Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El Casal atorga el seu XV Premi a Núria Feliu

El Casal atorga el seu XV Premi a Núria Feliu, per la seva llarga i inigualable trajectòria tant artística com personal en defensa la llibertat, la llengua i la cultura Catalana.


L’acte es celebrarà en la Plaça de l’Amistat de Pedreguer el dissabte 2 d’octubre a les 20:00h. Acte seguit els assistents podran gaudir del espectacle de musical i humor “On està Mercè?” de la companyia Bandada Clown a Capella.

Tant la gala d’entrega del guardó com l’actuació de Bandada formen part del actes que el Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza conjuntament amb l’Ajuntament de Pedreguer i ACPV Acció Cultural País Valencià, durant els dies 1, 2 i 3 d’octubre amb motiu del Correllengua 2020.

La programació del Correllengua també inclou la estrena de la pel·lícula “La mort de Guillem” el 1 d’octubre i actuació de “Marala” el 2 d’octubre.

Podeu consultar tots els actes del Correllengua en la web del casal, www.casalpedreguer.cat i el seu perfil de la xarxa social facebook.


 

El Casal organitza el Correllengua 2020 en Pedreguer amb l'estrena de la pel·lícula "La mort de Guillem", concert de Marala, actuació de Bandada i XV Premi Casal a Núria Feliu.

A continuació detallem els actes que el Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza durant els dies 1, 2 i 3 d’octubre amb motiu del CORRELLENGUA 2020 PEDREGUER.

El dijous 1 d’octubre estrenem en Pedreguer la pel·lícula ‘La mort de Guillem’. La projecció es farà en el Parc del Patronat a les 20:00h.

'La mort de Guillem', dirigida per Carlos Marques-Marcet explica la història de Guillem Agulló, jove antifeixista i independentista assassinat el 1993 al País Valencià a mans d'un grup de neonazis. Des de la seva mort, Guillem Agulló s'ha convertit en un símbol de lluita antifeixista als Països Catalans, però s'espera que amb la pel·lícula la seva història transcendeixi més enllà.

La pel·lícula, ha estat produïda per Lastor Media, SUICAFilms i Som Batabat, amb la coproducció d'À Punt i TV3. 'La mort de Guillem ' es va presentar en el Festival de Cinema de Màlaga, on el seu director, Carlos Marques-Marcet, es guardonat amb el premi Màlaga Talent per la seva trajectòria artística i professional.El divendres 2 d'octubre a les 22:00h en Plaça de l'Amistat començarà l'acte començarà amb la Lectura del Manifest del Correllengua 2020, a continuació actuació de Marala.

Marala
són Selma BrunaClara FiolSandra Monfort, tres dones músics i compositores de Catalunya, les Balears i el País Valencià. Les seves cançons beuen del present i dels cants ancestrals dels seus orígens. Les canten a tres veus i amb la guitarra a les mans.

A trenc d’alba
és el seu primer treball discogràfic. Un aplec de composicions originals que giren l’ullada cap a les arrels. Una proposta lluminosa i trencadora que respira amb alens femenins.
El dissabte 3 d’octubre a les 20:00h en la Plaça de l’Amistat atorguem el XV Premi Casal Cultural Jaume I PedreguerNúria Feliuper la seva llarga i inigualable trajectòria tant artística com personal en defensa la llibertat, la llengua i la cultura Catalana.A continuació de l’entrega del Premi, actuació de teatre musical amb l’obra ‘On está Mercè?’ de Bandada Clown a capella.
Com a mesures pel Covid19, tots els assistens hauràn d'aportar EN TOTS ELS ACTES les seues dades personals (nom, cognoms, DNI i nº telèfon). Per a no formar aglomeracions en l'accés preguem que porteu escrita aquesta informació i l'entregueu a l'organització una vegada se us sol·licite.

Agraïm la vostra col·laboració.

 

Presentació Amira, l'última flor de la muntanya

Aquest Dilluns 13 de juliol es presenta a Pedreguer la novel·la “Amira, l'última reina de la muntanya” de l'escriptor Just I. Sellés (Beniarrés, 1969).

La presentació de l'últim treball de Just es realitzarà al Parc del Patronat a les 22:30h.L'acte comptarà amb la projecció del documental audiovisual
“Desperta Diània”.

Col·laboren en l'acte a més del Casal, el
Centre Excursionista de Pedreguer i l'Ajuntament de Pedreguer.Podeu trobar més informació sobre l'autor i totes les seues obres en:
www.justselles.com

 

S'ajorna la 8ena Excursió Poètica a La Foradà#COMUNICAT CASAL

Us informem que a causa de les mesures provinents de la Generalitat Valenciana i per ordre d'aquesta, ens veiem en l'obligació d'AJORNAR la 8ena Excursió Poètica a la Foradà organitzada pel Casal Cultural Jaume I Pedreguer prevista per al pròxim 22 de març, com a mesura preventiva pels contagis del Coronavirus.

Quan les mesures de prevenció ens permeten us informarem de la nova data en la qual realitzarem l'acte.


Aquelles persones que vulguen que es reembosse les seues inscripcions envieu per correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la el nº de compte on voleu que se us efectue la devolució i la realitzarem el més aviat possible.


Aquelles persones que no ens comuniquen la devolució comprenem que comptem amb vosaltres per a aquesta activitat una vegada confirmem la nova data.


Qualsevol consulta sobre aquest tema no dubteu a contactar amb nosaltres.


Agraïm la vostra col·laboració. Moltes gràcies.


Att. Salutacions i Cultura
Casal Cultural Jaume I Pedreguer

#Agenda2020Casal / Programació MARÇEl dijous 12 de març a les 20h, Carles Mulet
i Maria Josep Escrivà
presenten el llibre De la gran safó soc parell(Edicions 96) al Casal Cultural Jaume I Pedreguer.


Carles Mulet Grimalt (Gata, la Marina Alta, 1953) és llicenciat en Filologia catalana per la Universitat d'Alacant. Ha treballat com a mestre de primària, assessor psicopedagògic de CEP, assessor tècnic de valencià i professor de valencià, llengua i literatura a l'ensenyament secundari. Actualment està jubilat.

Pel que fa a l'assaig i la investigació, ha estat autor o coautor de diversos llibres de text i d'altres materials de caire didàctic, centrats sobretot en l'ensenyament de llengua. Cal ressenyar també la seua dedicació a la crítica i als estudis literaris, amb una especial dedicació a Maria Ibars, fra Pere Esteve o Joan Francesc Mira. Així mateix, ha realitzat estudis i comunicacions relatius a d'altres àmbits de recerca com la toponímia, la història, la política o la didàctica de l'ensenyament..

Dins la seua obra de creació literària, cal destacar els llibres de narracions Els mons d'Aixa (Ondara, 1981, premi Vila dOndara), Amarg com el sèver (València, 1983, premi Vila d'Alaquàs), i Cossos i mossos (Barcelona, 1998, premi 25 dAbril de Benissa); també ha publicat diversos relats inclosos en revistes literàries i en antologies, com 6000 estúpids i 10 més (Gandia, 2014).

Pel que fa a la poesia cal ressenyar la carpeta Crestalls de desig (París-Gata, 1986), amb litografies de Josep Pedrós i Ginestar), Quadern de sal (la Pobla Llarga, 2011), Viatjar descansa (València, 2016, premi Senyoriu d'Ausiàs March de Beniarjó) i Talismà (València, 2017, XXXIV premi Manuel Rodríguez-Martínez Ciutat d'Alcoi) a més de poemes esparsos en publicacions de caire antològic o miscel·lànic, com For sale o 50 veus de la terra (Carcaixent, 1999). També ha conreat la traducció, especialment de poetes francesos com René Char, Paul Verlaine o Paul Éluard.

Col·labora amb assiduïtat en publicacions periòdiques de la comarca i el país, és membre del consell de redacció de la revista L'Aiguadolç.

Des de 2007 manté actiu el bloc literari Nausica, alguns materials del qual han estat editats també en publicacions col·lectives com La catosfera literària 08 (Valls, 2008) o Històries veïnals. Obra col·lectiva (Girona, 2012).

Web:http://nausicanova.blogspot.com


Maria Josep Escrivà, Grau de Gandía (1968)

Llicenciada en Filologia Hispànica (1991) a la Universitat de València (UV), obté el doctorat en Filologia Catalana (2000) en aquesta mateixa universitat. Va treballar durant cinc anys com a professora de català a l
Oficina de Promoció del Valencià de lAjuntament de Dénia. Responsable, en el període 1999-2016, de la secció de Literatura del CEIC Alfons el Vell de Gandia. En lactualitat dirigeix la col·lecció de plaquetes «Razef» dEdicions 96, on fa de correctora lingüística i editora. És coautora amb Pau Sif de lantologia Ai, València! Poemes (1017-2002); amb Josep Lluís Roig es va fer càrrec de ledició de Linventari clement de Gandia, poemari fins aleshores inèdit de Vicent Andrés Estellés, amb el qual va guanyar el premi Ausiàs March lany 1966.

Com a poeta rep l
any 1992 el Premi Senyoriu dAusiàs March de Beniarjó per Remor alè (1993), i el 1997, el Marià Manent per A les palpentes del vidre (1998). Posteriorment, Tots els noms de la pena (2002) representa un salt conceptual en lunivers poètic de lautora saforenca. Lany 2007 guanya els Jocs Florals de Barcelona amb Flors a casa (2007) i, en conseqüència, obté el reconeixement com a «Poeta de la Ciutat». Serena barca (2016) és fins ara el seu darrer llibre de poemes.

Part de la seva obra poètica ha estat recollida en antologies com ara Contemporànies (1999) o, sobretot, a Imparables. Una antologia (2004), col
·lectiu del qual formà part amb un propòsit clar i encara en vigència: que la poesia retorni a la cultura la seva dignitat. Així mateix, ha estat inclosa a Parlano le donne. Poetesse catalane del XXI secolo (Nàpols, 2008). I més recentment a lantologia Women Writers in Catalan (2017).

Com a narradora, la seva obra es dirigeix al món adult a partir d
un llenguatge on la fantasia i la il·lusió tenen un paper fonamental. En són mostra Àngels de nata (2013), amb il·lustracions de Maria Alcaraz Frasquet, o el relat poètic LHome del Capell de Palla (2017). Així mateix, forma part del grup dautors de lobra col·lectiva 10 de 2 (2015). També ha participat com a autora en el recull del llibre de relats, Entre dones (2016). Ha col·laborat en mitjans de comunicació diversos com a crítica literària: Caràcters, Reduccions, Levante-EMV, LAiguadolç o Poetari.

Té obra traduïda al castellà, a l'italià, al francès, a l
alemany, al croat, al basc i a l'anglès


El diumenge 22 de març el Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza la 8ena Excursió Poètica a La Foradà La Vall de Gallinera. Un poema en el camí.

Inscripcions fins 13 de març.

+ Informació d'inscripcions en www.casalpedreguer.cat, el nostre pefil facebook o Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Sortida des de Placeta de Benissivà a les 09:30h.


El divendres 27 de març a les 20 hores, Paco Bonilla presentarà el llibre “Narraciones, Disidencias y Sentencias” (Ediciones Hades) al Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Presentarà l'acte l'escriptora i periodista Françoise Crespo.

En l'acte intervindran l'autor Paco Bonilla acompanyat musicalment amb Lellany Lizana que recitarà fragments de l'obra.


Amb “Narraciones, Disidencias y Sentencias” , Paco Bonilla reuneix per primera vegada els seus textos i fotografies centrats en la vida, l'amor i la mort. Narracions recopila relats que deixen oberta una porta a l'esperança. Dissidències uneix textos centrats en la crítica social. I Sentències reuneix els escrits en vers les temàtiques són l'amor i la mort.

Pàgina 5 de 37

En llinea

Tenim 74 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.