Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Ivan Brull actua en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer

La poesia, la lírica i el cant mediterrani es van donar cita divendres passat 26 de març en el Casal Cultural Jaume I, delegació de ACPV a la Marina Alta, amb l'actuació d'Ivan Brull.


El cantautor nascut a València, va recitar amb la seua profunda veu els poemes vestits de cançons que componen el seu repertori.


Aforament complet, reduït per les restriccions sanitàries actuals, per gaudir de l'actuació on Ivan fa un ampli repàs dels seus dos treballs discogràfics, “Canvi dels àngels” i “Propietats medicinals”.


El directe de Brull es un constant a les nostres tradicions, els nostres valors, la nostra lluita i esperança, el nostre país.

 

El Casal de Pedreguer punt de recollida de signatures d'Aministia, fem-nos lliures

El Casal Cultural Jaume I Pedreguer es el punt de recollida de signatures en la Marina Alta per porta la Llei d’Aministia al Congrés dels Diputats.

Per a totes aquelles interessades la recollida de signatures serà de dilluns a divendres de 18h a 20h.

Aquesta iniciativa esta organitzada per Òmnium Cultural i col·laborem Acció Cultural del País Valencià i Casal Cultural Jaume I Pedreguer.

 

Agenda Cultural Març 2021

A partir del 15 de març el Casal Cultural Jaume I Pedreguer acollirà l’exposició “Joan Perucho, creació, imaginació i bon gust” que estarà oberta al públic de dilluns a divendres de 18h a 20h.

L’exposició que repassa totes les facetes de Joan Perucho amb la voluntat de despertar l’interès cap a la seva obra. Es presentarà el Perucho poeta, autor de novel·les d’aventures, crític d’art, gastrònom i bon vivant i escriptor de diari.

Una proposta ideada per Julià Guillamon i dissenyada per Marc Valls.

L'exposició està produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb al col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.


El dijous 18 de març a les 19:30h es projecta en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer la pel·lícula “The Letter” (2019, 82 min, Kenya. Idioma: Inglés i Suajili i Subtítols: Català).

Aquest acte forma part del cicle de projeccions ACCIÓ DOCUMETAL + que organitza Acció Cultural del País Valencià, Associació Ciutadania i Comunicació, Docs Barcelona i Generalitat de Catalunya.

Sinopsis>

Què faries si acusessin a la teva àvia de bruixeria? Els temps de la Santa Inquisició queden aparentment lluny, però avui en dia, a Kènia, la realitat de les dones amb una sensibilitat especial és dramàtica i ens fa reviure el terror de l’Edat Mitjana.

El jove Karisa viatja de Mombasa als seus orígens rurals quan s’assabenta que la seva àvia està en perill. A través de les converses amb els seus familiars descobrim amb incredulitat que el seu oncle, fruit d’una combinació de superstició i interessos econòmics, és l’instigador de la terrible acusació. A la vegada, les seves ties intenten protegir l’àvia que ha d’aprendre a conviure amb el fantasma de l’assassinat rondant la seva humil casa. A Kènia, centenars d’ancians són acusats de bruixeria per tal de robar-los les terres.

Un retrat valent que posa en evidència com els valors de les comunitats rurals han estat trastornats pel colonialisme i la religió. Una història d’amor intergeneracional, en què el carisma d’en Karisa demostra com la resistència a l’avarícia és possible i on el cos fràgil de l’àvia amaga un poder femení indestructible.

+Info

Maia Lekow
és una músic i cineasta kenyana, coneguda prominentment com la protagonista de la banda explosiva Maia & The Big Sky. The Letter és el seu primer llargmetratge, co-dirigit i produït amb Christopher King. La Maia va ser nomenada ambaixadora de bona voluntat d'ACNUR el 2013 i va rebre un Premi de l'Acadèmia de Cinema Africà per la seva cançó Uko Wapi el 2009. Actualment segueix actuant en escenaris internacionals amb la seva banda i també ha compost la música original de The Letter.

Christopher King
és un cineasta guardonat. Australià de naixement, ha treballat a Kenya durant 13 anys, després d'haver fundat Circle & Square Productions amb la seva dona Maia Lekow a Nairobi, 2009. Va ser guardonat aquest mateix any amb un Premi de l'Acadèmia de Cinema Africà al millor muntatge, i ha treballat per a la indústria cinematogràfica d'Àfrica Oriental com a cineasta independent, editor i director.
El
divendres 26 de març a les 19:30h tornen la música en directe en el Casal amb l’actuació d’Iván Brull.

+Info

Ivan Brull és un enginyer, músic, cantautor i poeta. Resident a Silla, localitat on va estudiar el grau mitjà de violí en el Conservatori Professional de Música, és enginyer químic per la Universitat Politècnica de València.​ La seua producció literària la va començar en 2010, amb la publicació de Cantaments, un llibre de poesies (amb un total de trenta-nou poemes dividits en quatre parts) amb el qual va guanyar el tretzé premi de poesia Jaume Bru i Vidalla dels Premis Literaris de la Ciutat de Sagunt. Entre els anys 2010 i 2012 va dirigir en la Universitat Politècnica de València el taller de poesia «Vers», aquest mateix últim any va publicar la seua segona obra, Guia de perduts​ i tres anys més tard, en 2015, el llibre Sobre l’unicorn amb el qual se li va concedir el premi Benvingut Oliver de poesia en l'edició trenta-cinc dels premis Vila de Catarroja.

Brull també col·labora en revistes literàries com Caràcters, on va publicar una breu biografia del poeta Peter Balakian i va traduir de l'anglés al català Primavera incipient —Early Spring—, entre altres,​ i ha editat un treball discogràfic en format CD, Canvi dels àngels (Comboi Rècords, 2015), en el qual interpreta musicalment els seus poemes.


En cas d’ampliació de suspensió d’actes culturals a partir del 15 de març, els actes que resulten afectats s’aplaçaran a noves dates que informarem quan ens siga possible.

Casal Cultural Jaume I Pedreguer us desitgem Bon Nadal

Laura Díaz, un homenatge a la música en valencià, actua en el Casal

Laura Díaz va actuar el divendres 11 de desembre en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer.El directe de la cantant de Monòver és un homenatge als grans grups i músics valencians. Un recital compost per temes, versionats de forma molt personal, que fan repàs a part de la història musical valenciana des de clàssics convertits en himnes, com cançons de formacions més contemporànies.Acompanyada per Paco Díaz i Salva Payà, la formació va demostrar la seua gran sintonia i el caràcter que cada músic aporta al projecte, en un concert on es va completar l'aforament.

 

Pàgina 3 de 37

En llinea

Tenim 7 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.