Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El Casal Jaume I de Pedreguer conclou amb la presentació de Núria Cadenes els actes en memòria de Guillem Agulló.

El divendres 6 de novembre es va presentar en el Casal Cultural Jaume I de Pedreguer el llibre “Guillem” de Núria Cadenes. El llibre narra l'obscurantisme judicial i la impunitat política dels assassins de Guillem.


Aquesta presentació finalitza els actes organitzats pel Casal Cultural Jaume I Pedreguer i ACPV, iniciats amb l'estrena de la pel·lícula "La mort de Guillem" i finalitzats amb la presentació del llibre de Núria Cadenes editat per Amsterdam Llibres.La figura de Guillem Agulló, la lluita dels seus pares Carme i Guillem, sempre romandran eterns gràcies a persones com Núria, que mostra amb la seva obra el respecte que farà perdurar el seu llegat.


Pel batec inmortal de milers de Guillems. Ni oblit ni perdó.

 

Programació NOVEMBRE 2020 Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El divendres 6 de novembre a les 20h presentem en el Casal el llibre “Guillem” (Editorial Amsterdam) de Núria Cadenes.

INFO_

Guillem Agulló i Salvador va ser assassinat a Montanejos (Alt Millars) la matinada de l’11 d’abril del 1993. Era nedador. Antifeixista. Antiracista. Independentista. Tenia divuit anys. El cas va sotragar i marcar una generació sencera de joves. Guillem Agulló ha esdevingut un símbol de llibertat.

L’assassinat de Guillem Agulló és un esgarrifós exemple de la impunitat amb què actua el feixisme, sota la protecció de les forces policíaques i del sistema judicial, i amb la vergonyosa complicitat d’una premsa capaç de manipular la realitat fins a l’extrem de presentar la víctima com a botxí. Aquesta novel·la documental ens submergeix en una València amb urpes, “on les hòsties volen com si fossin part del decorat”, i denuncia l’intent de soterrar viva una família. Assetjant-los. Calumniant-los. Posant-los a la diana del seu odi amb pintades als carrers i pancartes de «Guillem jódete» als estadis de futbol. No ho van aconseguir.


Núria Cadenes, amb un estil depurat i contingut, s’ha immers en el sumari del cas, en els diaris de  L’època, en els records de la família i amics del Guillem i fins i tot en el seu propi passat per mesurar la distància que hi ha entre la paraula injustícia i la paraula dignitat. Ni oblit ni perdó.


INFO_

El divendres 13 de novembre a les 20h rendim homenatge en el Casal a la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas en un acte on es realitzarà lectura col·lectiva d’alguns textos de la seva obra “Matèria de Bretanya”.

Aquest acte forma part de la campanya “Llegim Carmelina” que organitza ACPV conjuntament amb l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Octubre CCC. A més de Pedreguer la lectura col·lectiva han tingut o tindran lloc en València, Llíria, Elx, Canals, Bétera, Alcoi, Gandia, Ontinyent, La Vall d’Uixó, Alacant, Paiporta, Xirivella, Ribera Alta, Camp de Morvedre, Montcada, Torrent, Ribera Baixa i Castelló.

A continuació concert de Laura Esparza i Carlos Esteban.

INFO_

Laura EsparzaCarlos Esteban, el duet valencià nascut el 2019, acaba de publicar el primer disc, Mare Natura (La Fera CC, 2020). Tot i que encara no es pot obtenir en format físic, el conjunt ja ha publicat els onze temes que conformen l'àlbum de forma digital, i al seu canal de Youtube ja acumulen milers de reproduccions. Avui parlem amb els artistes sobre el seu treball debut on, com afirmen ells mateixos, "hem tret tot allò que dúiem dins per plasmar-ho en aquest disc, per això és un treball molt personal".  

Mare Natura és un disc molt personal, gairebé com una compilació d'emocions. A cada tema s'hi troben sentiments diversos que s'endevinen a partir de la lletra. "En un principi, no hi havia una idea prèvia de fer un disc, sinó solament l’impuls de plasmar moltes coses que dúiem dins. Ens agrada definir-ho com una catarsi emocional transformada en música", expliquen Laura Esparza i Carlos Esteban. Així, el concepte que uneix cada peça és que són una mena de retracte emocional dels dos artistes en un moment determinat. "Com el tema "Ulls que miren", on la lletra parla del rebuig a certes emocions que considerem negatives", comenten els músics. 


El tema "Corazón", amb Vera Carrión (Mafalda), té un to crític de caire feminista amagat en uns versos poètics. Tant Esparza com Carrión, com a dones, són molt conscients de les cadenes i barreres que pateixen degut al seu gènere. "Podem dir que "Corazón" és una oda al cant com a ferramenta sanadora i de lluita. Tant de bo aquesta cançó pugui arribar al cor d’alguna dona que empatitzi amb la lletra", esmenta Laura Esparza.

En la recerca de noves sonoritats que poguessin adaptar la cançó d'arrel als estils musicals més actuals va sorgir el so característic del duet valencià, que combina sons acústics i electrònics. Com ells mateixos comenten, "tot ha passat d'una manera prou natural. Els referents, gustos i experiències prèvies de cadascú ens han influït molt i ens hem trobat en aquest punt en comú". La parella de músics afirma que escolta música molt diversa i ha creat una llista a Spotify amb el nom Indie Mediterráneo, on podem trobar alguns dels referents musiscals que els han marcat, que inclouen artistes com Chavela VargasMaria ArnalMarcel Bagés, entre d'altres.


A l’últim Correllengua, pels motius que estem patint com a societat amb la pandèmia Covid19, els actes que el Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza per els més menuts, com son la pintada del Mural del Correllengua i berenar i activitats infantils, es van tindre òbviament que anul·lar. Una mesura de força major però necessària.

Per fer-los participis i com a futur de la nostra cultura, durant el proper mes
els més menuts seran els protagonistes de l’exposició que romandrà oberta en el Casal.

Els treballs de l’alumnat dels
CEIP Alfàs i CEIP Trinquet de Pedreguer es presentaran en aquesta exposició que estarà oberta al públic de dilluns a divendres del 2 al 30 de novembre.


Com a mesures pel Covid19, tots els assistens hauran de portar mascareta durant els actes i mantindre la distancia de seguretat personal.
Agraïm la vostra col·laboració.

 

El Casal celebra el Correllengua 2020 de Pedreguer

 

Com és habitual amb l'arribada d'octubre Pedreguer celebra la festa del Correllengua. Acte que organitza des de fa edicions el Casal Cultural Jaume I Pedreguer, delegació d'ACPV a La Marina Alta, conjuntament amb l'Ajuntament de Pedreguer.

Aquesta edició ha englobat diferents vessants culturals com són el cinema, la música i el teatre.

Els actes del Correllengua 2020 es van iniciar el dijous 1 d'octubre amb l'estrena de la pel·lícula "La mort de Guillem". La projecció es va celebrar al Parc de Patronat amb l'aforament pràcticament complet. Anna Oliver i Borràs, presidenta d'ACPV i Carme i Guillem, pares de Guillem Agulló van agraïr al públic Çla seva assistència, a més tant Carme com Guillem van recordar el Premi Casal Jaume I Pedreguer que el Casal va atorgar a la memòria de Guillem Agulló i va ser recollit per ells al 2013.

El divendres 2 d'octubre van continuar els actes del Correllengua a la Plaça de l'Amistat, on es va llegir el Manifest del Correllengua 2020 per a continuació gaudir amb l'actuació que va brindar el grup Marala.


El dissabte 3 d'octubre van finalitzar els actes del Correllengua amb el lliurament de el XV Premi Casal Cultural Jaume I Pedreguer a Núria Feliu.

A causa de la situació actual de contagis per la pandèmia de Covid-19, tant al Casal com Núria, sentint-ho molt vam prendre la sensata decisió que no acudís personalment a la gala. Per compensar la seva absència, es va llegir un emotiu escrit de Núria on torna a demostrar el gran amor que té a el poble de Pedreguer i la seva gent.


L'acte va finalitzar amb la divertida actuació "On està Mercè?" de la Companyia Bandada Clown a Capella


Amb aquests actes el Casal torna a celebrar la festa de la nostra cultura en Pedreguer, i dona les gràcies a tots els assitents que van omplir el aforament de tots els actes i tots els implicats en l'organització dels actes.

La cultura NO s'atura.

 

El Casal atorga el seu XV Premi a Núria Feliu

El Casal atorga el seu XV Premi a Núria Feliu, per la seva llarga i inigualable trajectòria tant artística com personal en defensa la llibertat, la llengua i la cultura Catalana.


L’acte es celebrarà en la Plaça de l’Amistat de Pedreguer el dissabte 2 d’octubre a les 20:00h. Acte seguit els assistents podran gaudir del espectacle de musical i humor “On està Mercè?” de la companyia Bandada Clown a Capella.

Tant la gala d’entrega del guardó com l’actuació de Bandada formen part del actes que el Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza conjuntament amb l’Ajuntament de Pedreguer i ACPV Acció Cultural País Valencià, durant els dies 1, 2 i 3 d’octubre amb motiu del Correllengua 2020.

La programació del Correllengua també inclou la estrena de la pel·lícula “La mort de Guillem” el 1 d’octubre i actuació de “Marala” el 2 d’octubre.

Podeu consultar tots els actes del Correllengua en la web del casal, www.casalpedreguer.cat i el seu perfil de la xarxa social facebook.


El Casal organitza el Correllengua 2020 en Pedreguer amb l'estrena de la pel·lícula "La mort de Guillem", concert de Marala, actuació de Bandada i XV Premi Casal a Núria Feliu.

A continuació detallem els actes que el Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza durant els dies 1, 2 i 3 d’octubre amb motiu del CORRELLENGUA 2020 PEDREGUER.

El dijous 1 d’octubre estrenem en Pedreguer la pel·lícula ‘La mort de Guillem’. La projecció es farà en el Parc del Patronat a les 20:00h.

'La mort de Guillem', dirigida per Carlos Marques-Marcet explica la història de Guillem Agulló, jove antifeixista i independentista assassinat el 1993 al País Valencià a mans d'un grup de neonazis. Des de la seva mort, Guillem Agulló s'ha convertit en un símbol de lluita antifeixista als Països Catalans, però s'espera que amb la pel·lícula la seva història transcendeixi més enllà.

La pel·lícula, ha estat produïda per Lastor Media, SUICAFilms i Som Batabat, amb la coproducció d'À Punt i TV3. 'La mort de Guillem ' es va presentar en el Festival de Cinema de Màlaga, on el seu director, Carlos Marques-Marcet, es guardonat amb el premi Màlaga Talent per la seva trajectòria artística i professional.El divendres 2 d'octubre a les 22:00h en Plaça de l'Amistat començarà l'acte començarà amb la Lectura del Manifest del Correllengua 2020, a continuació actuació de Marala.

Marala
són Selma BrunaClara FiolSandra Monfort, tres dones músics i compositores de Catalunya, les Balears i el País Valencià. Les seves cançons beuen del present i dels cants ancestrals dels seus orígens. Les canten a tres veus i amb la guitarra a les mans.

A trenc d’alba
és el seu primer treball discogràfic. Un aplec de composicions originals que giren l’ullada cap a les arrels. Una proposta lluminosa i trencadora que respira amb alens femenins.
El dissabte 3 d’octubre a les 20:00h en la Plaça de l’Amistat atorguem el XV Premi Casal Cultural Jaume I PedreguerNúria Feliuper la seva llarga i inigualable trajectòria tant artística com personal en defensa la llibertat, la llengua i la cultura Catalana.A continuació de l’entrega del Premi, actuació de teatre musical amb l’obra ‘On está Mercè?’ de Bandada Clown a capella.
Com a mesures pel Covid19, tots els assistens hauràn d'aportar EN TOTS ELS ACTES les seues dades personals (nom, cognoms, DNI i nº telèfon). Per a no formar aglomeracions en l'accés preguem que porteu escrita aquesta informació i l'entregueu a l'organització una vegada se us sol·licite.

Agraïm la vostra col·laboració.

 

Pàgina 3 de 35

En llinea

Tenim 25 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.