Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Presentació Amira, l'última flor de la muntanya

Aquest Dilluns 13 de juliol es presenta a Pedreguer la novel·la “Amira, l'última reina de la muntanya” de l'escriptor Just I. Sellés (Beniarrés, 1969).

La presentació de l'últim treball de Just es realitzarà al Parc del Patronat a les 22:30h.L'acte comptarà amb la projecció del documental audiovisual
“Desperta Diània”.

Col·laboren en l'acte a més del Casal, el
Centre Excursionista de Pedreguer i l'Ajuntament de Pedreguer.Podeu trobar més informació sobre l'autor i totes les seues obres en:
www.justselles.com

 

 

S'ajorna la 8ena Excursió Poètica a La Foradà#COMUNICAT CASAL

Us informem que a causa de les mesures provinents de la Generalitat Valenciana i per ordre d'aquesta, ens veiem en l'obligació d'AJORNAR la 8ena Excursió Poètica a la Foradà organitzada pel Casal Cultural Jaume I Pedreguer prevista per al pròxim 22 de març, com a mesura preventiva pels contagis del Coronavirus.

Quan les mesures de prevenció ens permeten us informarem de la nova data en la qual realitzarem l'acte.


Aquelles persones que vulguen que es reembosse les seues inscripcions envieu per correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la el nº de compte on voleu que se us efectue la devolució i la realitzarem el més aviat possible.


Aquelles persones que no ens comuniquen la devolució comprenem que comptem amb vosaltres per a aquesta activitat una vegada confirmem la nova data.


Qualsevol consulta sobre aquest tema no dubteu a contactar amb nosaltres.


Agraïm la vostra col·laboració. Moltes gràcies.


Att. Salutacions i Cultura
Casal Cultural Jaume I Pedreguer

#Agenda2020Casal / Programació MARÇEl dijous 12 de març a les 20h, Carles Mulet
i Maria Josep Escrivà
presenten el llibre De la gran safó soc parell(Edicions 96) al Casal Cultural Jaume I Pedreguer.


Carles Mulet Grimalt (Gata, la Marina Alta, 1953) és llicenciat en Filologia catalana per la Universitat d'Alacant. Ha treballat com a mestre de primària, assessor psicopedagògic de CEP, assessor tècnic de valencià i professor de valencià, llengua i literatura a l'ensenyament secundari. Actualment està jubilat.

Pel que fa a l'assaig i la investigació, ha estat autor o coautor de diversos llibres de text i d'altres materials de caire didàctic, centrats sobretot en l'ensenyament de llengua. Cal ressenyar també la seua dedicació a la crítica i als estudis literaris, amb una especial dedicació a Maria Ibars, fra Pere Esteve o Joan Francesc Mira. Així mateix, ha realitzat estudis i comunicacions relatius a d'altres àmbits de recerca com la toponímia, la història, la política o la didàctica de l'ensenyament..

Dins la seua obra de creació literària, cal destacar els llibres de narracions Els mons d'Aixa (Ondara, 1981, premi Vila dOndara), Amarg com el sèver (València, 1983, premi Vila d'Alaquàs), i Cossos i mossos (Barcelona, 1998, premi 25 dAbril de Benissa); també ha publicat diversos relats inclosos en revistes literàries i en antologies, com 6000 estúpids i 10 més (Gandia, 2014).

Pel que fa a la poesia cal ressenyar la carpeta Crestalls de desig (París-Gata, 1986), amb litografies de Josep Pedrós i Ginestar), Quadern de sal (la Pobla Llarga, 2011), Viatjar descansa (València, 2016, premi Senyoriu d'Ausiàs March de Beniarjó) i Talismà (València, 2017, XXXIV premi Manuel Rodríguez-Martínez Ciutat d'Alcoi) a més de poemes esparsos en publicacions de caire antològic o miscel·lànic, com For sale o 50 veus de la terra (Carcaixent, 1999). També ha conreat la traducció, especialment de poetes francesos com René Char, Paul Verlaine o Paul Éluard.

Col·labora amb assiduïtat en publicacions periòdiques de la comarca i el país, és membre del consell de redacció de la revista L'Aiguadolç.

Des de 2007 manté actiu el bloc literari Nausica, alguns materials del qual han estat editats també en publicacions col·lectives com La catosfera literària 08 (Valls, 2008) o Històries veïnals. Obra col·lectiva (Girona, 2012).

Web:http://nausicanova.blogspot.com


Maria Josep Escrivà, Grau de Gandía (1968)

Llicenciada en Filologia Hispànica (1991) a la Universitat de València (UV), obté el doctorat en Filologia Catalana (2000) en aquesta mateixa universitat. Va treballar durant cinc anys com a professora de català a l
Oficina de Promoció del Valencià de lAjuntament de Dénia. Responsable, en el període 1999-2016, de la secció de Literatura del CEIC Alfons el Vell de Gandia. En lactualitat dirigeix la col·lecció de plaquetes «Razef» dEdicions 96, on fa de correctora lingüística i editora. És coautora amb Pau Sif de lantologia Ai, València! Poemes (1017-2002); amb Josep Lluís Roig es va fer càrrec de ledició de Linventari clement de Gandia, poemari fins aleshores inèdit de Vicent Andrés Estellés, amb el qual va guanyar el premi Ausiàs March lany 1966.

Com a poeta rep l
any 1992 el Premi Senyoriu dAusiàs March de Beniarjó per Remor alè (1993), i el 1997, el Marià Manent per A les palpentes del vidre (1998). Posteriorment, Tots els noms de la pena (2002) representa un salt conceptual en lunivers poètic de lautora saforenca. Lany 2007 guanya els Jocs Florals de Barcelona amb Flors a casa (2007) i, en conseqüència, obté el reconeixement com a «Poeta de la Ciutat». Serena barca (2016) és fins ara el seu darrer llibre de poemes.

Part de la seva obra poètica ha estat recollida en antologies com ara Contemporànies (1999) o, sobretot, a Imparables. Una antologia (2004), col
·lectiu del qual formà part amb un propòsit clar i encara en vigència: que la poesia retorni a la cultura la seva dignitat. Així mateix, ha estat inclosa a Parlano le donne. Poetesse catalane del XXI secolo (Nàpols, 2008). I més recentment a lantologia Women Writers in Catalan (2017).

Com a narradora, la seva obra es dirigeix al món adult a partir d
un llenguatge on la fantasia i la il·lusió tenen un paper fonamental. En són mostra Àngels de nata (2013), amb il·lustracions de Maria Alcaraz Frasquet, o el relat poètic LHome del Capell de Palla (2017). Així mateix, forma part del grup dautors de lobra col·lectiva 10 de 2 (2015). També ha participat com a autora en el recull del llibre de relats, Entre dones (2016). Ha col·laborat en mitjans de comunicació diversos com a crítica literària: Caràcters, Reduccions, Levante-EMV, LAiguadolç o Poetari.

Té obra traduïda al castellà, a l'italià, al francès, a l
alemany, al croat, al basc i a l'anglès


El diumenge 22 de març el Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza la 8ena Excursió Poètica a La Foradà La Vall de Gallinera. Un poema en el camí.

Inscripcions fins 13 de març.

+ Informació d'inscripcions en www.casalpedreguer.cat, el nostre pefil facebook o Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Sortida des de Placeta de Benissivà a les 09:30h.


El divendres 27 de març a les 20 hores, Paco Bonilla presentarà el llibre “Narraciones, Disidencias y Sentencias” (Ediciones Hades) al Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Presentarà l'acte l'escriptora i periodista Françoise Crespo.

En l'acte intervindran l'autor Paco Bonilla acompanyat musicalment amb Lellany Lizana que recitarà fragments de l'obra.


Amb “Narraciones, Disidencias y Sentencias” , Paco Bonilla reuneix per primera vegada els seus textos i fotografies centrats en la vida, l'amor i la mort. Narracions recopila relats que deixen oberta una porta a l'esperança. Dissidències uneix textos centrats en la crítica social. I Sentències reuneix els escrits en vers les temàtiques són l'amor i la mort.

Les sòcies i socis d'ACPV podran exercir el vot a la renovació de la Junta al Casal de Pedreguer

Benvolguda sòcia,

Benvolgut soci,

Aquest dissabte es celebra l'Assemblea extraordinària d'Acció Cultural del País Valencià per tal de votar la renovació de la junta directiva. Per tal que no us hàgeu de desplaçar a València s'han habilitat seus per al vot anticipat al llarg del territori.

El Casal Cultural Jaume I Pedreguer posarà a disposició una mesa per a la votació del divendres 28 de febrer de 17.00h a 20.00h per tal que pugueu exercir el vostre dret a vot com a sòcies i socis de l'entitat.

També podeu delegar el vot en un altre soci o sòcia, també trobareu adjunt la instància de delegació de vot.

Casal Cultural Jaume I Pedreguer


Acord de proclamació de candidatures i determinació de les delegacions territorials habilitades per a exercir el vot anticipat

La Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià en funcions, acorda, a proposta de la Comissió Electoral i prèvia comprovació dels requisits establerts pels Estatuts i el Reglament Electoral de la nostra entitat, proclamar la validesa de l’única candidatura presentada per a la renovació dels càrrecs de la Junta Directiva, la qual es fa pública tot seguit.

Així mateix, amb la finalitat de facilitar la participació dels socis en el procés electoral, la Comissió Electoral ha determinat les delegacions territorials on els socis, d’acord amb la convocatòria d’Assemblea General Extraordinària per al proper 29 de febrer, podran exercir el seu dret de vot de forma anticipada el dia 28 de febrer.

Toni Gisbert,
secretari d’Acció Cultural del País Valencià

CANDIDATURA A LA JUNTA DIRECTIVA D’ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ(ACPV)

Anna Oliver
, candidata a presidenta

Llicenciada en Dret per la Universitat de València. Advocada en exercici des de l’any 1996. És membre fundadora de l’Associació de Dones Juristes d’Alzira-AJUDA, i una de les impulsores del projecte Sòriques, que aglutina a diferents associacions feministes. Ha estat la tècnica del Casal Jaume I de Carcaixent durant els seus 18 anys d’existència, i va col·laborar a l’àrea jurídica d’ACPV de 2007 a 2012.

Marinela Garcia, candidata a vicepresidenta

Catedràtica d’Universitat a la Universitat d’Alacant, en la qual ha exercit diferents càrrecs. Professora visitant a University College Dublin (Irlanda) 2009-2010 i universitats de Durham i Northumbria (Regne Unit) 2016-2017. Actualment dirigeix el grup d’investigació Explanat de la Universitat d’Alacant i és secretària de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana a Alacant.

David Oliver, candidat a tresorer

Grau en Direcció i Administració d’Empreses.
Cap d’equip de vendes en la banca des de 1998.
Vinculat des de ben jove al món associatiu i soci d’ACPV des de 1995.

Toni Gisbert, candidat a secretari

Llicenciat en Història i Geografia. Professor de Geografia i Història. Ha estat membre del BEA i del MOC. Ha treballat en ACPV, on ha exercit responsabilitats diverses.

Tomàs Llopis, candidat a vicesecretari

Catedràtic de literatura en ensenyament secundari, com a escriptor ha publicat llibres de caràcter didàctic sobre llengua i literatura, dos llibres de poemes i dues novel·les. Forma part de la Secció d’Ensenyament d’ACPV.

Anna Gascon, candidata a vocal primera

Llicenciada en Filologia catalana per la Universitat de València. Professora de Llengua i literatura a l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia. Membre d’1entretants (Xarxa cooperativa de professorat per l’ensenyament en valencià). Autora de guies didàctiques del Correllengua.

Ferran Suay, candidat a vocal segon

Doctor en Psicologia per la Universitat de València, és autor de diferents publicacions sobre llengua i conducta.
És President d’ELEN (Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, aplega 150 associacions de 22 estats europeus). Forma part de la
Secció de Política Lingüística
d’ACPV

Josepa Costa, candidata a vocal tercera

Llicenciada en Psicologia per la UV. Treballa com a assessora Lingüística i Cultural al Campus de Gandia de la UPV. Activista social des de ben jove, participa en diferents associacions de caire cívic, culturals, feministes i ecologistes. És sòcia d’ACPV, d’Escola Valenciana i d’ACNUR, Presidenta de la Fundació Casal Jaume I de la Safor Valldigna i vocal de la junta directiva de la Coordinadora pel Valencià de la Safor Valldigna.

Còmplices. Teatre fòrum contra la violència de gènere al Casal Jaume I Pedreguer

“Còmplices. Teatre Fòrum contra la violència de gènere” de Muntem un drama va iniciar el divendres 7 de Febrer el cicle d'activitats "Qüestions de Gènere 2020" al Casal Cultural Jaume I Pedreguer.Va començar l'acte amb un impactant i reflexiu monòleg interpretació d'un texte d'Isabel Clara Simó magistralment interpretat per l'actor Pascual Rodrigo i dirigit per Betlem M.Ventrell.


Un cop finalitzada l'actuació es va iniciar un fòrum col·loqui on els assistents van compartir la visió de l'obra i els sentiments produïts, com del dramàtic atac contra les dones que continua originant la violència de gènere. La normalització d'aquest problema social i el que encara ens queda com a societat per conviure igualitària i respectuosament ambdós sexes i col·lectius sexuals.


Qüestions de Gènere 2020 està organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Pedreguer, Comissió d'Igualtat de l’Ajt. Pedreguer i el Casal Cultural Jaume I Pedreguer, delegació d'ACPV a La Marina Alta.

 

Pàgina 4 de 35

En llinea

Tenim 23 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

Noticies de la associació

HORARI CASAL

de dilluns a divendres

19h a 21h

966 456 499 / 640 203 187

casal@casalpedreguer.cat

 

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.