Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Elvira Cambrils presenta la seva última novel·la "A la platja de Camus" en Casal Cultural Jaume I Pedreguer.

Elvira Cambrils, escriptora de Pego (Marina Alta) va presentar el passat 5 d'abril la seva última novel·la "A la platja de Camus" dEdicions del Bullent en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer.


Elvira Cambrils conversa durant la presentació amb Pilar Garcia Aparicio

Elvira va estar acompanyada durant la seva presentació per Pilar Garcia Aparicio i el Club de Lectura "Volem llegir" de Pedreguer que van recitar i interpretar fragments de novel·la amb acompanyament musical.

Lacte va comptar amb la participació del Club de Lectura Volem llegir de Pedreguer


L'afició, un regal per els seus lectors, li va venir tard a Elvira, però durant la seva carrera com a escriptora ja ha estat guardonada amb diversos premis com
Premi Blai Bellver 2006, Premi Felip Ramis 2011, Premi Soler i Estruch 2015 i Accèssit Lliure de Narrativa de Dones 2017. Sempre es un privilegi que Elvira pugui, sempre que tingui un forat a la seva atrafegada agenda, visitar-nos i presentar aquestes històries en les que tant ens agrada perdre'ns, gaudir i emocionar-nos.

 

 

Remei Castelló i Anna Gimeno acomiaden el “Mes per la igualtat” de Pedreguer en una xerrada en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El passat divendres 29 de maig es van donar per concloses les xerrades que han conformat el taller de conferències d'aquest any de "Qüestions de gènere".

Tant Remei com Anna són periodistes que treballen per a que el missatge que ens arriba dels mitjans de comunicació tracti de ser el més igualitari i no excloent possible. Per tal motiu són autores del “Manual d'estil per millorar el tracte de la violència masclista i el llenguatge inclusiu en els mitjans de comunicació”, a més d'haver format part del moviment "Les periodistes Parem".


Les xerrades que han conformat "Qüestions de gènere 2019" estan organitzades per l'Ajuntament de Pedreguer, la Comissió d'Igualtat de l'Ajuntament de Pedreguer i el Casal Cultural Jaume I Pedreguer formant part de la programació del “Mes per la igualtat” que s'ha celebrat a Pedreguer durant el mes d'abril i on també han participat Femme Força, Xarxa de dones de la Marina Alta i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Pedreguer.

#Agenda2019Casal Programació Abril 2019

#AgendaCasal2019

Divendres 5 d’abril

Presentació llibre “A la platja de Camus” d’Elvira Cambrils

Hora: 20:00h


El divendres 5 d’abril a les 20h presentem en el Casal el llibre “A la platja de Camus” d’Elvira Cambrils acompanyada per Pilar Aparicio.
A la platja de Camus és un thriller protagonitzat per un músic valencià de nom Toni-Lluís (en homenatge a Toni-Lluís Carrió i Artigues) que denuncia la corrupció en el poder valencià. La vida dels valencians a Alger en temps de la colònia i el cruent desenllaç de la guerra d’independència donen pas a una reflexió sobre el difícil equilibri entre cultures que amenaça el present. És una història a quatre veus sobre la veritat i l’amor que recorre la geografia valenciana des d’Alacant a València passant per Pedreguer. Els personatges opten pel dret a estimar sense mesura per a escapar de les malaurances que acompanyen la vida humana.


Elvira Cambrils (Pego, 1955) s’inicia en la ficció amb Mira’m, Amor (Bromera, 2007), un recull de relats rere les petjades d’Ulisses que guanya el premi Blai Bellver. Publica El bes de l’aigua (Bullent, 2010), novel·la que s’endinsa en les ànsies de llibertat de la Segona República per a acarar un present subjugat per l’especulació urbanística. El conte Foc a la llar mereix el premi Felipe Ramis, 2011. La novel·la Tot el que tinc per ballar amb tu (Bullent, 2014) recorre a una illa grega els camins per a la conquesta d’una vida feliç. Vestida de Lluna (Bullent, 2016), un llibre que juga amb l’autoficció, guanya el premi Soler i Estruch. «La mar d’Essaouira» obté l’accèssit lliure del premi de Narrativa de Dones, 2017 i «Teresa» en queda finalista. A més ha publicat «La Leica» en La improbable vida de Joan Fuster (3i4, 2017), Ariadna adormida (Fundació Bromera per al foment de la lectura, 2018), «L’estraperlista» en Setze contes de guerra (Ajuntament de Pego, IECMA, 2019), i altres relats en publicacions diverses. A la platja de Camus (Bullent, 2018) és la darrera novel·la.


Divendres 12 d’abril

Presentació llibre “Les volves d'aquella neu” de Tomàs Llopis

Hora: 20:00h


El divendres 12 d’abril a les 20h presentem en el Casal el llibre “Les volves d’aquella neu” de Tomàs Llopis.
En l'any del 50 aniversari del maig del 68, els joves encara lluiten per causes justes i els iaios que el visqueren són la inspiració.
«Les volves d'aquella neu» és una novel·la que parla de valors, especialment, i també d’amors i d’aventures. Quan els joves protagonistes tornen a Benifondo, després d’un viatge d’institut als Alps francesos, l’especulació urbanística està a punt de canviar moltes coses al seu poble, i de canviar-los a ells mateixos. Però un estrany personatge, un savi, que van conèixer en aquelles muntanyes els va ensenyar a demanar l’impossible i ara es proposen d’aconseguir-lo.

Tomàs Llopis (Beniarbeig, 1954) ha exercit de professor de secundària, ofici que ha compaginat amb l’escriptura. Ha publicat, entre altres, llibres per a l’ensenyament de la literatura «Curs de narrativa» (1988) i «Curs de poesia» (1989), diversos llibres de text, dos llibres de poemes: «Palau de cendra» (2000) —Premi “25 d’abril Vila de Benissa”— i «Sospirs de Babel» (2006), la rondalla «El rei cec» (2005), el relat «Lluc» (2006/2014), la novel·la «Hi ha morts que pesen cent anys» —Premi Andròmina 2012—, «Contra les aules» (2015) i «Les volves d'aquella neu» (2018)


Diumenge 14 d’abril

Xerrada participativa "Històries per la República"

Projecció del documental "Fills del silenci"

Hora: 12:00h


El diumenge 14 d’abril a les 12:00h el Casal alberga l’acte organitzat per PSPV La Marina Alta Secretaria Memòria Històrica i Joves Socialistes Marina Alta, “Històries per la República”. Un acte d’intercanvi de testimonis per celebrar l’aniversari de la República. L’acte contarà també amb la projecció del documental “Fills del silenci” de Rosa Brines.

El Casal Cultural Jaume I Pedreguer posarà a disposició d'aquells interessats autobús per a la Manifestació del 13 d'abril en València

El Casal Cultural Jaume I Pedreguer, com a delegació d'Acció Cultural del Pais València en la #MarinaAlta posarà a disposició d'aquells interessats servei d'autobús amb motiu de la Manifestació del proper 13 d'abril en #VALÈNCIA

Preu Bitllet:
10€ (anada i tornada)
Inscripcions Mínimes: 40. En cas de no arribar al mínim d'inscripcions el Casal Cultural Jaume I Pedreguer no podrà posar a disposició aquest servei.
Inscripcions: De dilluns a divendres de 19h a 21h en Casal Cultural Jaume I Pedreguer o enviant un email a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

INSCRIPCIONS I PAGAMENTS FINS 12 D'ABRIL

+ CARTA OBERTA D'ACPV

Teresa Empar Aguado Bloise inaugura el cicle de conferències sobre igualtat "Qüestions de gènere 2019 Pedreguer" en el Casal Jaume I Pedreguer

El passat divendres 1 de març a les 20: 00h el Casal Cultural Jaume I Pedreguer va albergar la primer conferència del cicle "Qüestions de gènere 2019 Pedreguer". Una sèrie de conferències en les què comptem amb la participació de figures destacades dins de moviments feministes. 


Per a aquesta primera conferència comptem amb la participació de Teresa Empar Aguado Bloise. Professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, ha Estat distingida amb el Premi de Divulgació Feminista Carmen de Burgos per 1 article sobre Segregació horitzontal en dons estibadors Portuàries.

Aquestes conferències estan organitzades conjuntament amb l'Ajuntament de Pedreguer i la Comissió d'Igualtat Ajuntament. Pedreguer.

Pàgina 7 de 33

En llinea

Tenim 27 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

Noticies de la associació

HORARI CASAL

de dilluns a divendres

19h a 21h

966 456 499 / 640 203 187

casal@casalpedreguer.cat

 

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.