Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Jazz contemporani: concert d'Isaac Martín i Blaubarba en el Casal

El proper divendres 5 de desembre a les 20:30h, el Casal organitza un concert de jazz contemporani amb la participació de Isaac Martín i Blaubarba. La formació d'aquest projecte conjunt la composen: Isaac Martín (guitarra), Amadeo Moscardó (teclat), Tico Porcar (bateria) i Jaume Guerra (contrabaix).

Isaac Martín, nascut a Alacant, comença la seva formació a València i Barcelona amb músics com Joan Soler i Riqui Sabatés. Es muda a Madrid i participa en diversos projectes compartint escenaris amb músics com Jorge Pardo, Adrián Alvarado i Larry Martin entre altres. En 2008 comença els seus estudis en el conservatori de Rotterdam 8Codarts) i en 2013 es gradua en l'especialitat de Guitarra de Jazz. Durant aquest període rep classes magistrals de Barry Harris, Jason Habiten, Joe Cohn, Jerry Bergonzi, Dave Santoro, John Hart, etc i participa en projectes com INMAA project, Quartet Nou i Maite Neri Trio i lidera IMQuartet.

Blau Barba és un trio de jazz contemporani nascut a la tardor de 2014 a València. Està format per Amadeo Moscardó (teclat), Tico Porcar (bateria) i Jaume Guerra (ex Obrint Pas i contrabaix).

L'entrada es gratuïta i hi haurà servei de barra a preus econòmics. Comença el pont de desembre de la millor manera amb el Casal.

 

Programació novembre 14

Exposició C10 H5 CIN2 d'Isabel Llobell Fornés. Inauguració divendres 7 de novembre. Exposició fins 28 de novembre en el Casal. Entrada grautuïta.

Presentació llibre "El Tio Joan de la Marina" de Manel Arcos. Divendres 14 de novembre a les 20h.

Manel Arcos i Martínez (Oliva, la Safor, País Valencià, 11 de setembre de1965) és un periodista, escriptor i investigador valencià història d'història contemporània, conegut pels seus assajos sobre el bandolerisme valencià del segle XIX i per la divulgació d'aquest fenomen. El proper divendres 14 de novembre torna al Casal. Aquesta vegada per presentar el seu llibre “El Tio Joan de la Marina”.

Sinopsi:La història de l’adorer Vicent Estruch Mascarell és la història d’un home a qui el destí li va jugar una mala passada. Després de passar uns quants anys als presidis del nord d’Àfrica, Vicent s’escapava per tornar a la seua terra. A partir d’aquell moment, el jove d’Ador es convertia en un pròfug, en un proscrit, en una persona al marge de la llei. Des d’aleshores, Vicent Estruch Mascarell passava a ser conegut pels seus amics, i també per les seues víctimes i els seus enemics, com el Tio Joan de la Marina.En 1869, Vicent apareixia en territori valencià, concretament a Godelleta, població pertanyent a la comarca de la Foia de Bunyol. Allí, prenia part en un incident summament violent. A l’estiu d’aquell any, els bàndols rivals dels Tirillas i els Templados protagonitzaven un enfrontament armat amb el resultat de tres homicidis i una dona ferida. El foraster Joan, així és com l’adorer era identificat pel jutge de Xiva en un principi, havia sigut reclutat pels germans Tirillas com altres tants fugitius de la justícia per fer-se valdre. Els Tirillas i els Templados, però, no tardaven a caure per la incessant pressió de les forces d’ordre públic i, especialment, de la Guàrdia Civil.

Tot i això, el Tio Joan de la Marina, els Blaus de Riba-roja i el Minyonet de Macastre, tots ells integrants de la banda dels Tirillas, aconseguien salvar la pell, alçaven el vol i formaven una nova quadrilla de roders que durant dos anys fou el terror a la Foia de Bunyol, el Camp de Túria, la Vall dels Alcalans, el Pla de Quart, la Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents.


Sopar tertúlia sobre la consulta 9N de Catalunya. El Casal posa els aperitius i la beguda la resta ho porteu vosaltres.

CARTELL NOVEMBRE. Disseny Gràfiques Avellà

Inclou informació d'actes de CUP Pedreguer en el Casal.

C10 H5 CIN2 d'Isabel Llobell Fornés.

El divendres 7 de novembre El Casal Jaume l de Pedreguer, acollirà des del proper divendres 7 de Novembre la que és la primera exposició de la jove artista procedent d’Ondara Isabel Llobell Fornés, focalitzada en les revoltes que van esclatar a Turquia l'any passat i que l'autora va poder viure en primera persona. Una exposició que va ser inaugurada per primera vegada el passat mes de Maig en Jesús Pobre i que ara aplega a Pedreguer.


Amb una temàtica controvertida i crítica, la mostra reflexa, en paraules de la pròpia autora “un sentiment d'admiració cap a la lluita del poble turc davant la injustícia i, alhora, evidencia el meu malestar amb la societat occidental pel seu immobilisme respecte a situacions del mateix caliu”. Per poder plasmar aquests sentiments, l'autora utilitza diferents tipus de tècniques de gravat, instal·lació, escultura o tècniques de revelat fotogràfic que ha pogut aprendre durant els seus anys d'estudi a la Universitat Miguel Hernández.

Amb tot, “el que es pretén és remoure les consciencies de la població occidental i fer-los veure el que jo he pogut viure en el sentit de defensa de la llibertat. Moltes vegades tinc la sensació de que ens trobem en una somnolència permanent i no importa el que ocorre al nostre voltant sempre que no ens toqui directament a nosaltres. Hem perdut l'esperit crític”. Per fer-ho possible, Isabel Llobell, ens trasllada a Istanbul i ens planteja els problemes que van derivar en aquelles revoltes que encara es troben en vigor: “L'exposició gira en torn a les mesures preses per un govern totalitari a Turquia però en l'ambient es planteja la qüestió de si realment a països com el nostre la situació dista molt de l'anterior”.


C10 H5 CIN2, nom que ha rebut l'exposició en al·lusió al gas lacrimogen que inundà Istanbul durant l'any passat, ocuparà l'espai del Casal Jaume l del 7 al 28 de Novembre i podrà ser visitada de forma gratuïta de dilluns a divendres horari de 19 a 21h.

El Casal ofereix una agenda plena d'activitats a l'octubre

Una agenda plena d’actes marca al inici de la activitat del Casal Jaume I de Pedreguer una vegada tornats de les vacances. Exposicions, activitats infantils, concerts i un viatge a Praga marquen la programació organitzada pel Casal per aquest mes.

Començant els actes programats d’aquest mes, el dijous 2 d’octubre es va inaugurar en el Casal l’exposició “gravats de Josepa Gilabert” artista de Pedreguer. L’exposició romandrà oberta al públic fins el 31 d’octubre.


Divendres 3 d’octubre amb motiu de la lectura del manifest del Correllengua 2014, el Casal va organitzar actes per els més menuts. La vesprada va començar amb un berenar gentilesa de Supermercats masymas i pintada de mural. Tot seguit Paco Bertomeu i Josep van interpretar el conte “Aladi i la llàntia mervallosa” fent participi a tot el públic que va gaudir molt amb l’actuació. Per finalitzar aquests actes del Correllengua 2014 i acompanyats per la Colla dels Traginers va eixir la Flama des del Casal fins l’Ajuntament a on es va fer lectura del manifest del Correllengua 2014. El recorregut va finalitzar tornat un altra volta al Casal.


Per acabar aquest cap de setmana d’actes el dissabte 4 d’octubre en l’Espai Cultural de Pedreguer es va fer entrega del guardó Casal Jaume I Pedreguer 2014 a la Colla de dolçainers els Traginers, en la seva representació va recollir el premi el seu president Nadal Fornés Cantó. Els traginers es una agrupació musical que des de fa anys representa i dona a conèixer amb les seues actuacions tant nacionals com internacionals la tradició, l’art i la cultura de les nostres arrels. La vetllada va finalitzar amb un concert de la Coral Giner de la Societat Coral el Micalet, a on el públic assistent va poder gaudir d’una de les corals amb més rellevància en l’actualitat


Com a colofó d'aquestes activitats, durant el pont d'octubre el Casal Cultural Jaume I Pedreguer va organitzar un viatge a la ciutat de Praga (República Txeca). Durant els dies 9, 10, 11 i 12 d'octubre a més de descobrir la ciutat de Praga van visitar el camp de concentració de Terezin de Litoměřice, una de les ciutats més antigues i imporants de la República Txeca.


Per fer el viatge una experiència el més enriquidora possible turística i culturalment, durant tota la visita es va contar amb guia personal que va explicar tot el relacionat amb les costums, cultural i altres aspectes històrics de la ciutat de Praga. Quatre dies inoblidables a Praga, ciutat a on la seva bellesa i patrimoni històric la converteixen en una de les vint ciutats més visitades del món.


Tots els assitents van quedar molt contents gaudint molt d'aquesta experiència. El Casal espera organitzar altres viatges amb la esperança de repetir el mateix èxit de acollida.

L'organització li dona les gràcies a Rosa Delma, a tots els participants que han confiat en el Casal per gaudir d'aquest viatge i a tots els que col·laborat en la organització d'aquest viatge.

Programació d'octubre al Casal

El Casal Cultural Jaume I tornarà a obrir aquest mes d'octubre amb una programació plena d'actes.

El dijous 2 a les 20:00h inaugura al Casal l'artista l'exposició Gravats de Josepa Gilabert. L'exposició romandrà oberta fins 31 d'octubre.

Divendres 3 amb motiu de la lectura del manifest Correllengua 2014, el Casal ha preparat un berenar obsequi de "masymas" i els més menuts podran pintar en un mural, tot seguit Paco Bertomeu i Josep contaran el conte "Aladi i la llàntia mervallosa". A les 19h eixirà la flama des del Casal i es farà lectura del manifest Correllengua 2014, la flama tornarà al Casal.

El dissabte 4 a les 20:00h com es tradicional des de fa edicions, el Casal lliura el premi Casal Jaume I Pedreguer en Espai Cultural de Pedreguer, tot seguit i amb entrada gratuïta la Coral Giner de la Societat Coral el Micalet obsequiara la vetllada amb un concert.

També durant aquest pont d'octubre el Casal ha organitzat un viatge a Praga, a on totes les persones apuntades podran gaudir d'una de les ciutats més precioses del mon.

Pàgina 32 de 37

En llinea

Tenim 33 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.