Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Programació abril'15 Casal

A continuació es detalla la programació que el Casal Cultural Jaume I de Pedreguer organitza per aquest mes d'abril.

El Casal Cultural Jaume I de Pedreguer acull i organitza des del pròxim divendres 10 d’abril a les 20:00 hores l'exposició “Ovidi intemporal”. Es tracta d’un recull de quadres que l'artista Antoni Miró ha pintat inspirant-se en la figura del músic alcoià. Obres d'estil pop on el rostre del músic és el protagonista de la majoria de les composicions.

L'artista vol commemorar la figura de l'Ovidi. Des del Mas Sopalmo, on viu i treballa, les mans de Miró creen infinitat d'obres carregades de contingut social i inspirades sobretot per la denúncia, la injustícia i la recerca d'una cultura i identitat pròpies.

Tot lluny de l'uniformitat, el missatge de Miró beu de diferents experiències i empra diferents tècniques i recursos.

L'agudesa de la temàtica i la riquesa plàstica i cromàtica de les obres de Miró són tan punyents com les cançons de l'Ovidi, tan directes com la seua veu i tan profundes com la seua mirada.

Parlar d'Antoni Miró, és parlar també de l'Ovidi, el seu gran amic; de l'amor a un territori i de la passió per una cultura, però també de protesta, crítica i denúncia... I malgrat tot, d'incomoditat i censura.

La complicitat entre ambdós ha estat infinita. L'artista explica que l'Ovidi ha estat un dels seus millors amics "pensàvem igual, ens enteníem en tot, ideològicament érem calcats [...] Sens dubte pots estimar una persona que no siga com tu, però quan es donen tantes afinitats és molt senzill". La lluita, els ideals i les esperances compartides fan que hui no entenem l'un sense l'altre. La veu de l'Ovidi i l'obra de Miró han clamat sempre pel mateix. Cada gest, cada moviment de l'Ovidi ha inspirat i ha empentat l'obra d'Antoni Miró en esta mostra.

L’exposició romandrà oberta en el Casal fins el 30 d’abril.


Buc és un objecte que obra, que obri un forat. És també el buit que deixa el buc. És, per tant, l’agent i el resultat; la cosa que no-reseja. És la cabuda de la cavitat del buc. El ventre d’una persona o d’un animal, d’una balena o d’un alienat, posem per cas, a qui un altre ha passat la propietat. És la caixa de l’escala de Ca Revolta, on, cadascú amb la seua capsa, cadascú amb el seu escarabat a dins, entaulàrem una contesa de marca valenciana: la qüestió del nom; del no-res que cosifica. Buc, així mateix, és el cos d’una aerodina, generalment fusiforme, destinat a la tripulació, als passatgers i a la càrrega, i que porta incorporats el grup propulsor i el tren d’aterratge. És el cos d’una nau de línies aèries, sense màquines ni superestructures. El cos d’alguns escriptoris que conté els calaixos d’algunes escriptures. És tot açò, i algunes coses més. El fons i els marges per on passa un riu, l’habitacle d’una comunitat (d’abelles), una arma defensiva… Buc, rebuc i contrabuc. «Book i ja n’hi ha prou.»

 

VIVIU, III TAST DE VINS DELS TERRENY

Aquest passat dissabte 21 de març es va celebrar en els Porxèns de Pedreguer “Viviu, III Tast de vins del terreny”.

L'acte va congregar als elaboradors de vi locals que per a aquesta tercera edició de “Viviu” van mostrar les elaboracions que han realitzat per aquest any.

Prop de cent persones es van reunir en un acte amb un clar protagonista, el vi del terreny i el seu futur gràcies a tots els elaboradors que continuen aquesta tradició i que any rere any demostren la qualitat dels seus vins.

L'acte va ser organitzat pel Casal Cultural Jaume I Pedreguer i van col·laborar Supermercats masymas, Rolser i Gràfiques Avellà.


Comunicat "Campanya benèfica Guatemala"

Hola a tots! Volem dir-vos que la campanya de recaptacions de donatius per a Guatemala ha estat tot un èxit. La quantitat recaptada al final ha segut de 2.157€!!!.

Ja s'ha destinat el que s'ha recaptat en medicines i material per condicionar l'escola. Us mostrarem més avant fotos de com ha millorat la situació amb la vostra ajuda.

En aquesta campanya benèfica tot el recaptat ha estat destinat íntegrament a la causa i ha segut gestionat directament per Jordi Torres.

Tant Jordi Torres com el Casal volem donar-vos les gràcies per la vostra col·laboració. Sabíem que anàveu a respondre però mai haguérem pensat que l'acollida que ha tingut aquest projecte haguera segut tan gran. Dona gust saber que somieu amb un món sense injustícies, sense pobresa i sense desnutrició infantil... però més gust dona saber que apart de somiar ajudeu per canviar la situació.

Moltíssimes gràcies!!! sou molt grans!!

Programació març'15

El Casal presenta per aquest mes de març una programació variada. A continuació es detallen els diferents actes que conformen la programació d'aquest mes.

El divendres 6 de març a les 20h es presenta en el Casal el llibre "Paraules en xarxa", possiblement un dels primers llibres en la nostra llengua que naix arran d'un grup d'una xarxa social, el grup Rescatem paraules de l'oblit. Els usuaris que han dit i diuen paraules o expressions que consideren que cal "rescatar" per raons diverses. Juli Jordà, assesor lingüístic i membre del grup, va tindre la idea d'aplegar la informació i fer-ne un llibre. Mitjançant el micromecenatge, més de 300 mecenes, va poder dur a terme l'edició del llibre que ara es presenta en Pedreguer. "Paraules en xarxa" és un llibre ple de curiositats, dites, receptes de cuina, cançons, records, olors, saviesa popular... i sobretot de les paraules que la gent s'estima. Un llibre que naix dels parlants de la nostra llengua.

El dissabte 21 de març a les 9:30h els amants dels vins tenen una obligada participació en VIVIU 2015 III TAST DE VINS DEL TERRENY. Esdeveniment que, com des de fa anys, organitza el Casal Jaume I en els Pòrxens. El preu de l'esmorzar son 10€, la inscripció dels elaboradors de vi son 8€ (el preu inclou lot per al tast. Hi han tickets a la venda al Casal. Col·labora Supermercats mas i mas, Rolser i Gràfiques Avellà.

Diumenge 29 de març es celebra "l'excursió poètica a La Foradà, un viatge en el camí". A continuació es detallen preus de les inscripcions:

Excursió 3€ (xiquets gratis)

Dinar + excursió xiquets 7€

Dinar + excursió 18€

Dinar + excursió socis Casal 16€

El interessats contactar en el email Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la o en el telf 629 685 467 Anna Aurora.

Campanya benèfica, Guatemala 2015

El nostre company Jordi Torres, pediatra de Pedreguer, esta com tots els anys en Guatemala amb una ONG amb la que van per poblats de la selva fent funcions de pediatria i ajuda en la zona.

Des del Casal donem suport a aquesta iniciativa i amb tal motiu hem iniciat una campanya de recollida de diners per ajudar a aquesta regió de Guatemala. Els objectius d'aquesta campanya són construir noves escoles i un pou d'aigua als centres de nens desnutrits.

Tots els interessats a col·laborar en aquesta campanya poden donar el seu donatiu, en el Casal dimarts 3/3, dimecres 4/3 i dijous 5/3 de 19:00h a 20:30h. Qualsevol quantitat per mínima que siga serà ben rebuda.

Els diners recaptats seran gestionats directament per Jordi Torres, amb el que garantim que cada euro recaptat anirà integrament a la finalitat del projecte, sense intermediacions. 

Esperem com sempre la vostra col·laboració i us donem les gràcies per adelantat.


Pàgina 25 de 32

En llinea

Tenim 28 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

Noticies de la associació

HORARI CASAL

de dilluns a divendres

19h a 21h

966 456 499 / 640 203 187

casal@casalpedreguer.cat

 

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.