Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Carles Mulet presenta el llibre "De la gran Safo soc parell" en el Casal

Dijous passat 10 de desembre es va presentar el llibre “De la gran Safo soc parell” en el Casal Cultural Jaume I de Pedreguer.Presentació i recital de versos del llibre a càrrec de Carles Mulet, traductor de l'obra original de Paul Verlaine, i María José Escrivà.El llibre del autor francés és una rondalla de sensacions, provocació, erotisme i sensualitat mostrant l'evolució com a poeta i persona del controvertit autor francés.Un ardu treball de traducció però sobretot de localització al nostre idioma que Carles ha dut a terme en aquest treball amb el segell de la col·lecció Razef d'Edicions 96.

 

Programació DESEMBRE 2020 Casal Cultural Jaume I Pedreguer

PRESENTACIÓ LLIBRE
DE LA GRAN SAFO SOC PARELL (Edicions 96)
CARLES MULET
HORA: 20H


El dijous 10 de desembre a les 20h, Carles Mulet i Maria Josep Escrivà presenten el llibre “De la gran safó soc parell(Edicions 96) en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer.

Aquest acte estava previst realitzar-ho el passat 12 de març i es aplaçat per les recomanacions dictades pels organismes sanitaris com a protocol contra el Covid19.


Carles Mulet Grimalt
(Gata, la Marina Alta, 1953) és llicenciat en Filologia catalana per la Universitat d'Alacant. Ha treballat com a mestre de primària, assessor psicopedagògic de CEP, assessor tècnic de valencià i professor de valencià, llengua i literatura a l'ensenyament secundari. Actualment està jubilat.

Pel que fa a l'assaig i la investigació, ha estat autor o coautor de diversos llibres de text i d'altres materials de caire didàctic, centrats sobretot en l'ensenyament de llengua. Cal ressenyar també la seua dedicació a la crítica i als estudis literaris, amb una especial dedicació a Maria Ibars, fra Pere Esteve o Joan Francesc Mira. Així mateix, ha realitzat estudis i comunicacions relatius a d'altres àmbits de recerca com la toponímia, la història, la política o la didàctica de l'ensenyament.

Dins la seua obra de creació literària, cal destacar els llibres de narracions
Els mons d'Aixa (Ondara, 1981, premi Vila d’Ondara), Amarg com el sèver (València, 1983, premi Vila d'Alaquàs), i Cossos i mossos (Barcelona, 1998, premi 25 d’Abril de Benissa); també ha publicat diversos relats inclosos en revistes literàries i en antologies, com 6000 estúpids i 10 més (Gandia, 2014).

Pel que fa a la poesia cal ressenyar la carpeta
Crestalls de desig (París-Gata, 1986), amb litografies de Josep Pedrós i Ginestar), Quadern de sal (la Pobla Llarga, 2011), Viatjar descansa (València, 2016, premi Senyoriu d'Ausiàs March de Beniarjó) i Talismà (València, 2017, XXXIV premi Manuel Rodríguez-Martínez Ciutat d'Alcoi) a més de poemes esparsos en publicacions de caire antològic o miscel·lànic, com For sale o 50 veus de la terra (Carcaixent, 1999). També ha conreat la traducció, especialment de poetes francesos com René Char, Paul Verlaine o Paul Éluard.

Col·labora amb assiduïtat en publicacions periòdiques de la comarca i el país, és membre del consell de redacció de la revista
L'Aiguadolç.

Des de 2007 manté actiu el bloc literari
Nausica, alguns materials del qual han estat editats també en publicacions col·lectives com La catosfera literària 08 (Valls, 2008) o Històries veïnals. Obra col·lectiva (Girona, 2012).

Web:http://nausicanova.blogspot.com


Maria Josep Escrivà,
Grau de Gandía (1968)

Llicenciada en Filologia Hispànica (1991) a la Universitat de València (UV), obté el doctorat en Filologia Catalana (2000) en aquesta mateixa universitat. Va treballar durant cinc anys com a professora de català a l’Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Dénia. Responsable, en el període 1999-2016, de la secció de Literatura del CEIC Alfons el Vell de Gandia. En l’actualitat dirigeix la col·lecció de plaquetes «Razef» d’Edicions 96, on fa de correctora lingüística i editora. És coautora amb Pau Sif de l’antologia Ai, València! Poemes (1017-2002); amb Josep Lluís Roig es va fer càrrec de l’edició de L’inventari clement de Gandia, poemari fins aleshores inèdit de Vicent Andrés Estellés, amb el qual va guanyar el premi Ausiàs March l’any 1966.

Com a poeta rep l’any 1992 el Premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó per Remor alè (1993), i el 1997, el Marià Manent per A les palpentes del vidre (1998). Posteriorment, Tots els noms de la pena (2002) representa un salt conceptual en l’univers poètic de l’autora saforenca. L’any 2007 guanya els Jocs Florals de Barcelona amb Flors a casa (2007) i, en conseqüència, obté el reconeixement com a «Poeta de la Ciutat». Serena barca (2016) és fins ara el seu darrer llibre de poemes.

Part de la seva obra poètica ha estat recollida en antologies com ara Contemporànies (1999) o, sobretot, a Imparables. Una antologia (2004), col·lectiu del qual formà part amb un propòsit clar i encara en vigència: que la poesia retorni a la cultura la seva dignitat. Així mateix, ha estat inclosa a Parlano le donne. Poetesse catalane del XXI secolo (Nàpols, 2008). I més recentment a l’antologia Women Writers in Catalan (2017).

Com a narradora, la seva obra es dirigeix al món adult a partir d’un llenguatge on la fantasia i la il·lusió tenen un paper fonamental. En són mostra Àngels de nata (2013), amb il·lustracions de Maria Alcaraz Frasquet, o el relat poètic L’Home del Capell de Palla (2017). Així mateix, forma part del grup d’autors de l’obra col·lectiva 10 de 2 (2015). També ha participat com a autora en el recull del llibre de relats, Entre dones (2016). Ha col·laborat en mitjans de comunicació diversos com a crítica literària: Caràcters, Reduccions, Levante-EMV, L’Aiguadolç o Poetari.

Té obra traduïda al castellà, a l'italià, al francès, a l’alemany, al croat, al basc i a l'anglès


CONCERT
LAURA DÍAZ
HORA: 20HEl
divendres 11 de desembre a les 20h actuarà en el Casal la jove cantautora Laura Díaz.

Nascuda en Monòver porta 12 anys de carrera musical tocant tant cançons d’autora com versions del panorama musical valencià.El concert organitzat pel Casal i ACPV complirà amb totes les mesures sanitàries i d’aforament. Reserves aforament Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

El Casal Jaume I Pedreguer celebra l'any de Carmelina Sánchez-Cutillas en una lectura col·lectiva i concert de Laura Esparza i Carlos Esteban

 Enguany l'Acadèmia Valenciana de la Llengua celebra l'any de
Carmelina Sánchez-Cutillas. Amb aquest motiu ACPV ha organitzat una sèrie de lectures col·lectives d'un dels seus treballs "Matèria de Bretanya". Divendres passat 13 de novembre aquesta lectura itinerant va fer parada en el Casal Jaume I Pedreguer.L'acte va finalitzar amb l'actuació de Laura Esparza i Carlos Esteban. El grup va presentar el seu últim treball "Mare Natura" en un concert amb interpretacions tant de temes propis com de versions de reconeguts poemes i cançons de la música i cultura valenciana.La personalitat de Carlos unida a la dolçor de Laura creen una formació tan fresca alhora que emotiva que no estranyen tots els merescuts guardons amb els quals han obsequiat el regal de la seua música.


 

El Casal Jaume I de Pedreguer conclou amb la presentació de Núria Cadenes els actes en memòria de Guillem Agulló.

El divendres 6 de novembre es va presentar en el Casal Cultural Jaume I de Pedreguer el llibre “Guillem” de Núria Cadenes. El llibre narra l'obscurantisme judicial i la impunitat política dels assassins de Guillem.


Aquesta presentació finalitza els actes organitzats pel Casal Cultural Jaume I Pedreguer i ACPV, iniciats amb l'estrena de la pel·lícula "La mort de Guillem" i finalitzats amb la presentació del llibre de Núria Cadenes editat per Amsterdam Llibres.La figura de Guillem Agulló, la lluita dels seus pares Carme i Guillem, sempre romandran eterns gràcies a persones com Núria, que mostra amb la seva obra el respecte que farà perdurar el seu llegat.


Pel batec inmortal de milers de Guillems. Ni oblit ni perdó.

Programació NOVEMBRE 2020 Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El divendres 6 de novembre a les 20h presentem en el Casal el llibre “Guillem” (Editorial Amsterdam) de Núria Cadenes.

INFO_

Guillem Agulló i Salvador va ser assassinat a Montanejos (Alt Millars) la matinada de l’11 d’abril del 1993. Era nedador. Antifeixista. Antiracista. Independentista. Tenia divuit anys. El cas va sotragar i marcar una generació sencera de joves. Guillem Agulló ha esdevingut un símbol de llibertat.

L’assassinat de Guillem Agulló és un esgarrifós exemple de la impunitat amb què actua el feixisme, sota la protecció de les forces policíaques i del sistema judicial, i amb la vergonyosa complicitat d’una premsa capaç de manipular la realitat fins a l’extrem de presentar la víctima com a botxí. Aquesta novel·la documental ens submergeix en una València amb urpes, “on les hòsties volen com si fossin part del decorat”, i denuncia l’intent de soterrar viva una família. Assetjant-los. Calumniant-los. Posant-los a la diana del seu odi amb pintades als carrers i pancartes de «Guillem jódete» als estadis de futbol. No ho van aconseguir.


Núria Cadenes, amb un estil depurat i contingut, s’ha immers en el sumari del cas, en els diaris de  L’època, en els records de la família i amics del Guillem i fins i tot en el seu propi passat per mesurar la distància que hi ha entre la paraula injustícia i la paraula dignitat. Ni oblit ni perdó.


INFO_

El divendres 13 de novembre a les 20h rendim homenatge en el Casal a la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas en un acte on es realitzarà lectura col·lectiva d’alguns textos de la seva obra “Matèria de Bretanya”.

Aquest acte forma part de la campanya “Llegim Carmelina” que organitza ACPV conjuntament amb l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Octubre CCC. A més de Pedreguer la lectura col·lectiva han tingut o tindran lloc en València, Llíria, Elx, Canals, Bétera, Alcoi, Gandia, Ontinyent, La Vall d’Uixó, Alacant, Paiporta, Xirivella, Ribera Alta, Camp de Morvedre, Montcada, Torrent, Ribera Baixa i Castelló.

A continuació concert de Laura Esparza i Carlos Esteban.

INFO_

Laura EsparzaCarlos Esteban, el duet valencià nascut el 2019, acaba de publicar el primer disc, Mare Natura (La Fera CC, 2020). Tot i que encara no es pot obtenir en format físic, el conjunt ja ha publicat els onze temes que conformen l'àlbum de forma digital, i al seu canal de Youtube ja acumulen milers de reproduccions. Avui parlem amb els artistes sobre el seu treball debut on, com afirmen ells mateixos, "hem tret tot allò que dúiem dins per plasmar-ho en aquest disc, per això és un treball molt personal".  

Mare Natura és un disc molt personal, gairebé com una compilació d'emocions. A cada tema s'hi troben sentiments diversos que s'endevinen a partir de la lletra. "En un principi, no hi havia una idea prèvia de fer un disc, sinó solament l’impuls de plasmar moltes coses que dúiem dins. Ens agrada definir-ho com una catarsi emocional transformada en música", expliquen Laura Esparza i Carlos Esteban. Així, el concepte que uneix cada peça és que són una mena de retracte emocional dels dos artistes en un moment determinat. "Com el tema "Ulls que miren", on la lletra parla del rebuig a certes emocions que considerem negatives", comenten els músics. 


El tema "Corazón", amb Vera Carrión (Mafalda), té un to crític de caire feminista amagat en uns versos poètics. Tant Esparza com Carrión, com a dones, són molt conscients de les cadenes i barreres que pateixen degut al seu gènere. "Podem dir que "Corazón" és una oda al cant com a ferramenta sanadora i de lluita. Tant de bo aquesta cançó pugui arribar al cor d’alguna dona que empatitzi amb la lletra", esmenta Laura Esparza.

En la recerca de noves sonoritats que poguessin adaptar la cançó d'arrel als estils musicals més actuals va sorgir el so característic del duet valencià, que combina sons acústics i electrònics. Com ells mateixos comenten, "tot ha passat d'una manera prou natural. Els referents, gustos i experiències prèvies de cadascú ens han influït molt i ens hem trobat en aquest punt en comú". La parella de músics afirma que escolta música molt diversa i ha creat una llista a Spotify amb el nom Indie Mediterráneo, on podem trobar alguns dels referents musiscals que els han marcat, que inclouen artistes com Chavela VargasMaria ArnalMarcel Bagés, entre d'altres.


A l’últim Correllengua, pels motius que estem patint com a societat amb la pandèmia Covid19, els actes que el Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza per els més menuts, com son la pintada del Mural del Correllengua i berenar i activitats infantils, es van tindre òbviament que anul·lar. Una mesura de força major però necessària.

Per fer-los participis i com a futur de la nostra cultura, durant el proper mes
els més menuts seran els protagonistes de l’exposició que romandrà oberta en el Casal.

Els treballs de l’alumnat dels
CEIP Alfàs i CEIP Trinquet de Pedreguer es presentaran en aquesta exposició que estarà oberta al públic de dilluns a divendres del 2 al 30 de novembre.


Com a mesures pel Covid19, tots els assistens hauran de portar mascareta durant els actes i mantindre la distancia de seguretat personal.
Agraïm la vostra col·laboració.

 

Pàgina 4 de 37

En llinea

Tenim 28 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.