Casal Cultural Jaume I Pedreguer

PROGRAMACIÓ DESEMBRE 2015

Compartim amb vosaltres la programació de desembre 2015 del Casal. Us esperem en tots els actes.

“Multitud de cultures, religions, idiomes, climes, habitants,... tan diferents com la nit i el dia. Format principalment per ferro, oxigen, silici, magnesi, sofre, níquel, calci i alumini, elements que formen la creació més bella que mai a existit i llar de civilitzacions diferenciades sota l'amenaça de la globalització.”
Durant el mes de desembre es podrà visitar en el Casal l'exposició "MÓN".
Exposició que recull vivències fotogràfiques que amics del Casal han volgut compartir amb tots nosaltres. Podrem observar imatges espectaculars de llocs tan dispars del nostre planeta com L'Illa de Pasqua, Perito Moreno, Xina, Sud-àfrica i altres més...
L’exposició romandrà oberta de dilluns a divendres de 19h a 21h. Entrada gratuïta.

El divendres 11 de desembre a les 20h tenim el plaer de presentar en el Casal el llibre d'Enric Pellicer "Enllà del mar".
Després de nombrosos premis de poesia al Campello, Carcaixent i Catarroja, Enric Pellicer ha decidit publicar "Enllà del mar", una opera prima que combina poesia i relat curt i compta amb col·laboracions de luxe com l’escriptor Josep Piera, autor del pròleg:

“Enllà del mar és l'esperança del silenci. És un lloc imaginari. És un estat d’ànim, una mescla entre l’enyorança amarga i l’alegria. És la conversa entre el tu i el jo, entre l'ahir i el demà. És una conversa amb els records que m’han fet ser. És la carícia anhelada. És el bes trobat. El tot i el no-res. Enllà del mar és un espai quotidià, un crit de victòria, una vida entre llençols i un anhel de temps passats”.
Un llibre sobre el temps que passa, i sobre més, com ara el mar que mirem immens mentre, ara turbulent, ara en calma, ara en blau, ara en llum, ens mira als ulls, és sobre el que va aquest recull de frases lapidàries, de versos musicals i de proses poètiques que Enric Pellicer ens presenta. A banda del reconegut escriptor saforenc, també col·laboren en el llibre la política Ángela Ballester o els músics Joan Palomares (Prozak Soup) i Àlex Seguí (la Gossa Sorda), que s’encarrega del dissenys.
El llibre, d’un centenar de pàgines, és el fruit de dos anys de treball. Material nou, ficcions i reflexions estructurades en passat, present i futur. Un llibre que podrà adquirir-se en les llibreries de la comarca i en macondo.cat i el dia de la presentació, el pròxim divendres 30 d’octubre a les 20:30 h, al saló d’actes de l’Ajuntament de Bellreguard, i que comptarà amb l’actuació d’Adrián Malonda i Liuard.


El dimarts 22 a les 21h ens sentarem al voltant d’una taula i mentrés sopem parlarem del tot l’ocorregut en les eleccions generals 2015 del 20 de desembre.Amb l’esperança de que el sopar no ens senti malament comentarem les repercussions, el desenllaç i tot el que més destacat de les properes eleccions.El Casal posarà la beguda i les picaes, el sopar el porta cadascú.
 

A la venda loteria de nadal del Casal

A la venda en el Casal Cultural Jaume I De Pedreguer la loteria de Nadal 2015. Loteria vàlida per al Sorteig de Nadal i el Sorteig del Nen.

Pots comprar-la en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer, C/ València, 12B de dilluns a divendres de 19h a 21h. També pots preguntar als socis del Casal, si encara tenen!

Preu 5€

PROGRAMACIÓ NOVEMBRE'15

Compartim amb vosaltres la programació de novembre del Casal Cultural Jaume I Pedreguer.


El divendres 13 de novembre a les 20h inaugurem l'exposició "MÓN".

Multitud de cultures, religions, idiomes, climes, habitants,... tan diferents com la nit i el dia. Format principalment per ferro, oxigen, silici, magnesi, sofre, níquel, calci i alumini, elements que formen la creació més bella que mai a existit i llar de civilitzacions diferenciades sota l'amenaça de la globalització.

El Casal ofereix durant els mesos de novembre i desembre l'exposició "MÓN". Exposició fotogràfica qeu recull paisatges de llocs del nostre planete com L'Illa de Pasqua, Perro Moreno, Xina, Sud-àfrica... fotos preses per amics del Casal de cedides per aquesta exposició.

La inauguració romandrà oberta fins els mesos de novembre i desembre de dilluns a divendres de 19h a 21h. Entrada gratuïta.El divendres 20 d'octubre a les 20:00h presentem el llibre "Plou sobre terrats submarins" de Joan Tur.

Dos supervivents nats raonen amb passió de les misèries de la seua existència des de les lliteres d'una freda sala d'urgències. Una jove obri una porta i s'enfonsa en un sinistre món desconegut. Un avi diu que plourà i fa anys que no ha deixat de fer-ho amb conseqüències inesperades. Un aprenent ens descriu amb vertadera ironia i vis còmica els secrets per a arribar a ser bruixot en el segle XXI. I un jove Dori ens revisa el mític llibre d'Oscar Wilde i l'hedonisme dels nostre dies. Són només cinc dels 28 relats que composen "Plou sobre terrats submarins"; la primera obra literària del periodista i escriptor Joan Tur (Piles). Unes històries que, a més, l'autor ens presente acompanyades d'impactants fotografies. 28 fotògrafs han participat per il·lustrar amb les seues imatges cadascun dels relats.

Quedeu convidats a la lectura i al seguiment del nou escriptor. Podem assegurar sense por a equivocar-nos, que seguirà aportant-nos noves obres.El divendres 27 de novembre a les 20:30h esteu convidats al concert de "Ramón Cardo & Els Nyora Boppers".

El Hard Bop és un estil musical de jazz que es va desenvolupar des de mitjan dècada dels cinquanta fins a mitjan dels seixant del segle XX. Cronològicament, segueix al cool i precedeix a les avantguardes jazzístiques (en concret al free jazz i jazz modal). Al seu moment va rebre també la també la denominació de East Coast Jazz, per oposició al West Cost Jazz.

Ramón Cardo (Godella), saxofonista des dels 15 anys, te una gran experiència relacionada amb el jazz. S'uneix en aquest projecte a Pepe Zaragoza - trompeta, gran music que ja ha tocat en anterior ocasions en el Casal, Roger Gutièrrez - bateria, Alberto Palau - piano, i Jaume Guerra - Contrabaix i baixista d'Obrint Pas, Ortxata Sound System i actualment en Zoo.

L'entrada al concert es gratuïta amb servei de barra a preus econòmics.

Votacions junta directiva ACPV


ACORD DE PROCLAMACIÓ DE CANDIDATURES I DETERMINACIÓ DE LES DELEGACIONS TERRITORIALS HABILITADES PER A EXERCIR EL VOT ANTICIPAT

La Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià en funcions, reunida el dilluns 5 d’octubre de 2015, ha acordat, a proposta de la Comissió Electoral i prèvia comprovació dels requisits establerts pels Estatuts i el Reglament Electoral de la nostra entitat, proclamar la validesa de l’única candidatura presentada per a la renovació dels càrrecs de la Junta Directiva, la qual es fa pública tot seguit.

Així mateix, amb la finalitat de facilitar la participació dels socis en el procés electoral, la Comissió Electoral ha determinat les delegacions territorials on els socis, d’acord amb la convocatòria d’Assemblea General Extraordinària per al proper 24 d’octubre, podran exercir el seu dret de vot de forma anticipada el dia 23 d’octubre.


CANDIDATURA A LA JUNTA DIRECTIVA 
D’ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ (ACPV)

Joan Francesc Mira, candidat a president
Escriptor i antropòleg, ha rebut nombrosos premis i reconeixements per la seua obra (Creu de Sant Jordi, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Premi Nacional de la Crítica, Premi Fuster d’Assaig...). Ha estat president d’ACPV.

Gemma Pasqual, candidata a vicepresidenta
Escriptora juvenil de reconegut èxit, és vicepresidenta al País Valencià de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), vocal de la Junta de Govern de la Institució de les Lletres Catalanes, membre del PEN i patrona de la Fundació Sambori. Ha rebut diversos premis (Samaruc, Barcanova, Benvingut Oliver...).

Ferran Suay, candidat a tresorer
Doctor en Psicologia per la Universitat de València, és autor de diferents publicacions sobre llengua i conducta. És vicepresident d’ELEN. Forma part de la Secció de Política Lingüística d’ACPV.

Toni Gisbert, candidat a secretari
Llicenciat en Història i Geografia, ha estat membre del BEA i del MOC. Treballa en ACPV, on ha exercit responsabilitats diverses.

Tomàs Llopis, candidat a vicesecretari
Catedràtic de literatura en ensenyament secundari, com a escriptor ha publicat llibres de caràcter didàctic sobre llengua i literatura, dos llibres de poemes i dues novel·les. Forma part de la Secció d’Ensenyament d’ACPV.

Eliseu Climent, candidat a vocal primer
Fundador d’ACPV, l’editorial Tres i Quatre, el setmanari El Temps i els Premis Octubre, té una llarga trajectòria com a promotor cultural. Ha rebut diversos reconeixements (Creu de Sant Jordi, Premi d’Honor de la Fundació Jaume I...).

Vicent Martínez Sancho, candidat a vocal segon
Professor jubilat de Física Teòrica de la Universitat de València, de la qual ha estat membre de la seua Junta de Govern. És autor de diverses publicacions científiques, així com de llibres d’assaig.

Juli Peretó, candidat a vocal tercer
Professor de Biologia de la Universitat de València, de la que va ser vicerector de Cultura, i delegat del president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) a València. És autor de nombrosos articles i llibres científics. Coordina l’Espai Ciència a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Sandra Obiol, candidata a vocal quart
Professora de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València Ha col·laborat com a investigadora amb la Fundació Jaume Bofill. Forma part de la Junta Directiva de Valencians pel Canvi. És membre de la Junta del Centre Ovidi Montllor-ACPV d’Alcoi.

Carles Cortés, candidat a vocal cinquè
Doctor en Filologia Catalana, és professor de literatura a la Universitat d’Alacant i actual vicerector de Cultura de la mateixa. És autor de relat breu, novel·la, teatre i diferents biografies.

Maria Nebot, candidata a vocal sisè
Llicenciada en Filosofia, actualment estudia el curs de Tècnic Superior en Administració i Finances. Tot i la seua joventut ha estat secretària de l’IEC a Castelló de la Plana i portaveu de la plataforma unitària Castelló per la Llengua.

Maria Deltell, candidata a vocal setè
Tècnica Superior en Animació Sociocultural i estudiant de Sociologia. Membre de la Junta del Casal Jaume I de Monòver i de la Permanent de Joves d’ACPV.


RELACIÓ DE DELEGACIONS TERRITORIALS HABILITADES PER A VOTACIÓ ANTICIPADA EL DIA 23 D’OCTUBRE I HORARIS DE VOTACIÓ

Alacant - Hotel d'associacions del Centre 14 - C/ Lllauradors , 3ªplanta
De 18 a 20:00h

Casal d’ACPV d'Elx – Carrer Sant Jordi, 2
De 18h a 21h

Casal d’ACPV a Monòver - C/ Major, 142-baix
De 20h a 22h

Casal Jaume I-ACPV de Pedreguer – C/ València, 12-B
De 18h a 20h

Centre Ovidi Montllor – Casal d’ACPV d’Alcoi - C/ Vistabella, 8
De 18h a 21h

Casal d’ACPV d’Ontinyent – C/ Jaume I, 13
De 18h a 21h

Casal Fundació Jaume I-ACPV de Gandia - Dona Teresa, 2
De 18h a 21h

Casal Carcaixent – C/ Mestre Giner, 17
De 18h a 21h

Casal d’ACPV de Llíria-Camp de Túria - Av. dels Furs, 17, baix dreta
De 18h a 21h

Casal d’ACPV Vall Uixò – Carrer d’Almenara, 11
De 18 a 21h.

Casal d’ACPV de Castelló la Plana – C/ Mare de Déu de la Balma, 1
De 18 a 21h.

Casal d’ACPV de Vila-real – C/ Solades, 10
De 18 a 21h.

 


ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA I VOTACIÓ EL DIA 24 D’OCTUBRE A VALÈNCIA

València

Octubre Centre de Cultura Contemporània

C/ Sant Ferran, 12

De 17 a 20h.

9 d'octubre, Correllengua 2015

Amb motiu de l'acte del Correllengua 2015 i aprofitant el XXXIX Aplec excursionista països catalans que aquest any s'ha celebrat en Pedreguer, el Casal Cultural Jaume I Pedreguer va organitzar diversos actes el passat 9 d'octubre.

Els actes van començar amb un berenar infantil on els més petits també van pintar un mural. Després juntament amb la flama y la bandera de l'Aplec tot els assistents van participar en una marxa fins a l'Ajuntament on es va fer lectura del manifest del Correllengua 2015.


Els actes musicals també van tenir cabuda a la programació organitzada pel Casal Jaume I Pedreguer, i a la vesprada es va poder gaudir de l'actuació de Nuria Feliu al costat de la Banda de música de Pedreguer.


A la nit en els Pòrxens van actuar els grups X-Tencil i Meeel. El Casal dóna les gràcies a CEP Pedreguer per ajudar a coordinar tots aquests actes i a tots els que van col·laborar en l'organització.

Pàgina 26 de 37

En llinea

Tenim 10 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.