Portuàries.

Aquestes conferències estan organitzades conjuntament amb l'Ajuntament de Pedreguer i la Comissió d'Igualtat Ajuntament. Pedreguer.

 

Rafa Arnal i Joan Barres presenten en Pedreguer el documental "El camp de concentració de Portaceli".

El divendres 15 de febrer a les 20h es va presentar en Casal Cultural Jaume I Pedreguer el documental "El camp de concentració de Portaceli". L'acte va comptar amb la participació dels directors Rafa Arnal i Joan Barres, codirectors del documental.Rafa Arnal i Jaume Barres en la presentació del documental “El camp de concentració de Portaceli” en Casal Cultural Jaume I Pedreguer


El camp de concentració de Portaceli es un dels passatges més desconeguts i foscos en la història del País Valencià. En els últims sospirs de la guerra, tot just a tres dies de la fi oficial del conflicte civil espanyol, a bord d'un vaixell britànic van salpar milers de persones des del port d'Alacant en direcció a Orà. En les hores següents, coneguda ja l'ordre de Franco de capturar aquells que intentessin sortir del país, es van acumular milers de persones al mateix port esperant a un segon vaixell Stanbrook que mai va arribar. En el seu lloc, van arribar els divisionaris italians, que van portar a bona part dels que van intentar fugir en un periple que acaba portant-los a l'antic hospital de tuberculosos de Portaceli convertit en Camp de concentració per a aquells no afins al règim franquista. Una història desconeguda en la que els directors no han rebut l'ajuda ni el soport necessàri per a dur a terme en aquest document audiovisual que tothom deuria conèixer per descobrir un dels episodis més foscos del nostre pais
.


Obert el termini d'inscripcions per a la 7ena Excursió Poètica a La Foradà - La Vall de Gallinera

Ja es poden inscriure els interessats en parcipar en la 7ena Excursió Poètica a La Foradà - La Vall de Gallinera que el proper 31 de març organitza el Casal Cultural Jaume I Pedreguer. El termini d’inscripcions serà del 11 de febrer al 22 de març o fins completar límit d’inscripcions.

DETALL INSCRIPCIONS

PREUS INSCRIPCIONS EXCURSIÓ + DINAR:

Excursió + Dinar Adults

20,00€

Excursió + Dinar Socis

18,00€

Excursió + Dinar Menors de 12 anys

10,00€

 

PREUS INSCRIPCIONS EXCURSIÓ  (SENSE DINAR):

Excursió Adults

5,00€

Excursió Menors de 12 anys

Gratis

 

SEGUR PERSONES NO FEDERADES

El Casal Cultural Jaume I Pedreguer contractarà segur per a totes aquelles persones NO FEDERADES


2,00€

Inscripcions enviar un email a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
Sortida: diumenge 31 de març a les 09:30h des de Placeta de Benissivà

Qüestions de gènere 2019, cicle de conferències


Durant març tindrem el plaer d'acollir en el Casal les dues conferències que conformen l'edició d'aquest any de les xerrades "Qüestions de Gènere" organitzades per Comissió d'Igualtat. Ajuntament de Pedreguer, Ajuntament de Pedreguer i Casal Cultural Jaume I Pedreguer. El projecte de conferències-taller "Qüestions de gènere" s'inicia l'any passat amb la finalitat de visibilitzar mitjançant aquestes xerrades les desigualtats actuals entre sexes i com poder formar entre tots una societat més sana i igualitària.

Per aquest any contem amb personalitats dins dels moviments feministes com
Teresa Empar Aguado Bloise (Premi de Divulgació Feminista Carmen de  Burgos), Anna Gimeno Berbegal i Remei Castelló Belda (llicenciades en Ciències de la Informació, Periodisme)

A continuació detallem els horaris de les conferències.


QÜESTIONS DE GÈNERE


01/03/19 a les 20H

TERESA EMPAR AGUADO BLOISE amb la conferència
"Parlem d’economia feminista i des de l’economia feminista: Dones en món d’homes o el conte de la criada"


29/03/19 a les 20H

ANNA GIMENO BERBEGAL i REMEI CASTELLÓ BELDA amb la conferència "El relat de la violència masclista i l'ús del llenguatge als mitjans de comunicació".

El Casal Jaume I Pedreguer acomiada el primer mes de l’any amb un cap de setmana d’actes on la natura i la poesia van ser protagonistes

El Casal Cultural Jaume I Pedreguer clausura la programació de gener amb un cap de setmana d'actes. Els actes van començar el divendres 25 de gener amb Joan Sala Bernabeu, president de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgó, que va mostrar en una interessant xerrada sobre el nostre ric ecosistema amb la conferència “El Parc Natural del Montgó - Flora i fauna”.

Una conferència on a més de tota la informació al respecte de les especies que conviuen amb nosaltres, va mostrar multituds de fotografies que el mateix Joan ha anat realitzant durant tot el període de temps en el que ha estat incubant una gran passió per la nostra naturalesa i que demostra amb el seu entusiasme.

Foto de la conferència “El parc natural del Montgó – Flora i Fauna” de Joan Sala Bernabeu

El dissabte 26 de gener la gran protagonista va ser la poesia en l’espectacle poètic musical “Desvetllant poemes”, una poesia encara més protagonista quan ve engalanada amb la enorme veu i interpretació de la gran Núria Feliu amb la que vam tenir el plaer de comptar i va col·laborar amb nosaltres des d’un primer moment per dur a terme i portar al nostre poble aquest acte de tant èxit en terres catalanes i Pais Valencià.

Núria Feliu es una artista catalana exemple de compromís amb les nostres tradicions, cultura i llengua

Un recital de poesia compost per poemes escrits per dones que eleven la bellesa dels seus escrits amb el poder de la crítica contra la societat que desitgem que canvie per una vida més igualitària per a totes i tots. Núria va estar acompanyada per Àlex Velázquez al piano en un acte on el nombrós públic va omplir el Casal.


 

Nombròs públic va omplir el Casal en una vetllada que tardarem en oblidar i en la que la poesia va fer poble i cultura

 

Pàgina 10 de 35

En llinea

Tenim 28 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.